Przesunięty przez: Gene 06-03-2008, 08:56 |
Odbior samochodu z salonu - na co zwrocic uwage?? |
Autor |
Wiadomość |
MarcinR [Usunięty]
|
Wysłany: 15-02-2008, 04:58 Odbior samochodu z salonu - na co zwrocic uwage??
|
|
|
Witam Was wszystkich serdecznie.
W przyszlym tygodniu odbieram swojego Misia Outlandera 2.0 Turbo w zwiazku z tym mam do Was pytanie na co zwrocic uwage podczas odbioru samochodu z salonu - czy brac ze soba rzeczoznawce ?? |
|
|
|
 |
Ali-En [Usunięty]
|
Wysłany: 15-02-2008, 08:00 Re: Odbior samochodu z salonu - na co zwrocic uwage??
|
|
|
MarcinR napisał/a: | Witam Was wszystkich serdecznie.
W przyszlym tygodniu odbieram swojego Misia Outlandera 2.0 Turbo w zwiazku z tym mam do Was pytanie na co zwrocic uwage podczas odbioru samochodu z salonu - czy brac ze soba rzeczoznawce ?? | ???????? A po co ???????
Może jeszcze prawnika i najlepiej księdza.... |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 15-02-2008, 08:22
|
|
|
Ali-En, kolega naogladal sie turbo kamery lub uslyszal co nieco i stad te dylematy, obserwujac co wokol sie dzieje naprawde niedlugo trzeba bedzie chodzic z rzeczoznawca po odbior nowego auta.
na co zwrocic uwage, obejrzyj dokladnie czy nigdzie nie jest porysowany lub nie nosi sladow naprawy (np. pod uszczelkami) bo nic innego nie jestes w stanie stwierdzic w nowym aucie. |
|
|
|
 |
MarcinR [Usunięty]
|
Wysłany: 15-02-2008, 08:51
|
|
|
hehe zgadza sie ogladale te wszystkie rozne programy i dokladnie stad wzielo sie moje pytanie:). Jak bylem pierwszy raz w salonie i go ogladalem to zauwazylem ze tylne swiatlo jest zaparowane i sie zastanawiam czy powinienem zadac jego wymiany - o ile w ogole taka pierdulke zglaszac? |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 15-02-2008, 09:18
|
|
|
MarcinR napisał/a: | o ile w ogole taka pierdulke zglaszac? |
Przeciez to Twoje pieniądze i to nie małe, Moim zdaniem kazdą usterkę , lub żle dopasowanej części nadwozia powinno się zgłaszać , lub żądać upustu, i tak jak arturro sugeruje dokładnie obejrzyć. |
EA5W

|
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 15-02-2008, 09:26
|
|
|
MarcinR napisał/a: | hehe zgadza sie ogladale te wszystkie rozne programy i dokladnie stad wzielo sie moje pytanie:). Jak bylem pierwszy raz w salonie i go ogladalem to zauwazylem ze tylne swiatlo jest zaparowane i sie zastanawiam czy powinienem zadac jego wymiany - o ile w ogole taka pierdulke zglaszac? |
oczywiscie ze tak, najlepiej dogadaj sie co do jej wymiany bo pozniej bedziesz ciagal sie po serwisach,
pamietaj narazie jestes super klient kupujacy auto, pozniej bedziesz natretem zawracajacym glowe pierdolkami ludziom z serwisu |
|
|
|
 |
|