|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Witam ponownie |
Autor |
Wiadomość |
marmar [Usunięty]
|
Wysłany: 10-02-2008, 19:15 Witam ponownie
|
|
|
proszę o opisanie jak prawidłowo zmierzyć poziom oleju w automatycznej skrzyni biegów?
ja mierzyłem na rozgrzanym i pracującym silniku dzwignia w pozycji P i na miarce za duży stan oleju natomiast w pozycji N brak oleju miarka całkowicie sucha i jeszcze jedno pytanie czy gdy silnik nie pracuje to jest sens mierzyć poziom oleju?
pozdrawiam i proszę o odpowiedź |
|
|
|
 |
syski [Usunięty]
|
Wysłany: 10-02-2008, 21:41
|
|
|
Instrukcja opisuje: lewarek dźwigni zmiany biegów był w pozycji N (automat oczywiście) hamulec ręczny zaciągnięty, na gorącym oleju powinien poziom oleju być pomiędzy kreskami /HOT/ Nic nie wspomina o włączonym silniku, tylko by mierzyć po dłuższej jeździe(chodzi o rozgrzanie oleju w skrzyni)
Ja mierzyłem u siebie tak jak ty na zapalonym silniku w pozycji N( zresztą Chi Man o tym wspominał w którymś z postów że tak należy sprawdzać) i chodzi o to że wtedy nie rozpryskuje Ci oleju po bagnecie więc możesz dokonać odczytu.
Z Twojego opisu wynika że masz mało oleju w skrzyni. |
|
|
|
 |
|
|