Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8] O anteno, ty jestes jak zdrowie... kto tylko Cie
Autor Wiadomość
r3m3dy
[Usunięty]

Wysłany: 25-02-2008, 12:49   [Cari 1.8] O anteno, ty jestes jak zdrowie... kto tylko Cie

Witam szanowne grono!

Czy wie ktos moze GDZIE mozna kupic oraz ZA ILE caly mechanizm do anteny (z anteną)?

Moj ulegl uszkodzeniu :)

Jestem w stanie kupic prawie wszystko prawie za kazda cene :> zeby tylko dzialalo.

Pozdrawiam,
Prosze o pomoc.
Ostatnio zmieniony przez r3m3dy 28-02-2008, 12:50, w całości zmieniany 1 raz  

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 25-02-2008, 12:55   

Poszukaj tu:
http://aukcja.interia.pl/...er=t&view=gtext
Renata
EA5W

r3m3dy
[Usunięty]

Wysłany: 25-02-2008, 13:02   

Juz raz kupilem antene z silniczkiem... jakis noname... i mimo ze sprzedawca zapewnial ze pasuje... to nie pasowal :<

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 25-02-2008, 22:25   

Na allegro czasem się pojawiają oryginały wymonotwane z samochodów. Ale one powyżej 100zł kosztują. Sam bym chętnie kupił ale jakoś szkoda mi tyle kasy na anene ,może lekko wystawać wole za to coś inengo przy samochodzi zrobić:P

kris80 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 16V (GLS) 97r.
Wysłany: 25-02-2008, 22:43   

Zrób tak jak ja zrobiłem gdy mi ten mechanizm przestał działać. Poprostu go wyrzuciłem i chowam i wyjmuję antene recznie. Nie jest to az tak kłopotliwe, przeciez nie trzeba jej chowac codziennie.
Nowe anteny tego typu mozna kupic w Media Markt za ok 150 zł.

r3m3dy
[Usunięty]

Wysłany: 25-02-2008, 23:23   

kris80 napisał/a:
Zrób tak jak ja zrobiłem gdy mi ten mechanizm przestał działać. Poprostu go wyrzuciłem i chowam i wyjmuję antene recznie. Nie jest to az tak kłopotliwe, przeciez nie trzeba jej chowac codziennie.
Nowe anteny tego typu mozna kupic w Media Markt za ok 150 zł.

zadzwonie jutro do ASO. Jak sie dowiem czy maja i ile kosztuje to dam znac.

[ Dodano: 26-02-2008, 09:35 ]
No i zadzwonilem, nie to zebym sie zalamal czy cos.....

Kompletna antena kosztuje w ASO: 1321

Cytat:

I to jest słuszna koncepcja:)

[ Dodano: 26-02-2008, 09:41 ]
a co myslicie o takim wynalazku?

http://allegro.pl/item319...rbo_zasieg.html

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 26-02-2008, 17:02   

Według mnie efekt będzie mizerny.To już lepiej sobie ręcznie wyjmują tą antene:P A że temat dobry to się spytam.Czy ktoś w miejsce oryginalnej wsadzał jakiś zamienniki?

r3m3dy
[Usunięty]

Wysłany: 28-02-2008, 12:48   

mlun napisał/a:
Według mnie efekt będzie mizerny.To już lepiej sobie ręcznie wyjmują tą antene:P A że temat dobry to się spytam.Czy ktoś w miejsce oryginalnej wsadzał jakiś zamienniki?

Ja probowalem :) I mimo zapewnien kolesia z alledrogo antena nie pasowala (mo moze miejsce i jest, ale ilosci przewodow sie nie zgadza, sposob zamontowania tez sredni)

No ale moze ktos jeszcze??

MarcinoV
[Usunięty]

Wysłany: 03-03-2008, 23:43   

Mi niestety również trzasneła zębatka... kupiłem sobie uniewersalna (teleskopową wysówaną recznie), chcialem sobie kupić sztywny bat ale nie trafiłem na odpowiednio długi. Co prawda mocowanie antanty nie pasuje do owalnego otworu ale wykorzystując blaszkę mocująca starą antene i jej gniazdo (to co wysteje poza błotnik) siedzi sztywno.

Odpowiedz do tematu