Instrukcja obsługi do Pajero Pinin 1.8 GDI |
Autor |
Wiadomość |
jagers77 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-10-2007, 15:57 Instrukcja obsługi do Pajero Pinin 1.8 GDI
|
|
|
Witam
Prosze o pomoc - poszukuję instrukcji obsługi po polsku do Pajero Pinin 1,8 GDI i bardzo prosze o opinie na temat tego woziku.
Z góry wielkie dzięki
PS. jest to mój pierwszy post na tym forum |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 01-10-2007, 16:09
|
|
|
He he, moze tu szybciej namierzysz ta instrukcje ale watpie. Podaj dokladnie dane samochodu bo jak wiesz nasze informacje dotyczace silnikow 1.8 byly rozne.
p.s. Witaj na forum, pozdrawiam i milego uzytkowania.
[ Dodano: 01-10-2007, 16:12 ]
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=3449 moze to ale z tego co pamietam ty masz 99 |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 01-10-2007, 16:16
|
|
|
Jesli chodzi o pytania to zadawaj smialo, mialem 1.8 (jak wiesz) i moge w miare mozliwosci pomoc. |
 |
|
|
|
 |
jagers77 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-10-2007, 16:33
|
|
|
Witam
Jaki ten cyberświatek jest mały .
Tak dokładnie jest to 1,8 GDI wersja 3 drzwiowa sprowadzona z Niemiec. Rocznik 1999. Pod maską na silniku jest plastikowy panel 1,8 GDI.
Jak wygląda kwestia załączania/rozłączania przełożeń terenowych ? zezkam na dostawę
Dostępność i ceny części zamiennych ?
W tym "moim" nadal jest brak szybek bocznych w części pasażerskiej oraz oryginalnego radia zintegrowanego z wyświetlaczem . PS jakie to radio - bo może by to gdzieś się udało znależć.
Pozdrawiam i z góry dzięki |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 01-10-2007, 16:56
|
|
|
jagers77 napisał/a: | Jak wygląda kwestia załączania/rozłączania przełożeń terenowych? |
nie wiem co tam masz, pewnie SuperSelect albo jakis wynalazek do sprzegla wiskotycznego. Napisz jakie masz na lewarku od napedow pozycje. Bedzie latwiej
Cytat: | Dostępność i ceny części zamiennych ? | oj nie wiem, w ASO napewno a reszta to moze byc klopot
jagers77 napisał/a: | jakie to radio - bo może by to gdzieś się udało znależć |
Radio Mitsubishi jesli ma dzialac z komputerem. Bylo kilka modeli kaseciak i cd. Jesli nie to kazde 1 dinowe bedzie pasowac.
Moge jutro zapodac strone z katalogu z akcesoriami do Pinina tam zobaczysz jak to wyglada.
[ Dodano: 02-10-2007, 07:40 ]
napedy |
 |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 02-10-2007, 08:03
|
|
|
a tu te obiecane radia ja mialem PH 3850 z czarna ramka |
 |
|
|
|
 |
jagers77 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-10-2007, 10:37
|
|
|
Bradzo dziękuję za pomoc .
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 02-10-2007, 11:47
|
|
|
w razie jeszcze jakis pytan wal smialo |
 |
|
|
|
 |
jagers77 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-10-2007, 15:50 Witam
|
|
|
Skąd kolego wziałeś te skany dot. radia oraz napędów które zamieściłeś powyżej.
pS . Ja nadal czekam na szybki boczne do mojego PINIna |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 10-10-2007, 15:52
|
|
|
z folderu o Pinin'ie |
 |
|
|
|
 |
jendrolak [Usunięty]
|
Wysłany: 14-10-2007, 18:40
|
|
|
Witam i pzdrawiam wszystkich kolegów mitsumaniaków.
Jestem od roku posiadaczem Pajero Pinin 1,8 5d rok.prod. 2001 model 2002-
Również od niedawna posiadam dostęp do internetu , a że nie jestem fachowcem samochodowym
miałbym kilka pytań do kolegow gdyż czeka mnie przegląd po 90 000 km.
Z instrukcji wynika , iż jest to silnik 1,8 MPI SOHC ( instrukcja ze strony podanej przez "Gene")
dane z tabliczki nr1: JMP 0 N H7 6 W 2 X 000007
nr2: H7 6 WLNDELA
4G93
V5N21 - skrzynia 5 manual
1. czym się różni SOHC od DOHC ?
We wszystkich sklepach internetowych przy wyszukiwaniu części podają silnik 1,8 GDI DOHC 4G93
a w/g powyższej instrukcji DOHC-to 2,0 GDI 4G94
2. przy kupnie części koledzy polecają "JAPANEEZE" - czy mógłbym dostać jakiś namiar?
narazie tyle
pozdrawiam JENDROLAK
[ Dodano: 15-10-2007, 08:42 ]
na nr 1 znam już odpowiedź : SOHC- jeden wałek rozrządu DOHC - dwa wałki |
|
|
|
 |
Cumulus [Usunięty]
|
Wysłany: 20-02-2008, 04:51
|
|
|
Gene napisał/a: | He he, moze tu szybciej namierzysz ta instrukcje ale watpie. Podaj dokladnie dane samochodu bo jak wiesz nasze informacje dotyczace silnikow 1.8 byly rozne.
p.s. Witaj na forum, pozdrawiam i milego uzytkowania.
[ Dodano: 01-10-2007, 16:12 ]
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=3449 moze to ale z tego co pamietam ty masz 99 |
Witam,
Od miesiaca uzytkuje Pajero IO (to wersja japonska Pinin), 1999, poj. 1800, automat, silnik GDI.
Dziekuje za link do instrukcji serwisowej. Tak naprawde to poszukuje Instrukcji Obslugi dla zwyklego smiertelnika. Uzywam roznych przyciskow po omacku bo kompletnie nie wiem co jest do czego, a do tego wszystko jest napisane po japonsku.
Mam na przyklad zamontowana nawigacje, ale caly panel jest wlasnie po japonsku. Nie wiem jaki to system i czy sa mapy Kirgizji do wgrania (uzywam samochod w Kirgizji).
I jeszcze jedno, co mnie troche martwi: samochod przy zmniejszaniu predkosci dostaje dziwnych wibracji (nie sa to chyba biegi, bo na pozycji neutral tez to ma miejsce).
Lokalni mowia, ze to paliwo, ale gdzy bylem ostatnio w POlsce i pytakem w serwisie, to mowili, ze niekoniecznie).
Zmieniam teraz wszystkie swiece, filtry, itp. Zobaczymy czy to pomoze. Co ciekawe - Japonczycy nie dbaja o zmiany filtrow, itp. "drobnostki".
Pozdrawiam,
Cumulus |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 20-02-2008, 08:12
|
|
|
Cumulus, witaj na forum. Przyznaje, ze to nie zla zagwozdka z ta japonska wersja. Kierownice tez pewnie masz po prawej stronie. Co do wibracji to przyczyn moze byc kilka i ciezko cos podpowiedziec na odleglosc. Rozumiem, ze to ma miejsce kiedy auto zwalnia ale czy zwyczajnie odpuszczasz gaz czy uzywasz hamulcow. To moga byc zuzyte klocki, tarcze. Moze tez byc to kwestia przenoszenia wibracji z ukladu napedowego. Moze zle ustawione obroty. Nie wiem, tu Ci raczej nie doradze.
Co do przyciskow, jesli chodzi o ustawienia nawigacji i obslugi radia to raczej podobna sprawa. Zwyczajnie nigdy na oczy nie widzialem Pinina z nawigacja. Mysle, ze i tak nie warto tego tematu ciagnac. Koszty zdobycia (jesli jest) map Kirgizji i instalacji moga byc odstraszajace. Lepiej poszukac czegos na miejscu. Moze Garmin bedzie pomocny.
Instrukcji nie posiadam ale jesli masz pytania o jakies guziki z deski rozdzielczej prosze pytaj, moze cos wspolnie ustalimy. Nie ma tego az tyle w Pininie.
powodzenia |
 |
|
|
|
 |
Cumulus [Usunięty]
|
Wysłany: 20-02-2008, 17:45
|
|
|
Dzieki za szybka odpowiedz.
Z wibracjami chyba sie wyjasnilo (odpukac). Okazalo sie, ze swiece byly bardzo brudne i po ich wymianie wszystko jest w normie.
Wyszla jeszcze jedna niespodzianka. W lutym w Polsce kupilem filtr powietrza do kabiny (bo w Kirgizji nie ma zwyczaju wymieniac tych filtrow, wiec nie ma ich w sprzedazy), a tu spece mnie poinformwali, ze nie ma takiego filtra. Az nie chce mi sie wierzyc, ale moze tak faktycznie jest.
Jeszcze raz dzieki.
W dalszym ciagu poszukuje zwyklej instrukcji obslugi, wiec jak ktos ma to poprosze.
Cumulus
ps. Jeszcze pytanie o bagaznik dachowy. Czy jest jakis specjalny system dla tego samochodu" |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 20-02-2008, 18:32
|
|
|
Cytat: | ps. Jeszcze pytanie o bagaznik dachowy. Czy jest jakis specjalny system dla tego samochodu" |
chodzi o zwykly czy wyprawowy, jesli masz relingi wiekszosc firm poczawszy od Thule cos ma w swojej ofercie. |
 |
|
|
|
 |
|