Przesunięty przez: swinks_UK 08-02-2009, 02:34 |
Rodzina mi się powiększyła... |
Autor |
Wiadomość |
matho78 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-12-2007, 13:06
|
|
|
No to nie jest tak tragicznie jak myślałem 15 po mieście nie tak żle moje 2.0 potrafi 11 spalić albo więcej a na trasie do polski wyszło od 7.2 do 8.2.
Poszperałem troche w necie i znalazłem jakieś opinie że pali pomiędzy 18-21 mil per galon czyli tak jak piszesz okło 14-15 l na 100 km.
Raczej napewno w przyszłym roku chciałbym kupić vr4 mam nadzieje że nic mi planów nie pokrzyżuje. |
|
|
|
 |
Nevman1 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-02-2008, 01:53
|
|
|
I jak tam plany panowie?
Swinks, rozumiem że widzimy się na JapFest w maju? Matho78, dorobisz się VR-a do tego czasu? Może też wbijesz się na Japfest?
Cały czas myślę czy nie wziąć swojego tam na tor Muszę trochę w niego zainwestować (£400 w hamulce i £300 w opony na tył) a w związku z przeprowadzką mój budżet może tego nie wy3mać.
Wybieracie się może na TRAX na Silverstone we Wrześniu?
Jeśli nie na Japfest to na TRAX-ie wezmę go na tor prawie na pewno.
Pomyślcie, pojechać SWOIM VR-em na torze F1 !!! To dopiero coś!!!
Pozdro |
|
|
|
 |
swinks_UK
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Pomógł: 91 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 4469 Skąd: Bourne, Lincolnshire
|
Wysłany: 10-02-2008, 23:20
|
|
|
Czyli na dzień dobry mamy podobne wydatki . Ja muszę przejść MOT do kwietnia, więc zamierzam wymienić świeczki na Denso (krótszy żywot od NGK, ale mają lepszą sprawność i trochę "zimniejsze"), do tego zalać go Amsoilem i ofiltrować tak samo. Czeka mnie jeszcze robienie obu łożysk na tyle (bo niby tylko jedno leży, ale za cholerę nie mogę wykapować które ). No i już po MOT zderzak z Avance, odświeżanie alusów (może 18"), jakiś upgrade hamulców (tarcze i klocki). Te co są jakoś dają radę, ale to takie plany na przyszłość. Końca nie widać panie dzieju...
A najbardziej się boję tego MOT i testu spalin. W zeszłym roku przeszedł na tzw. second idle test, a to jakby żółta kartka była |
_________________ swinks
ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm |
|
|
|
 |
Nevman1 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-02-2008, 08:45
|
|
|
Powodzenia z MOT-em. Ja to właśnie przechodziłem. SPALINY!!! Ciężko panie, ciężko. 3 razy podchodziłem ale podobno nie ma VR'a który przechodzi to za pierwszym razem. No chyba ze masz znajomego testera... Amsoil na pewno pomoże ale pamiętaj też dobrze auto "spetować" przed testem i wjechać na bardzo rozgrzany aucie (CAT).
Co do łożysk to nie pomogę, w "zwykłym" przednionapędowcu podniosłoby się tył, zakeciło kołem i byś słyszał a tu nie wiem. Może wymień oba
18" osobiście bym nie zakładał gdyż stracisz na stabilności. Za cienka opona żeby mogła pracować w szybkich zakrętach. Zapytaj na stronie klubu. 17" to idealny wybór. Ja na razie jeżdżę na standardowych 16" ale jak już pisałem finanse blokują na razie jakiekolwiek inwestycje
Hamulce polecam tarcze EBC Turbo Groove i klocki Green Stuff lub Ferodo DS2500 na co dzień i Red Stuff na tor. Taki właśnie zestaw chcę kupić. Idealnie byłoby brembo ale tu koszty robią się potężne.
Powodzenia na MOT, nie będzie lekko. |
|
|
|
 |
matho78 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-02-2008, 19:35
|
|
|
Ja narazie o vr4 musze zapomieć bo rodzina mi sie powiększa :):) i teraz będe miał co innego na głowie i troszke więcej innych wydatków (pierwsze dziecko) a jak widze że są takie problemy z mot to mi sie odechciewa.
W northampton ma kumpla i on kiedyś miał starego rovera i w jednym warsztacie załatwiał przegląd na tz lewo kosztowało go troche wiecej oczywiście nie pamiętam już dokładnie chyba 50 funtów .
pozdrawiam
maciek
[ Dodano: 11-02-2008, 19:43 ]
Swinks Ty daleko do northampton nie masz jak chcesz to zadzwonie do kumpla i zapytam czy koleś jeszcze zajmuje sie tym, warsztat prowadzi anglik ale on mówi płynnie po polsku (kiedyś miał żone polke czy coś) więc jego klijęci to głównie polacy jak coś to daj znać. |
|
|
|
 |
Nevman1 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-02-2008, 20:23
|
|
|
Gratuluję potomka!
W takim wypadku nie dziwię się że masz inne wydatki.
Ale jakby co to wpadnij na Japfest
Pozdro |
|
|
|
 |
swinks_UK
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Pomógł: 91 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 4469 Skąd: Bourne, Lincolnshire
|
Wysłany: 12-02-2008, 13:48
|
|
|
matho78: OK, jak będę w desperacji to sie zgłoszę. Dzięki za newsa |
_________________ swinks
ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm |
|
|
|
 |
matho78 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-02-2008, 22:08
|
|
|
Na japfest niestety nie wpadne bo bede w polsce oczywicie lece galem komunia wypadla u zony chrzeniaka . A plany juz mielismy z zona zeby jechac na japfest a o komuni zapomnielismy jest w ten sam weekend no i castle combe jest ode mnie 45 minut drogi szkoda moze nastepnym razem.
pozdrawiam
bawcie sie dobrze |
|
|
|
 |
Nevman1 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-02-2008, 00:38
|
|
|
No trudno Matho. Może Trax na Silverstone we Wrześniu.
Pozdro |
|
|
|
 |
matho78 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-02-2008, 18:43
|
|
|
Początkiem września powiększa mi sie rodzinka więc niestety też odpadam.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
|