Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Po Galancie, Carisma...
Autor Wiadomość
roberto
[Usunięty]

Wysłany: 08-02-2008, 04:09   Po Galancie, Carisma...

Witam. Dawno mnie tu nie było ale myślę, że będe znowu odwiedzał częściej forum. Mojego Galanta już nie ma. Fajnie się jeździło tym samochodzikiem ale rozbiłem go. TU jest link można zobaczyć jak on paskudnie wygląda po stłuczce. Pozostałem przy marce Mitsubishi i zostałem posiadaczem tym razem Carismy z 97r 1,6 16V ok 200.000 tys przejechane, jeżdze nią od grudnia i jestem zadowolony (wrzuce zdjęcia na dniach). Ciekawy jestem co z kontrolką od ładowania akumulatora, poprostu sie zaświeca, byłem u elektronika mówił, że nie wie co za przyczyna ale ładowanie jest. Martwi mnie też skrzynia, cieżko wchodzą biegi, tu też pytanie po ilu km trzeba wymienić olej w skrzyni i jaki ewentualny koszt naprawy i oleju. Co do kontrolki, fajnie by było gdyby skasować ten błąd bez kosztów jeśli jest to możliwe. Proszę o jakieś ciekawe linki co mogłyby mi się przydać do eksploatacji mojej Niuni. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez roberto 22-02-2008, 17:02, w całości zmieniany 1 raz  

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-02-2008, 07:34   

roberto napisał/a:
Martwi mnie też skrzynia, cieżko wchodzą biegi

wina tulejek, wymien je koszt okolo 100zl
roberto napisał/a:
tu też pytanie po ilu km trzeba wymienić olej w skrzyni i jaki ewentualny koszt naprawy i oleju

w skrzyni chyba co 150 000KM albo 90 000 ale pewny nie jestem :?
Pozdroo

piter23
[Usunięty]

Wysłany: 08-02-2008, 08:29   

roberto napisał/a:
Ciekawy jestem co z kontrolką od ładowania akumulatora, poprostu sie zaświeca, byłem u elektronika mówił, że nie wie co za przyczyna ale ładowanie jest

.......kolego, może po prostu pasek od alternatora jest troche za luzny, kumpel mial tak kiedyś w Carinie .

Co do tulejek, napisał juz Robson.

Oleju w chodzi 3,4 litra kosztuje ok.120zł(Elf Tranself 75W80)

Wymieniasz co 75tys według książki serwisowej.

pzdr

kielurkk 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
Wysłany: 08-02-2008, 21:08   

Z ładowaniem mam to samo kontrolka czasami zaświeci czasami nie generalnie ładowanie jest. Alternator rozbierałem już chyba ze 3 razy dokładnie był sprawdzany (uzwojenia, regulator napięcia i takie inne rzeczy) wina leży gdzieś na jakimś styku ale nie w alternatorze bo przynajmniej u mnie jest tak gdy jest deszcz mokro a w suche dni jest ok (kontrolka gaśnie). Jak znajde chwilę po prześledzę dokładnie tor przewodu od alternatora aż do kontrolki i może coś znajdę. Póki co skoro ładuje to jeżdżę :D

Co do skrzyni to tulejki wybieraka biegów. Koszt 50 komplet od volvo (allegro) robocizna jeśłi sam to darmo mechanik ok 50

TWO BEER OR NOT TWO BEER THAT IS THE QUESTION

SHEAKESBEER

Samochód japoński tak jak Chuck Norris zapala z pół obrotu :D

Piszę poprawnie po polsku
.

roberto
[Usunięty]

Wysłany: 17-02-2008, 08:52   

Na razie jeżdżę z tymi biegami, jakos daje radę ale bedzie trzeba pomyśleć o wymianie oleju.

Kolego kielurkk. Jak będziesz wiedział czemu się ta kontrolka zaświeca to daj znać. Narazie nie wybieram się z tym do mechanika ale też jak coś będę wiedział to napiszę. Pozdrawiam

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 17-02-2008, 12:13   

roberto napisał/a:
Na razie jeżdżę z tymi biegami, jakos daje radę ale bedzie trzeba pomyśleć o wymianie oleju

i tulejek, sam olej cos da ale nie tyle co w polaczeniu z wymiana tulejek
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

kielurkk 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
Wysłany: 17-02-2008, 20:56   

roberto napisał/a:
Kolego kielurkk. Jak będziesz wiedział czemu się ta kontrolka zaświeca to daj znać

nie omieszkam się pochwalić na forum. Póki co nic się nie dzieje a zimno na dodatek więc nie zaglądam do tego tym bardziej że kontrolka baaaaardzo rzadko się zapala na chwilkę.

TWO BEER OR NOT TWO BEER THAT IS THE QUESTION

SHEAKESBEER

Samochód japoński tak jak Chuck Norris zapala z pół obrotu :D

Piszę poprawnie po polsku
.

Odpowiedz do tematu