Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gene
06-03-2008, 09:04
Zaczoł skrzypiec i piszczeć
Autor Wiadomość
selektronik
[Usunięty]

Wysłany: 05-02-2008, 22:01   Zaczoł skrzypiec i piszczeć

Witam
No i dopadlo to tez o moja eLke zaledwie po 5000 ech , wiem ze bylo na forum ale szukam szybkiego sposobu by sobie z tym poradzic bo ASO zaprosi mnie do siebie za conajmniej 2 tygodnie pewnie , a auto w piatek rusza w dluga trase i wstyd bedzie do zachodnich sasiadow przyjechac skrzypiaca eLką . Da się cos na to zaradzic ?

HugoOrmo 
Forumowicz
Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-02-2008, 22:04   

Hej,
Wjedz na kanal, resory sa mocowane od dolu 4-rema srubami z kazdej strony. Poluzowac, mloteczkiem piora naprostowac, dokrecic, smarem grafitowym obejmy spryskac.
Jezeli nie bedziesz w terenie mocno skakac ze 2kkm potrzyma :mrgreen:

Szerokiej drogi

pzdr

selektronik
[Usunięty]

Wysłany: 05-02-2008, 22:21   

Dzieki Hugo :) tylko gdzie ja znajde kanal teraz hmm....

Ryży Koń
[Usunięty]

Wysłany: 06-02-2008, 09:12   

Wystarczy się rzucic na glebę ;)

elili
[Usunięty]

Wysłany: 06-02-2008, 17:23   

selektronik napisał/a:
tylko gdzie ja znajde kanal teraz hmm....

Po drodze do Anglii ? :mrgreen:
A na serio: podwinduj i pryskaj...

Axer
[Usunięty]

Wysłany: 07-02-2008, 21:56   

elili napisał/a:
A na serio: podwinduj i pryskaj...

a co tu windować, klęknij na kolanko, pryśnij i będzie git,,, na jakiś czas, ale bez warszatatu na dłuższą metę się nie obejdzie.

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 08-02-2008, 08:12   

ta przeczolgac typa :D

selektronik
[Usunięty]

Wysłany: 08-02-2008, 23:46   

Padlem na glebe prysnolem i jest GIT ! :)

jacek z płocka 
Forumowicz

Auto: L200 07 AT Rallyart, MSS 1,6
Wysłany: 09-02-2008, 21:52   

Witam, jest git do momentu kiedy Ci woda i błoto znów nawłażą między resory. Ja jak miał czyste resory ( kiedy był nówka) założyłem na nie "ochraniacze" z pianki izolacyjnej - takiej jak się stosuje do izolacji termicznej rur z ciepłą wodą. Uciąłem na długość resora, mają nacięcie i można je rozciąć na całej długości, zrobiłem dziurę w miejscu gdzie jest gumowy odbojnik nałożyłem na resor od góry i pościągałem zaciskami plastikowymi. Wyglądało dosyć śmiesznie (już się przyzwyczaiłem i prawie ich nie zauważam), ale idealnie osłaniają resory od syfu. Koszt wykonania 20 PLN i godzina roboty- bo nie miałem kanału i musiałem zdejmować koła. Teraz mam przejechane 10 tys. km, dużo jeżdżę po drogach gruntowych - a resory nie wydają żadnego odgłosu i nie są marowane !!!!!!!!!!!!!!!!! Pokazałbym na zdjęciu, ale za cholerę nie wiem jak to robić na forum.

Axer
[Usunięty]

Wysłany: 12-02-2008, 08:29   

jacek,,,,,, kuźwa co ty piszesz kolego :mrgreen: placisz za autko 130 k i szmatami owijasz resorki ? nie mają prawa piszczeć nawet jak są całe uświnione, a jeżeli dzieje się tak jak w naszych Lkach to servis ma tyle razy robić aż zrobi.

elili
[Usunięty]

Wysłany: 12-02-2008, 15:53   

Axer napisał/a:
nie mają prawa piszczeć nawet jak są całe uświnione, a jeżeli dzieje się tak jak w naszych Lkach to servis ma tyle razy robić aż zrobi.

Śwynto racja. Mój też
Cytat:
Zaczoł skrzypieć i piszczeć

selektronik
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2008, 10:10   

Axer napisał/a:
jacek,,,,,, *cenzura Kolego Polsaler* co ty piszesz kolego :mrgreen: placisz za autko 130 k i szmatami owijasz resorki ? nie mają prawa piszczeć nawet jak są całe uświnione, a jeżeli dzieje się tak jak w naszych Lkach to servis ma tyle razy robić aż zrobi.

Zgadzam sie i ja jak tylko eLka wroci z trasy zaczynam scigac ASO zeby to zrobili .

HugoOrmo 
Forumowicz
Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
Wysłany: 13-02-2008, 10:19   

Z tego co pamietam to na Kolibkach Axer opowiadal, ze w niemcowie zrobili mu to w serwisie i bangla do dzis.
Mi w ASO powiedzieli, ze sa nowe przekladki do pior wiec trzeba cisnac ASO niech rozloza i zloza na nowo tylna zawieche i juz nie bedzie piskac...

pzdr

jacek z płocka 
Forumowicz

Auto: L200 07 AT Rallyart, MSS 1,6
Wysłany: 13-02-2008, 21:17   

Cześć, szukałeś szybkiego sposobu, to Ci podałem. Wiem że mało elegancki, nawet szmaciarski, ale b. skuteczny. Mnie w serwisie też smarowali, ale to jest na krótką metę. Mam do serwisu 120 km i nie będę po każdym błocie do nich jeździł. Teraz jak będę to się zapytam o te przekładki i bedę miał wersję L 200 Teflon-Ralliart.

Bartman
[Usunięty]

Wysłany: 14-02-2008, 08:09   

apropos wersji ralliart...to mi rdzewieje napis DAKAR... a to pierwsza zima. Można powiedzieć , że to taka "wizytówka" . Pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu