Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
trudne pytania
Autor Wiadomość
Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-05-2005, 00:07   trudne pytania

tutaj mozecie zamieszczac trudne pytania, na ktore nie znacie odpowiedzi.
ja mam takie i prosze zeby ktos odpowiedzial mi na nie bo nie jak nie rozumiem MMC

dlaczego rajdowy evo VII czy VIII wygladaja inaczej niz zwykle evo VII czy VIII ?? zobaczmy inne marki takie jak citroen czy ford idac poprzez peugota a konczac na subaru, ich wszystkie auta wygladaja tak samo jak ich miejskie odpowiedniki, nie liczac oczywiscie jakis tam wlotow, czy poszerzen. a mitsu jest zupelnie inne i do tego nie sprzedawane w takim wygladzie , dlaczego ???? tak samo jest z pajero w dakarze, tez wygladaja inaczej niz zwykle pajero a kupic ich tez nie idzie, wiec pytam sie dlaczego ?? wie ktos moze ?
pozdr.

polsaler 
moderator mitsumaniak
tropiciel faszystów

Auto: Subaru Impreza MY05
Wysłany: 31-05-2005, 06:06   

hymm .... nie wiem czy ja nie zrozumiałem pytanka czy też Ty coś przekombinowałeś ! Mi wydaje się że rajdowa wersja EVO VII czy VIII jest dokładnie taka sama jak cywilna wersja EVO VII czy VIII . Zwłaszcza dotyczy to samochodów startujących w grupie N . Auta te muszą być w zasadzie identyczne jak te oferowane do sprzedaży klientom . Inna bajka to autka klasy WRC tutaj z seryjnego samochodu nie pozostaje właściwie nic . Kiedyś śmiałem sie że z seryjnego wozu zostaje znaczek na antrapce ale oświecili mnie że on też jest inny ( wykonany z lżejszych materiałów) Jeśli chodzi o autka terenowe to nie wypowiadam się bo to nie moja działka :) . Jeśli nie zupełnie o to Ci chodziło to sprecyzuj pytanko i będziemy temat drążyć !
Pozdrowionka
L.U.K.S. SQUAD

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-05-2005, 16:26   

konkretnie chodzi mi o lancera EVO VII WRC , EVO VIII WRC oraz ich braci czyli EVO VII i EVO VIII . jezeli ktos nie wie to moge wkleic zdjecia zwyklego evo i evo wrc . dlaczego one sie roznia ?

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 31-05-2005, 17:00   

ale to juz nie jest lancer VIII WRC tylko Lancer WRC04

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-05-2005, 19:59   

no dobra to dlaczego mitsu robi takie "wybryki natury" ?? zobaczcie na inne firmy tak jak pisalem ford, cytryna czy no WSZYSTKIE inne. a mitsu sie tak wyroznia ze jest jedyny w sobie i nie znajdziesz drugiego takiego ???
nie wiem po co mitsu robi taki zabieg. wytlumaczy ktos ?

polsaler 
moderator mitsumaniak
tropiciel faszystów

Wysłany: 31-05-2005, 20:13   

Rafałku mi sie wydaje , że żaden wózek WRC nie jest taki jak jego cywilny odpowiednik . Bryły auta są takie same lub bardzo zbliżone ale nie widzę żeby mitsubishi WRC różniło sie od cywilnej wersji bardziej niż Focus WRC od wersji cywilnej . A najlepszym przykładem tego że auta WRC są zupeeełnie inne niż samochody cywilne jest Peugeot . Zrobili sobie WRC na bazie cabrioleta i to dopiero jest "wybryk natury".
Wracając do Mitsubishi myslę że gdyby z WRC zdjąć te wszystkie lotki , porzerzenia nadkoli , wloty powietrza ; pomalować go na zielony metalik i postawić na 15" to mało kto zajarzyłby , że to auto klasy WRC :lol:

Jeśli jeszcze Ci mało to drąż temat bo wydaje sie interesujący :twisted:
L.U.K.S. SQUAD

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-05-2005, 22:06   

Polsaler a zebys wiedzial ze bede nadal drazyc bo dla mnie to nadal jeszcze nie jasne.

co do peugota to i masz racje i nie.z tego co wiem peugot 307 cc (coupe,cabrio) , lecz mial on stalowy dach, tak wiec peugot zrobil tylko na stale a nie na chwile (w sensie ze moze byc otwierany) a tak to WYGLAD ZEWNETRZNY auta sie prkatycznie nie zmienil nie liczac oczywiscie poszerzen.
Cytat:
nie widzę żeby mitsubishi WRC różniło sie od cywilnej wersji bardziej niż Focus WRC od wersji cywilnej .

Polsaler i tutaj sie nie zgadzamy.moze evo 1,2,3,4,5,6 nie roznilo sie od evo 1,2,3,4,5,6 WRC , ale wiesz jak wyglada evo VIII a najnowszy lancer wrc (wkoncu mozna mowic ze jest to lancer evo VIII wrc)
a sa one poprostu INNE.
co do fokusa wrc a wersji cywilnej to sa to takie same autka nie liczac oczywiscie wlotow poszerzen itd itp ale z wygladu sa bardzo podobne nie to co zrobilo mitsu. dlaczego tak jest ???????? tak samo z pajero dakar, tak naprawde ten pajero nie istnieje a jednak jezdzi !!!!!
nie ma go nigdzie, nie mozna go nigdzie kupic w wersji cywilnej w takim wygladzie, a szkoda...

pozostawiam Wam temat dalej do rozmyslania :)

pozdrawiam nie ugiety rafal :D

polsaler 
moderator mitsumaniak
tropiciel faszystów

Wysłany: 31-05-2005, 22:33   

No dobrze mój drogi . To ja poproszę w punktach różnice jakie widzisz pomiędzy Lancerem WRC04 a Lancerem Evo VIII !!!!!!! Nie wymieniaj tylko dodatków czyli wlotów , poszerzeń itd . itp !!!!
L.U.K.S. SQUAD

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-05-2005, 23:09   

dobra sa roznice ale takze i podobienstwa

roznice :

zderzak,grill, minimalnie zmieniona linia nadwozia, swiatla.maska.

tak wiec chcialbym na koniec napisac ze NIE mialem racji. Polsaler dziekuje ze wyprowadziles mnie z bledu, bo tak jak napisalem na chacie, bylem swiecie przekonany ze to sa dwa rozne auta, zmylil mnie ten grill :|

teraz zanim cos napisze dokladnie zapytam sie Polsalera :)

ale jezeli ktos czego nie wie, ciekawi go cos to piszcie tutaj.
pozdrawiam wszystkich dociekliwych :) i tych bardziej i tych troszke mniej

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 31-05-2005, 23:12   

Moim zdaniem to zostal zmieniony przod i poszerzone autko , tyl , linia nadwozia jest taka sama .

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-05-2005, 23:19   

Denbi ale Ty wkleiles najnowsza wersje a ja VII :) co nie znaczy ze sie nie roznia bo sie roznia tylko nie AZ tak jak myslalem :P

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 31-05-2005, 23:40   

Ja o VII nie mowilem bo ona bardzo malo ma roznic... z VIII i WRC04 jest juz troszke inaczej

Odpowiedz do tematu