Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Montaż spoilera tylnego
Autor Wiadomość
Mario.GPS
[Usunięty]

Wysłany: 05-02-2006, 16:35   Montaż spoilera tylnego

czy ktoś mi powie czy montaż spoilera takiego z firmy Cetus pociąga za sobą konieczność naruszenia (przewiercenie) klapy bagaznika?

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-02-2006, 16:41   

Nie za bardzo wiem którego - nie dałes linka do konkretnego tylko do strany gdzie są pokazane wszystkie ale mogę Ci powiedzieć że samo klejenie to za mało i jak nie zleci w czasie jazdy to zdejmie go myjnia.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 05-02-2006, 16:53   

tak jak hubert napisal, mam w obu autach firmowe spoilery i w obu oprocz tasmy sa poprzykrecane, sama tasma wydaje sie ze mocno trzyma, ale jednak w tym przypadku sruby sa najlepszym mocowaniem, a jesli wybierzesz spoiler ze stopem i tak bedziesz musial zrobic dziure
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 05-02-2006, 16:58   

no a jak z zabezpieczeniem, żeby od strony dzury ruda nie wpier*****??? i żeby basenu w kufrze nie było ?

Mario.GPS
[Usunięty]

Wysłany: 05-02-2006, 17:14   

Hubeeert napisał/a:
Nie za bardzo wiem którego - nie dałes linka do konkretnego tylko do strany gdzie są pokazane wszystkie ale mogę Ci powiedzieć że samo klejenie to za mało i jak nie zleci w czasie jazdy to zdejmie go myjnia.

Sorki Hubeeert ale do zdjęcia linku nie da rady wstawić (tzn ja nie potrafię - odpala sie w nowym oknie) a jest to pierwszy na liście pasujacy do cari do 1999 r (moja 1997 r) Fakt macie rację obaj (dzieki Matejko) że myjka może "zmyć" go- faktem jest że kozystam wyłącznie z ręcznej (fajne laski myją - (w Gdańsku)) Co do zabezpieczenia otworów to po przewierceniu obowiązkowo lakiernik będzie musiał je (w mojej obecności) zabezpieczyć, słyszałem i widziałem ze dobrze jest otwór zabezpieczyć tzw cynowaniem (gorąca roztopiona cyna nałożona irchą) A może macie pomysł na jakiś inny spojler do mojej cari? Zaczynam od spojlerka, potem reszta tuningu zewnętrznego.
Wdzięczny będęza podpowiedzi - lepiej nie wyłamywać otwartych drzwi

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 05-02-2006, 19:12   

Chooper napisał/a:
no a jak z zabezpieczeniem, żeby od strony dzury ruda nie wpier*****??? i żeby basenu w kufrze nie było ?

albo obkleic stopy spoilera tasma dwustronna naokolo, albo wyciac podkladki z gumy, z orginalnym spoilerem sa sruby oraz te podkladki gumowe, a do wszystkiego jeszcze plastikowe zaslepki na nakretki od strony bagaznika :mrgreen:
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Mario.GPS
[Usunięty]

Wysłany: 05-02-2006, 19:32   

Matejko napisał/a:
Chooper napisał/a:

albo obkleic stopy spoilera tasma dwustronna naokolo, albo wyciac podkladki z gumy, z orginalnym spoilerem sa sruby oraz te podkladki gumowe, a do wszystkiego jeszcze plastikowe zaslepki na nakretki od strony bagaznika :mrgreen:

A to jeszcze jedno pytanko - czy ten spoiler który pokazałem w temacie z firmy CETUS jest oryginalny do cari? Jak widzę macie ogromne doświadczenie wdzięczny będę za rady i pokierowanie tuningiem mojej cari :D :D

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 05-02-2006, 19:35   

cetus robi repliki

Mario.GPS
[Usunięty]

Wysłany: 05-02-2006, 19:37   

Chooper napisał/a:
cetus robi repliki

A jakie jest Twoje zdanie co do ich jakości - trochę tanie te spojlery (130,-netto) czy osobiscie polecił byś coś innego? gdzie/

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 05-02-2006, 20:32   

Nie wiem jak z jakością ale 130 to niedużo. zawsze możesz pogadać z Jackiem albo poszukać na allegro oryginału. Aha - edytowałem Twój post - teraz jest tam zdjęcie.
Jak to zrobiłem - prosto - kliknąłem prawym przyciskiem myszy na zdjęciu , wybrałem właściwości i skopiowałem adres. Ten adres wkleiłem pomiędzy [img ]http://www.cetus-tuning.pl/fotki/carismahb.jpg[/img ] - oczywiście pisane bez spacji.

proste :D

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 05-02-2006, 21:10   

Kofi u siebie ma spoiler z cetusa i nie mowil nic zlego na jego wykonanie itp. ja mam w kaliszu gosci ktorzy tez klepia spoilery i chyba tylny kosztuje kolo 100-130zl brutto
Lexus IS220D
Calish4nia

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 05-02-2006, 23:13   

firma cetus to dno, ja bym u nich nic nie kupil,a jesli juz to wczesniej bym przymierzyl, zreszta niczego bym nie kupil od rzemieslinka bez przymierzania.
druga rada jesli kupowalbym tego typu spojler to tylko od firmy ktora ma juz jakas renome aby po jakims czasie nie okazalo sie ze lakier zacznie sie luszczyc i odstawac a sam spojler zacznie sie deformowac.
co do montazu spojlera to nalezy go bezwzglednie przykrecic i nie trzeba bac sie wiercenia dzior w bagazniku, zreszta producent zaznaczyl miejsca w ktorych nalezy wykrecic otwor jesli zastosuje sie oryginalny spojler.
spojler ori przykreca sie dwiema srobami na strone (jedne miejsce jest ukryte pod gumowym ogranicznikiem klapy) a pomiedzy spojlerem, a bagaznikiem jest cos w rodzaju gumowej gabki.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 05-02-2006, 23:39   

arturro napisał/a:
ze lakier zacznie sie luszczyc

na ori tez sie luszczy :/
Lexus IS220D
Calish4nia

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 06-02-2006, 08:18   

Matejko napisał/a:
arturro napisał/a:
ze lakier zacznie sie luszczyc

na ori tez sie luszczy :/

przyczyny luszczenia sa min: zle polozony lakier lub wina materialu, matejko ktos kto go malowal odwalil chalture i nie odtluscil dokladnie, stad taki efekt.
na moim nic sie nie luszczy i deformuje

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 06-02-2006, 09:37   

Z podpisu widzę, że to Carisma HB - po montażu spojlera mogą być problemy z trzymaniem klapy zimą. Trzeba się zastanowić nad wymianą sprężyn klapy na mocniejsze (zamienniki f-my Stabilus można dobierać względem ilości Nm).

Odpowiedz do tematu