Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:19
Test 300
Autor Wiadomość
rufu
[Usunięty]

Wysłany: 25-02-2008, 19:52   Test 300

Widzieliście w tvn turbo test 300?? NIeźle nachwalili outlandera. Było porównanie z nissanem i raczej delikatnie dostał po ...

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-02-2008, 20:09   

rufu, sorry, ale porównanie z Nissanem traktuję jako obelgę i to wprost wymierzoną w twarz. Miśka do Nysy? Zakrawa na żart... To takie kopanie leżącego od chwili kiedy Nysa to nic innego jak Renówka....
Pozdrawiam

rafaelcx
[Usunięty]

Wysłany: 25-02-2008, 20:50   

Ja również uważam to za mezalians --- ale miło było posłuchac cos dobrego o miśku ...

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Wysłany: 25-02-2008, 20:56   

rafaelcx napisał/a:
Ja również uważam to za mezalians

Kolega Dyplomata ;)
A tak serio - powoli (niestety) ale wracają czasy, kiedy Mitsubishi wymawia się z szacunkiem. I o to chodzi.
Pozdrawiam

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 25-02-2008, 21:24   

Nie czepiajcie się. Renault wyprowadził Nysę na prostą.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Wysłany: 25-02-2008, 21:25   

Hubeeert napisał/a:
Renault wyprowadził Nysę na prostą.

Ich prosta nie jest JAPOŃSKĄ prostą, a to jak wiemy, jest istotna różnica ;) :P
pozdrawiam

Hiszpan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Wysłany: 25-02-2008, 21:45   

Już by chyba lepiej zrobili porównując Outka z X-Trail-em (wtedy nysa nie dostałaby aż tak po :butthead: ) :wink:

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Wysłany: 25-02-2008, 22:07   

Hiszpan napisał/a:
(wtedy nysa nie dostałaby aż tak po )

Jeździłeś X-Trailem? Ja tak i powiem Ci jedno - jak znam Kornego - to dopiero byłaby masakra :P
Pozdrawiam

HugoOrmo 
Forumowicz
Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
Wysłany: 25-02-2008, 22:21   

Oj, Panowie, tez ogladalem ten test ale nie popadajmy az w taki samozachwyt...
Do porownania mogli wybrac Rav'ke, X-Traila lub Grand Vitare byloby bardziej zrownowazone pod wzgledem klasy pojazdow...nie wspomne o regulacji kierownicy tylko w jednej plaszczyznie w kazdym samochodzie mitsu co jest wytkniete w kazdym tescie...

A co do "wieszania" psow na Nysce to bylbym ostrozny bo game modeli maja duza wieksza niz mitsu, sprzedaz takze a czytajac to forum i porownujac je z forum Nissana u nas jest jeden wielki placz a to na awarie, a to na serwis a to na jakosc wykonania a u nich raczej pozytywy biora gore...

pzdr

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 25-02-2008, 22:29   

Hubeeert napisał/a:
Nie czepiajcie się. Renault wyprowadził Nysę na prostą.

Równia pochyła też jest prostą drogą tyle że zwykle prowadzi w dół... :badgrin: :badgrin: :badgrin:

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Wysłany: 25-02-2008, 22:37   

HugoOrmo, gorąco polecam jazdę testową JAKIMKOLWIEK Nissanem po 2005 roku produkcji. Ja (jak lubiłem serię Z, tudzież ZX) po jeździe 350 powiedziałem PASS. Ostatni dobry Nissan to, według mnie, 240SX.
HugoOrmo napisał/a:
A co do "wieszania" psow na Nysce to bylbym ostrozny bo game modeli maja duza wieksza niz mitsu, sprzedaz takze

Fiat jest jeszcze lepszy pod tym względem. Porównasz go z Miśkiem?
HugoOrmo napisał/a:
czytajac to forum i porownujac je z forum Nissana u nas jest jeden wielki placz a to na awarie, a to na serwis a to na jakosc wykonania a u nich raczej pozytywy biora gore...

Pamietaj o jednej rzeczy - klient Mitsu jest inny niż klient Nysy. Miśki nadal są towarem "z górnej półki" (jakkolwiek to motywować, moi klienci są zdziwieni, że nie jesteśmy "tak cholernie drodzy..." ) i stąd klient na Misia przesiada się z lepszego auta niż klient Nissana (generalizując, oczywiście). Dlatego i ich oczekiwania są nieco inne niż nasze. Podejrzewam, że dlatego są rozbieżności. Ze źródeł obiektywnych wynika (chyba?), że jesteśmy mniej awaryjni niż Nissan.
Troszkę wytłumaczę moją niechęć - jak byłem u Kitajców to pogadałem sobie z kilkoma dealerami róznych marek i podobno trwa tam masowy exodus z Nissana dlatego, że dali się sprzedać Europejczykom (z moich informacji wynika, że wcale nie musieli) a Japończycy BARDZO sobie cenią tradycję i jej kulytwowanie. I BARDZO się z nimi w tym zgadzam. Szkoda, że druga (po Misiach ;) ) najstarsza marka japońska dała się kupić....Przecież Nissan tworzył historię motoryzacji japońskiej, godnie konkurował z najlepszymi, dlaczego spadli tak nisko? Nie wiem, ale szacunku do nich mam za grosz...
Pozdrawiam

Herkules13
[Usunięty]

Wysłany: 25-02-2008, 22:38   

HugoOrmo napisał/a:
A co do "wieszania" psow na Nysce to bylbym ostrozny bo game modeli maja duza wieksza niz mitsu, sprzedaz takze a czytajac to forum i porownujac je z forum Nissana u nas jest jeden wielki placz a to na awarie, a to na serwis a to na jakosc wykonania a u nich raczej pozytywy biora gore...

Bo my jeżdząc miśkami przyzwyczajeni jesteśmy do wysokiej jakosci pojazdu i każda drobna rzecz poprostu wkurza, a jak właściciel Nyski straci jedno koło to cieszy się że ma jeszcze trzy pozostałe :D
ot cała różnica :lol:

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Wysłany: 25-02-2008, 22:43   

Herkules13, ;)
"O to to moja Anielciu" jak mawiał towarzysz Fido_
:D
Pozdrawiam

HugoOrmo 
Forumowicz
Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
Wysłany: 26-02-2008, 10:52   

Jackie napisał/a:
gorąco polecam jazdę testową JAKIMKOLWIEK Nissanem po 2005 roku

zanim zakupilem mitsu przez 4 lata jezdzilem nissanem kupionym w polsce w salonie...i pozostawie na boku wrazenia z jazdy i awaryjnosc poniewaz wchodzac do serwisu w nissanie bylo widac, ze ktos slyszal co to takiego 5S i jak zorganizowac prace w warsztacie, nawet odbierajac mitsu z nowego salonu serwis wygladal jak garaz pana kazia... odwiedzilem jeszcze trzy inne i duzo lepiej w nich nie bylo...(no moze poza jednym mocno sie wyrozniajacym na tle innych)

Jackie napisał/a:
Fiat jest jeszcze lepszy pod tym względem. Porównasz go z Miśkiem?

Chwileczke, porownujemy marki, ktore konkuruja ze soba na rynku w tych samych segmentach np: pick-up'y, SUV'y, terenowki - tu od zawsze mitsu i nissan walczyly czy to za pomoca patrola i pajero, czy tez D22 i L200 czy ostatnio outlander i x-trail - a nie skutery kontra pociagi TGV...

Jackie napisał/a:
Pamietaj o jednej rzeczy - klient Mitsu jest inny niż klient Nysy. Miśki nadal są towarem "z górnej półki"

czy to oznacza, ze klient mitsu jest bardziej wysportowany a moze ma inna karnacje? :wink: nie wydaje mi sie...a co do miskow jako towaru z gornej polki to powiedzialbym raczej, ze sa towarem niszowym, specyficznym i probuja odzyskac pozycje po problematycznym okresie z przed paru lat gdy mitsu prawie znalazlo sie na dnie...
Jedno jest pewne wszystkie starsze samochody mitsu jak i nyski maja dobra opinie a co do nowych to nic innego jak plastik-fantastik i tyle...dzis motoryzacja to globalizacja i dlatego nyska wspolpracuje z renault a mitsu z ich bezposrednia konkurencja PSA...zreszta C-Crosser ma ma lepszy silnik niz ten oryginalny diesel mitsu w outlanderze :wink:

Nie mam tu zamiaru bronic nyski a bardziej obiektywnie popatrzec na Mitsu...mam to auto od prawie roku i ogolnie jestem zadowolony ale czy jest w nim cos wyjatkowego (osiagi, prestiz, jakosc serwisu/obslugi, bezawaryjnosc...) absolutnie nie...to poprostu zwykly dobry przecietny samochod...

P.S.
Kitaj po rosyjsku jezeli dobrze pamietam to Chiny, wiec Kitajce to chinczyki... :mrgreen: :wink:

rafaelcx
[Usunięty]

Wysłany: 26-02-2008, 17:03   

HugoOrmo napisał/a:

Nie mam tu zamiaru bronic nyski a bardziej obiektywnie popatrzec na Mitsu...mam to auto od prawie roku i ogolnie jestem zadowolony ale czy jest w nim cos wyjatkowego (osiagi, prestiz, jakosc serwisu/obslugi, bezawaryjnosc...) absolutnie nie...to poprostu zwykly dobry przecietny samochod

Zgadzam się z tą wypowiedzią , przed zakupem miska jeździłem właśnie nissanem i również zastanawiałem się nad kupnem "kiszkaja" -wybrałem mitsu bo to SUV a "kiszkaj" to większy kompakt czyli inna klasa , no i teraz poprostu lubię swoje auto :) , a co do niezawodności - nissan robiony w hiszpanii (ten co nim jeździłem) - samo za siebie mówi -sypało się bardzo dużo drobnostek , z poważniejszych rzeczy to uszkodzenie absu i stacyjki (nie można było go zapalić :( ). Mitsu też mnie zawiódł odpadła rura od turbo heh i to po przejechaniu ledwie 5 tys km i w tapicerce wszystko trzeszczało walczyłem z tym przez 2 tyg.
Więc wniosek jest taki jak w cytowanym tekscie " zwykły dobry przecietny samochód"

Odpowiedz do tematu