|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Sonata 2.0i 8V 1991r |
Autor |
Wiadomość |
Karol208
Forumowicz Hose

Auto: Audi a8 4.2 + LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 10 Wrz 2006 Posty: 137 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 16-07-2007, 00:19 Sonata 2.0i 8V 1991r
|
|
|
Witam:)
Oto moja Sonata Sonata 2.0i 8V 1991r 
Auto posiadam od kwietnia2006r. Kupilem je z komisu CENA 4600zl w stanie jak na fotkach
Po zakupie:
Auto jezdzilo tylko na LPG (zwykla instalacja mieszalnikowa) , mialo zle zlozony rozrzad(przesuniety o 2 zeby i zle ustawiony walek balansowy) wylane kondensatory w ECU, zapieczony 1 wtryskiwacz a drugi lejacy ,przytarta pompe paliwa, popalone kostki i zlacza elektryczne (np swiatla siedzialy zarowki 100W) Silnik ktory posiada to 4G63 z udokumentowanym przebiegiem teraz mam 130kkm
Co zrobilem:
1. pierwsza sprawa bylo wymiana rozrzadu, plynow ,oleju, swiec, kabli i kopolki oraz palca rozdzielacza.
2. Zabralem sie za wymiane instalacji elektrycznej tam gdzie kable nie mialy juz izolacji
3. wymiana wtryskiwaczy wstawienie emulatora wtryskow i naprawa ECU u kolegi BARTKA wielkie THX
4. wymiana poduszek, tuleji i lacznikow stabilizatora i konserwacja podwozia (meczarnia)
5. Zakupilem BLOSA oraz zalalem do silnika CERAMIZER przed zalaniem wykres kompresji wygladal TAK co prawda przyrzad wskazuje zle poniewaz mierzylem innymi to bylo ok 2bary wiecej ale tylko taki byl z tarczka wykreslna.
6.regeneracja odblysnikow reflektorow BYLY SA
oraz pomalowalem ramke wewnatrz reflektora na czarno PRZED PO
7. Zakupilem aluski oraz opony zimowe najlepsze w sezonie MICHELIN
8. Tlumik koncowy
Ocena:
Auto jest bardzo wygodne i ma duzy+ za wspomaganie kierownicy i hamulcow
Podbiera mi troszke oleju ok 0,3l/1000km
Spalanie: miasto / trasa
LPG 14 / 11
Pb 12 / 9,5
Vmax= 200km/h na LPG na Pb nie testowane |
_________________ Nie taki diabeł straszny jak się mu pół litra postawi.
 |
Ostatnio zmieniony przez Karol208 16-07-2007, 09:51, w całości zmieniany 8 razy |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 16-07-2007, 02:05
|
|
|
Ladne cacko + ta Sonata zawsze mi sie najbardziej podobala.
Napisz cos o niej |
Just think...
. |
|
|
|
 |
robson
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 Avance
|
Wysłany: 21-07-2007, 21:41
|
|
|
Przyznam szczerze, że bardo ładna! W porównaniu z moja to "prawie nówka"
Sonata to jest naprawde fajne auto. Duże, wygodne. boli tylko to spalanie i ceny części... a dokładać do niej trzeba często |
|
|
|
 |
Pele [Usunięty]
|
Wysłany: 11-12-2007, 00:13
|
|
|
Az sie łezka Kreci w oku.. swietne autko widac ze dbasz o nie tak jak sie powinno dbac...
Ja mam nadziej jeszce wrucic do sonaty ale szukam odpowiedniej wersji, to tedy sobie zrobimy malego spota
P.s- zapodaj zdjecia Srodka
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Olek18 [Usunięty]
|
Wysłany: 05-02-2008, 21:40
|
|
|