|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jakosc paliwa - MON vs. RON vs. spalanie. |
Autor |
Wiadomość |
tanaka
Forumowicz
Auto: eclipse 2.0 G1
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-02-2008, 15:22
|
|
|
mozna to ze starych kliperow g1 odczytac ? |
|
 |
allias [Usunięty]
|
Wysłany: 08-02-2008, 19:03
|
|
|
Tak jesli masz do tego odpowiedni kabel. Evoscan v2.0 daje taka mozliwosc... wejdz na strone tam wszystko jest na ten temat. |
|
|
|
 |
mugen [Usunięty]
|
Wysłany: 08-02-2008, 21:56
|
|
|
Allias brales moze pod uwage ze twoje wyniki sa wyssane z palca? Wszystko na to wskazuje szczegolnie ze na takim paliwie jakie rzekomo lejesz auto nie powinno jezdzic W wartosci jakie mozna uwierzyc przy tego typu programach ktore moga nam cos powiedziec to odczyt z knock sensora i wyprzedzenie zaplonu. |
|
|
|
 |
allias [Usunięty]
|
Wysłany: 09-02-2008, 08:26
|
|
|
Bralem to pod uwage dlatego tez czekam na odpowiedz od producenta sofu na jakiej podstawie zbiera te odczyty. Ja dopiero sie ucze tego oprogramowania ale w srodowisku EVO i 3G jest on bardzo rozpowszechniony i uchodzi jako jeden z lepszych. Kontaktowalem sie ze znajomymi w USA ktorzy uzywaja tego samego softu na ich bardziej zmodyfikowanych 3G i definytywnie potwierdzili ze z odczytow widac ze paliwo jest gorsze... Knock sensor odzywa sie ciut czesciej niz to bylo poprednio i widze ze ECU uzywa Low Octane Map (3G jak i wiekszosc nowszych samochodow posiada 2 mapy) czyli widac ze komp przestraja sie w mode dla gorszego paliwa. Widac to tez po kacie.... Jesli jestes zainteresowany zobaczeniem tych danych... podaj mi maila to ci wysle.
PS. Ten post nie jest alarmem czy czyms podobynym. Chcialem nawiazac dyskusje. Mam nadzieje ze tak wlasnie jest to odbierane. |
|
|
|
 |
|
|