|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 14-05-2014, 13:30 |
Cari GDI |
Autor |
Wiadomość |
sam111 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-02-2008, 03:02 Cari GDI
|
|
|
Witam. Po stosunkowo nie dlugiej rozlace z Mitsubishi postanowilem wrocic do tej marki. Wczesniej jezdzilem Carisma przez 5 lat i praktycznie auto bylo bezawaryjne jedynie moglbym narzekac na szybko zuzywajace sie tarcze hamulcowe i trzeszzczace zawieszenie po deszczu a no i ta nieszczesna półka ale poza tym doslownie nic sie nie psulo. Niestety auto sprzedalem, byc moze dlatego ze byla to kompletnie gola wersja(poza ABS i poduchami niczego nie miala) i zakupilem Audi A3. Auto dosyc fajne ale kompletnie sie w nim nie odnajdywalem, bylo zbyt male dla mnie, z tylu kompletnie nie bylo miejsca(wers3d) pozatym wbrew opiniom czesci wcale nie sa tanie, wymiana rozrzadu kosztowala mnie 1600zl. Po ok 5 miesiacach auto sprzedalem(byc moze przez ta wielkosc, byc moze przez to ze kompletnie mi ono nie pasowalo) i postanowilem wrocic do swojej ulubionej marki jaka jest Mitsu. W zwiazku z tym prosze o rade i ocene tych 2 aut, obydwa sa 1gen. gdyz chcialbym zaoszczedzic troszke kasy a nie chce szukac super okazji(bo takich nie ma) i kupic 2gen w kiepskim stanie. Do 1 mam ok 100km i moze na dniach zobacze, w ogole czy cena nie jest zbyt wysoka. Do 2 niestety mam mocno daleko. Obydwa to GDI, przyznam troche sie boje tego silnika ale mam nadzieje, ze w nie bede mial z nim wiekszych problemow...
Cari 1
Cari 2
P.S. Moze lepiej pojechac samemu po auto do Niemiec, jak sadzicie? Jak tam teraz z cenami bo wydaje mi sie ze napewno auta sa w lepszym stanie.... |
|
|
|
 |
piter23 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-02-2008, 07:45
|
|
|
Kolego obydwie są warte obejrzenia.
Przy tej Niemieckiej, gościu się trochę rozmażył, jaką on ci może dać gwarancję Bezwypadkowości, chyba słowną.Ale ważne że ma człowiek fantazje.
sam111 napisał/a: | Obydwa to GDI, przyznam troche sie boje tego silnika ale mam nadzieje, ze w nie bede mial z nim wiekszych problemow... |
bierz 1.6 lub 1.8 , ten drugi ma 115KM więc różnica miedzy GDI jest raczej niezauważalna.Silnik bardzo niezawodny, niedrogi w eksploatacji i tak jak 1.6 bardzo żywotny.
O GDI poczytaj na forum , korzystając z " szukajki ".
sam111 napisał/a: | Moze lepiej pojechac samemu po auto do Niemiec, jak sadzicie? Jak tam teraz z cenami bo wydaje mi sie ze napewno auta sa w lepszym stanie.... |
Ceny od osób prywatnych w Niemczech są wysokie, ale auta w 90% przypadków są naprawdę w bardzo dobrym stanie.
Wyjazd osobiście do Niemiec, to dobra alternatywa.
pzdr. |
|
|
|
 |
heckler [Usunięty]
|
Wysłany: 28-02-2008, 17:17
|
|
|
Autko nr.2 raczej sobie odpuść.Kolega je oglądał i podobno w środku bardzo śmierdzi papierosami,a na dodatek była puknięta w tył.Podobno nic wielkiego,nawet nie u nas była naprawiana,ale była bita.Na temat tej 1 nic nie pomogę.Ja osobiście Cari w GDI jezdziłem prawie 6 lat i silnik sobie chwaliłem i dalej nic złego na jego temat nie będę mówił.Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Chemik [Usunięty]
|
Wysłany: 28-02-2008, 17:40
|
|
|
Ja chyba też obiorę kierunek niemiecki, bo te wynalazki dostępne u handlrzy i komisach, szkoda gadać...
Jedyne, co mnie ogranicza w wycieczce do Niemiec jest nieznajimość niemieckiego.
Powiedzcie bardziej doświadczeni koledzy: czego mogę się spodziewać jeśli mam do wydania +/- 22 tys zł (w tym koszty extra związane ze sprowadzeniem, których nie ma przy kupnie samochodu w Polsce).
Celuję w GDi... |
|
|
|
 |
Mario
moderator ...............

Auto: Eclipse 3g RS
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Mar 2007 Posty: 3009 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 28-02-2008, 17:41
|
|
|
Pierwsza Carisma bardzo ładnie się prezentuje, jest dobrze wyposażona i nie dopatrzyłem się żadnych śladów po biciu itp. Jest warta obejrzenia.
Cena troszke wysoka, ale zawsze można się targować |
_________________ http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=88868 |
|
|
|
 |
piter23 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-02-2008, 18:40
|
|
|
Chemik napisał/a: | Powiedzcie bardziej doświadczeni koledzy: czego mogę się spodziewać jeśli mam do wydania +/- 22 tys zł (w tym koszty extra związane ze sprowadzeniem, których nie ma przy kupnie samochodu w Polsce).
Celuję w GDi... |
Kolego za tą kase możesz celować w rocznik 2000 max 2001 od osoby prywatnej.
Nieznajomość niemieckiego, to jest problem.Pośredników do " ściągania" jest wielu ale uczciwych bardzo mało.
pzdr. |
|
|
|
 |
sam111 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-02-2008, 19:34
|
|
|
Dzis rozmawialem z wlascicielem tego 1 autka, co prawda nie moglem go osobiscie obejrzec ale ogladal je znajomy. Z tego co wlasciciel mowil to auto bylo sprowadzone do polski z przebiegiem 140 tys i do tego przebiegu jest prowadzona ksiazka. Przebieg jest raczej sto procent autentyk bo mozna to zobaczyc po wygladzie a pozatym gosc ma wszystkie papiery z ASO z tego okresu w ktorym auto jest w PL, wszystko bylo regularnie robione(rzglady, wymiany itd.) no i jeszcze jezdzi 2 autem wiec co do przebiegu to sadze ze 100% prawda. Z tego co mowil kolega to auto jest w bardzo dobrym stanie, silnik bardzo ladnie i cicho pracuje. Prawde mowiac jutro juz bym jechal kupowac to auto gdyby nie fakt ze sprzedajacy nie chce w ogole zejsc z ceny, no moze opuscic jak to mowil kilka zloty na rejestracje... Chcialem dac 15.500 ale nie pusci za to... jak to mowia, chyba wie co ma... Niestety cena 17000 jest dla mnie zbyt wysoka i niestety musze sobie odpuscic to auto.
Raczej zrobie tak jak wszyscy mowia i wybiore sie do Niemiec po autko. Mam nadzieje, ze razem z oplatami zamkne sie w 15.500 tys.
[ Dodano: 29-02-2008, 11:56 ]
Panowie jak mozecie to rzuccie okiem na ta Cari z 1 linka, dokladniej chdzi mi o ta tylnia klape, czy napis ze znaczkiem Mitsubishi nie powinien byc blizej lewej strony? |
|
|
|
 |
|
|