Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyższość AUDI nad Cari
Autor Wiadomość
Leppe 
Mitsumaniak

Auto: Lancer GLXi/Legnum S/Grand Voy
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-02-2006, 08:23   Wyższość AUDI nad Cari

http://www.4x4.pl/forum/r...i=18245&t=17284
Facecik pewnie niesłyszał o kontrolowanych strefach zgniotu.
MITSUBISHI Pajero 3500 V6 GDI
MITSUBISHI Pajero 3000 V6
Chrysler Grand Vojager Town & Country (sprzedany)
Ford Transit
Ford Transit

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 06-02-2006, 09:32   

Nie ma o czym mówić - ten cuore to jakiś debil. Śledzę forum 4x4 i jego wypowiedzi są debilne. Czasem błyśnie inteligencją i można z nim pogadać normalnie, ale w większości przypadków narzeka na auta japońskie bez żadnych przykładów - taki ślepy szowinista. Na dodatek ma zerową wiedzę mechaniczną. Właśnie przez tego gościa przestałem bywać na forum 4x4 - z kretynami nie ma się co użerać.

Acha - dodam, że nie czytałem tego wątku - zobaczyłem tylko nick palanta i już wiedziałem, że będą bzdury.
Ostatnio zmieniony przez Krzyzak 06-02-2006, 10:01, w całości zmieniany 1 raz  

young 
moderator mitsumaniak
jaki tu spokój...

Auto: ISF
Wysłany: 06-02-2006, 09:46   

Taa, palant zapomniał jeszcze dodać, że Mitsubishi wygrało dziesięciokrotnie rajd Paris-Dakar i ma za sobą parę mistrzowskich występów w WRC. Ja osobiście też lubię Audi i uważam, że to naprawdę fajne auta, ale ten koleś chyba sypia z tymi autami :D

zachar
[Usunięty]

Wysłany: 06-02-2006, 20:23   

polewke mialem ladna jak to czytalem szkoda mi tych ludzi na[rawde sa posci p______ą bzdury na temat auta oktoym nie maja wogole pojecia

Kofi 
moderator mitsumaniak
Michał

Auto: Galant EA3W
Wysłany: 07-02-2006, 19:55   

niezle sie usmialem :)

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 07-02-2006, 21:00   

A teraz szczerze -
Cari/AudiA4
silniki:
Cari benzyna/A4 diesel
przestronność:
Jak na tamte czasy jednak A4
cena:
Cari
wygląd:
nie mam zdania ale Audi mi sie nigdy szzcególnie nie podobało a Cari nie miała w sobie tego czegoś co mogłoby porwać za serce
Wyposażenie:
w serii i wersji podstawowej Carisma była podobnie wyposażona jak A4 to znaczy nie miała nic
Serwis:
I tu zaskoczenie - Cari była tańsza
awaryjność:
prosze sobie poszukać na ADAC albo jeszcze gdzie tam chcecie
Gwarancja:
Cari 3 lata A4 1 rok a potem 2 lata.

Podsumowując - W klasie ekonomicznej wygrała Carisma w prestiżowej A4 ale...
Carisma miała lepsze zawieszenie które bez całej tej zasranej elektroniki trzymało ją na drodze.

Przedstawione powyżej zestawienie jest czysto subiektywne i jako takie stanowi moją opinię w tej dyskusji. Próby dyskutowania ze mną na ten temat skończą sie prośbą o przeczytanie mojego motta ze zrozumieniem :wink: [/b]

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 07-02-2006, 21:15   

Hubeeert napisał/a:
przestronność:
Jak na tamte czasy jednak A4

przestan, watpie zeby w starej A4 bylo wiecej miejsca niz w nowej, a w nowej jest mniej miejsca niz w cari(to zdanie zarowno moje jak i wlasciciela A4),
A4 mi sie podobaja obojetnie ktory model oba trzy sa fajne, szkoda ze japonczyki nie nauczyli sie wykanczac tak aut jak niemcy, szczegolnie boczki drzwi mnie denerwuja w carismie pod tym wzgledem nie dorownuje nawet 80 B3,
nie zapominajmy takze o tym ze carisma byla najcichszym autem w klasie, nie pamietam jakto dokladnie wygladalo w cyfrach ale kazde A4, c-klasy i passaty byly glosniejsze, co do wyposazenia audi bylo bogatsze chociaz te najbiedniejsze wersje ani audi ani mitsubishi nie byly u nas oferowane(czarne zderzaki szyby w korbkach itp),

Hubeeert napisał/a:
Przedstawione powyżej zestawienie jest czysto subiektywne i jako takie stanowi moją opinię w tej dyskusji. Próby dyskutowania ze mną na ten temat skończą sie prośbą o przeczytanie mojego motta ze zrozumieniem [/b]

chyba ze ma sie swoje argumenty przewyzszajace twoje, a odsylanie do czytania motta jest najprostszym uniknieciem prochnicy zebow :P :mrgreen:
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 07-02-2006, 22:25   

hehe mialem sie nie wypowiadac no ale ktoz moze wiecej wiedziec o tych dwoch markach :D
a wiec najogolniej porownujac te auta mozna powiedziec ze audi to pierwsza klasa (bussines) a carisma to takie tanie linie lotnicze, ale uwaga i tu i tu mozna sie pozygac.
jak ktos chce szczegolowo pogadac o tych samochodach to jestem "otwarty"

Alek
[Usunięty]

Wysłany: 08-02-2006, 11:40   

Matejko napisał/a:
carisma byla najcichszym autem w klasie, nie pamietam jakto dokladnie wygladalo w cyfrach ale kazde A4, c-klasy i passaty byly glosniejsze, co do wyposazenia audi bylo bogatsze chociaz te najbiedniejsze wersje ani audi ani mitsubishi nie byly u nas oferowane(czarne zderzaki szyby w korbkach itp)

AutoBild, testy z 1997 roku przy 50 km/h: Carisma 1.6 - 57 dB, Passat 1.6 - 58 dB, A4, Primera 1.6, Vectra 1.6 - 59 dB. Ale już przy 100 km/h Carisma 1.6 najlepsza nie była (67 dB), a Passat, A4 i 406 miały 66 dB.
Jak nie było korbek!? Sam takie miałem, ale gdy jest klima to korbki nie przeszkadzają. To samo z ręcznie ustawianymi lusterkami, pod warunkiem że nikt inny poza nami nie używa samochodu. Bardziej brakowało mi podgrzewania lusterek, ale jego samodzielne dorobienie to nie taki duży kłopot.
Arturro napisał/a:
i tu i tu mozna sie pozygac.

A w Lagunie jeszcze bardziej. Moja siostra i jej dzieciaki, których dość często wożę, nigdy nie narzekali w Carismie, a w Lagunie "nudno im". Taki zawias....

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 08-02-2006, 11:42   

No cóż, niechętnie muszę przyznać rację arturro co nie zmienia faktu, że Audi jak dla mnie liczy się od modelu S8 (mniamuśność ;) ) Reszta jest milczeniem. Ja wybrałbym Cari ale czy byłby to obiektywny wybór? Chyba nie. Nie lubię A4 bo:
- coby się dostać do miski oleju trzeba zdjąć przedni zawias (prawie wszystko)
- moja pozycja kierownicza w tym aucie jest lekko pedalska, czyli nie mogę się usadzić pionowo a muszę jechać w pozycji półleżącej jak dresiarz w bejcy, przyczyną jest słabe podparcie pod kolana oraz malutki zakres podnoszenia fotela
- widoczność do tyłu (sedan) gorzej niż w Cari choć i ta ma martwy kąt jak transatlantyk
- ergonomia wnętrza - niby dużo miejsca a do wykorzystania mniej niż w Cari
- awaryjność - legendarna, to się sypie już w katalogu...(ponoć silniczki 1,8 były nad wyraz udane i nic się nie działo, ale takiego nie miałem)

Podane argumenty są moimi obserwacjami i nie muszą się sprawdzić u każdego. To oczywiście, nie oznacza, że Cari nie ma podobnej listy, ma ale ja jej nie napiszę :mrgreen:

Pozdrawiam

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 08-02-2006, 12:11   

Matejko napisał/a:
watpie zeby w starej A4 bylo wiecej miejsca niz w nowej, a w nowej jest mniej miejsca niz w cari(

W obu ciasno dla mnie ale w A4 "letko" mniej ciasno. Balast czyli pasażerowie mnie średnio obchodzą.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

young 
moderator mitsumaniak
jaki tu spokój...

Auto: ISF
Wysłany: 08-02-2006, 12:21   

To i ja się wypowiem.
Kiedy moja Cari stała grzecznie w warsztacie po małym skreczu, jeździłem dwa tygodnie kilkuletnim Audi A4 2,8 quatro kumpla. Co mogę powiedzieć na temat tego auta... przez te 14 dni nie znalazłem nic w Audi co byłoby gorsze niż w Cari, oprócz mniej wygodnych foteli !!!!

Jeśli chodzi o hamulce, trakcję i przyjemność z jazdy to Audi przewyższa moją Cari o niebo, no ale trzeba pamiętać, że to była 2,8 quatro.

Natomiast jeśli chodzi o wnętrze Audi, to miód, drewno (nie imitacja) skóra, mięciutko i cichutko, też lepiej niż w Mitsu.

Inna sprawa to cena kupna i utrzymania takiego "wozu" w tym temacie Cari jest górą i to baaardzo wysoką.

Generalnie nie są to auta, które powinniśmy porównywać, ponieważ to zupełnie inny przedział cenowy.

Oczywiście to nie jest tak, że Audi przewyższa Mitsu na każdym kroku, pewnie technologia japońców jest dużo do przodu, ale ja osobiście się na mechanice nie znam i wyrażam zdanie tylko z punktu widzenia kierowcy.

Jeżdżę swoją Cari i póki co jestem zadowolony, a moim nowym autem na pewno będzie Audi A6 :D

Mimo to i tak na zawsze będę Mitsumaniakiem (może kiedyś wypuszczą nową Cari)

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 08-02-2006, 12:48   

Jackie napisał/a:
- awaryjność - legendarna, to się sypie już w katalogu...(ponoć silniczki 1,8 były nad wyraz udane i nic się nie działo, ale takiego nie miałem)

silnik extra, szczegolnie 5v w a3 tylko mial jedem minus, 15l w miescie to min - co skutecznie powoli doprowadzalo mego brata do bankructwa :D

Kofi 
moderator mitsumaniak
Michał

Auto: Galant EA3W
Wysłany: 09-02-2006, 00:00   

http://www.topgear.com/co...age/pages/0366/

Odpowiedz do tematu