|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Rysa do gołej blachy |
Autor |
Wiadomość |
XL
Mitsumaniak Rycerz Dżidiaj
Auto: Carisma 1,8 GDI EXE /98'/
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 142 Skąd: Bytom-Rozbark
|
Wysłany: 23-02-2008, 18:59 Rysa do gołej blachy
|
|
|
Umyłem dziś auto. Żadna sensacja, tyle że przy okazji odkryłem na prawym boku głęboką rysę, drążącą aż do gołej blachy, ciągnącą się przez przednie drzwi, tylne drzwi, tylny błotnik, aż do tylnej lampy zespolonej. Rysa ewidentnie zrobiona czymś ostrym jak gwóźdź czy coś takiego. Prawy bok jest stroną, którą kierowca rzadko ogląda, niemniej pewny jestem, że przy poprzednim myciu na pewno rysy nie było. Nastrój mam morderczy, ale zamiast przegryźć gardło przypadkowemu przechodniowi, wolę się Wam wypłakać w mankiet.
Jak usunąć takie zarysowanie w sposób profesjonalny to ja dobrze wiem, ale nie będę przecież malował prawie połowy samochodu. Jeżeli macie jakieś patenty na takie zadrapania, będę wdzięczny za informacje. Nie zależy mi na tym, aby autko wyglądało jak nowe, ważne aby krecha nie rzucała się w oczy i aby nie zaczęła w tym miejscu blacha korodować. Dotychczas ruda jeszcze nie zaatakowała. Lakier zwykły, nie metalik, kolor hm, jakby to powiedzieć, dla jednych chabrowy, dla innych "pedalski błękit".
Pozdrawiam, XL |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 23-02-2008, 19:05
|
|
|
skoro przerysowanie do golej blachy to tu niestety tylko lakiernik pomoze. |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 23-02-2008, 19:06
|
|
|
kredka, ewentualnie kupic oryginalna farbe i sprobowac zrobic zaprawke. Najwyzej Pozniej do lakiernika podjechac zeby wypolerowal.
Albo na samym poczatku jedz do lakiernika i zobacz co on powie.
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21948 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 23-02-2008, 19:27
|
|
|
Na początek spróbuj pastą G3, Tempo albo mleczkiem Plastmall. Napewno nie zniknie, ale może przestanie się rzucać w oczy. |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 23-02-2008, 20:21
|
|
|
Te pasty owszem sa skuteczne ale nie do rys glebokich, tylko powierzchniowych...
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
|
|