[MSS ALL] Wkład lusterka od strony kierowcy. |
Autor |
Wiadomość |
niutiger [Usunięty]
|
Wysłany: 15-01-2008, 15:01 [MSS ALL] Wkład lusterka od strony kierowcy.
|
|
|
Witam!
Jakiś czas temu zauważyłem, że mi lewe lusterko nie grzeje. Nowy wkład w sklepie przy ASO kosztuje 220 zł. Na allegro można nabyć za ok 90 zł. Czy ktoś z Was może wymieniał to sam?
Czy trzeba rzeczywiście wymienić cały wkład czy lepiej najpierw rozebrać i zobaczyć - może kabelek jakiś się odlutował czy coś? Nigdy tam nie zaglądałem więc będę wdzięczny za jakąś pomoc. Mam nadzieję, że o tym nie było choć do końca sprawdzić nie mogę bo strona działa dziś ... łagodnie mówiąc źle.
Pozdrawiam, |
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 06-10-2014, 20:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Moominek
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 7 razy Dołączył: 24 Mar 2005 Posty: 999 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 15-01-2008, 15:31
|
|
|
Było ale nie na tym forum, na nieistniejącym już
Nie pomogę w sprawie rozbiórki lusterka ale od tego sprawdzenia bym zaczął. Natomiast jeśli trzeba wymieniać to można zakupić wkład uniwersalny i zdaje się, że można zakupić (tylko w tej chwili nie widze tego na allegro) maty grzejne do lusterek też uniwersalne. Wkład przyciąć do właściwego wymiaru, mata i ten plasticzek oryginalny, w którym tkwi oryginalne szkło lusterka.
Zdaje się, że ten temat przerabiał Stefan, jego trzeba by pytać o szczegóły.
Acha! Oświeciło mnie nieco... w sprawie rozbiórki to chyba trzeba poprostu "wyszarpać" wkład lusterka z całej obudowy. Tak przynajmniej wynika ze zdjęć na allegro samego wkładu i mojego doświadczenia po lekkim puknięciu się lusterkami z innym autem. Wkład wyskoczył z zatrzasków, a po dopchnięciu ustawił się na swoją pozycję.
Pozdrawiam |
_________________ EA5W 2.5 V6 - - już nie pali Oto jego historia
MSS 1,6 Family - ukatrupiony przez kobitkę z podporządkowanej...
CX3A(red) - wjechali mu w tył i wrzucili do rowu...
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉 |
|
|
|
 |
niutiger [Usunięty]
|
Wysłany: 15-01-2008, 15:50
|
|
|
Dzięki - pewnie w weekend poszarpię się z lusterkiem i zobaczymy efekt. |
|
|
|
 |
dlugiad [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2008, 21:14
|
|
|
Nie ma co sie szarpac zajrzyj do Service Manuala dokument 51 Exterior.pdf strona 51-21. Tam sa obrazki i instrukcje w jezyku angielskim. |
|
|
|
 |
niutiger [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2008, 21:58
|
|
|
No tak ... A manuala nawet mam na dysku i nie zajrzałem - ech.
Dzięki i pozdrawiam. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 18-01-2008, 13:00
|
|
|
Jeśli lusterko jest takie jak w Carismie to zobacz do mojej galerii bo kilka dni temu rozbierałem lusterko i obfotografowałem wnętrze:
 |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
niutiger [Usunięty]
|
Wysłany: 21-01-2008, 21:36
|
|
|
saphire napisał/a: | Jeśli lusterko jest takie jak w Carismie to zobacz do mojej galerii bo kilka dni temu rozbierałem lusterko |
Dzięks - w SS jest baaaardzo podobnie. Rzeczywiście trwa to chwilę - nawet palcami da radę zdjąć z zaczepów. Prąd do lusterka dochodzi więc chyba wymiana wkładu będzie konieczna. Ale 220 zł to moim zdaniem przesada (ASO). Coś pokombinuję |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 22-01-2008, 09:54
|
|
|
niutiger - zrób tak jak radzi Ci Moominek i kup kawałek maty grzejnej uniwersalnej, przytnij żeby pasowała i już - robiłem kiedyś coś takiego w Micrze. 220 zł za kawałeczek maty to DUŻA przesada. |
|
|
|
 |
niutiger [Usunięty]
|
Wysłany: 22-01-2008, 10:14
|
|
|
slo_mo napisał/a: | niutiger - zrób tak jak radzi Ci Moominek i kup kawałek maty grzejnej uniwersalnej, przytnij żeby pasowała i już - robiłem kiedyś coś takiego w Micrze. 220 zł za kawałeczek maty to DUŻA przesada. |
No wiem ale pogoda wybitnie nie sprzyja pracom przy samochodzie. A garażu u mienia niet.
Ale nie jest to usterka bardzo kłopotliwa więc chyba poczekam i pobawię się z matą jak pogoda pozwoli. |
|
|
|
 |
Andy Lee [Usunięty]
|
Wysłany: 05-02-2008, 11:02
|
|
|
Miałem a właściwie mam ten sam problem i też z lewej strony. Kiedyś poruszyłem ten problem na forum. Rozebrałem lusterko, sprawdziłem okablowanie, kostki - wszystko. Prąd dochodzi do maty co sprawdziłem czujnikiem - niezawodna żarówka , ale styki były strasznie "zasyfiałe" jakimś szarym nalotem... wyczyściłem je fosolem, środkiem dla elektroników o nazwie "IPA", nożem, czym się dało. I efekt był taki, że trochę zadziałało - słabiej niż z prawej strony... i nie chciało mi się drugi raz wszystkiego rozbierać a i zima jakoś odleciała.... jeśli przyczyną jest to co opisałem to wkrótce znów rozbiorę lustro i wymienię końcówki na nowe i zobaczę. Politycznie PO zdrawiam
[ Dodano: 05-02-2008, 11:05 ]
dlugiad napisał/a: | Nie ma co sie szarpac zajrzyj do Service Manuala dokument 51 Exterior.pdf strona 51-21. Tam sa obrazki i instrukcje w jezyku angielskim. |
skąd wziąc te instrukcje? |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 05-02-2008, 12:12
|
|
|
U mnie też lewe nie grzeje. Ale zaczekam, aż będzie ciepło i przeczyszczę styki, ew. naprawię ścieżki. Nie chce mi się wydawać 220 PLN, a używane może się też szybko sypnąć. |
|
 |
niutiger [Usunięty]
|
Wysłany: 05-02-2008, 13:28
|
|
|
cns80 napisał/a: | U mnie też lewe nie grzeje. Ale zaczekam, aż będzie ciepło i przeczyszczę styki, ew. naprawię ścieżki. Nie chce mi się wydawać 220 PLN, a używane może się też szybko sypnąć. |
Ja kupiłem uniwersalną matę grzewczą za 7 zł bo moja wyglądała kiepsko. Też poczekam na pogodę i odkleję starą matę, przeczyszczę styki no i przykleję nową. Powinno działać.
[ Dodano: 05-02-2008, 13:30 ]
Andy Lee napisał/a: |
skąd wziąc te instrukcje? |
O tu są http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=3453 |
|
|
|
 |
Andy Lee [Usunięty]
|
Wysłany: 05-02-2008, 13:38
|
|
|
dzięki za info
[ Dodano: 05-02-2008, 13:43 ]
nie mogę otworzyć strony ;-( |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
|
|
|
 |
Andy Lee [Usunięty]
|
Wysłany: 05-02-2008, 14:42
|
|
|
dzięki wielkie za wysyłkę. pobrałem manuala z jakiejś ruskiej stronki i jest ok
dzięki
[ Dodano: 11-02-2008, 23:21 ]
czy kotś ma pojęcie dlaczego nie mogę otworzyć w "manualu" zakładki dot. lusterek bocznych? |
|
|
|
 |
|