Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Odpowietrzanie układu paliwowego GDI (zapowie
Autor Wiadomość
simak_6
[Usunięty]

Wysłany: 21-02-2008, 23:01   [Cari 1.8 GDI] Odpowietrzanie układu paliwowego GDI (zapowie

Witam,
Jestem od niedawna posiadaczem Carismy 1,8 GDI. Ostatnio braklo mi paliwa i zapowietrzył mi się układ paliwowy. Szukalem takiego tematu na forum ale niestety nie znalazlem, znalazlem jedynie do diesla. Postanowilem wiec sam dojsc do tego jak go odpowietrzyc i po pewnym czasie doszedlem do tego.

Jest na to bardzo prosty sposób. Wystarczy odkręcić świece zapłonowe i pokręcić trochę rozrusznikiem az z otworów po świecach bedzie sie wydobywac mieszanka paliwowo powietrzna. Gdy zobaczymy ze sie wydobywa mozna juz zalozyc swiece, cewki i odpalac autko:)

Mam nadzieje ze komus pomoglem w ten sposób unikną drogiej wizyty w serwisie :)
Ostatnio zmieniony przez glina 24-01-2013, 11:23, w całości zmieniany 2 razy  

luk_szc 
Mitsumaniak
mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
Wysłany: 22-02-2008, 23:49   

Teoretycznie układ jest samo odpowietrzający się :)

Mitsumaniaki QR-Code:

simak_6
[Usunięty]

Wysłany: 23-02-2008, 10:46   

ale niestety tylko teoretycznie. Krecilem bardzo dlugo rozrusznikiem tak ze 2 razy musialem akumulator ladowac a mam nowy 72Ah i nie zapalil

jaceko
[Usunięty]

Wysłany: 23-02-2008, 15:51   

Wspólczuje pompce paliwa bo chodziła na pusto i rozruszikowi jak go tak długo kreciłeś, akumulatorowi tez nie poszło to na zdrowie.
Jak działa ci pompka paliwa i miałeś paliwo z zbiorniku to powinna sama napełnć układ paliwem

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-02-2008, 16:54   

W silniku benzynowym gdy skonczy sie paliwo wystarczy dolac go do baku i powinien bez problemu odpalic. W dieslu jest tak jak opisywales...czyli pompka i 3eba odpowietrzac.
Cos musi byc nie tak z Twoim silnikiem (osprzetem)
pozdroo

simak_6
[Usunięty]

Wysłany: 23-02-2008, 18:37   

u mnie jest wszystko dobrze z silnikiem i osprzetem. Układ zasilania jest zbudowany z 2 pomp jedna niskiego cisnienia i druga wysokiego cisnienia i dopiero wtryskiwacze a rusznik nie ma na tyle mocy zeby krecac zrobic takie cisnienie zeby powietrze przetloczyc. jesli nie wierzysz to wypal cale paliwo, wlej i zobacz co bedzie. W normalnym bezyniaku wystarczy wlac paliwo i zapali ale nie w GDI

ross 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI 97
Wysłany: 02-10-2018, 12:37   

Podepnę się pod ten temat , bo może ktoś podpowie jak skutecznie odpowietrzyć układ paliwowy w Carismie GDI bo ten opisany nie działa. ? W dziale tecnicznym poprzednich postach nikt nie podpowiedział o tym zapowietrzeniu GDI.

MichciuGT 
Mitsumaniak

Auto: Galant Kombi 6A13
Wysłany: 04-10-2018, 17:44   

jak jest wszystko sprawne to gdy w zbiorniku jest paliwo układ sam się odpowietrzy przy kręceniu rozrusznikiem.
Są trzy wersje: moja, wasza i ta prawdziwa
Życie jest ładne póki nie dotyka się go.

Odpowiedz do tematu