|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA1A 1.3] Które tarcze? |
Autor |
Wiadomość |
ufi [Usunięty]
|
Wysłany: 01-03-2008, 13:15 [CA1A 1.3] Które tarcze?
|
|
|
Witam, mam mały problem. Kompletuje właśnie części do remontu samochodu. Mam problem z doborem tarcz. Na motocom.pl dla 1.3 są przewidziane 2 modele tarcz, niewiem, które zamówić, wentylowane czy nie. Żeby było śmieszniej to niewiem jakie tarcze były zamontowane wcześniej, samochód przyjechał na lawecie ze zdekompletowanym przodem i silnikiem do remontu. Wymiary tarcz nie różnią się bardzo drastycznie, może obie pasują? Jeżeli ktoś wymieniał ostatnio tarcze lub spotkał się z tym problemem to proszę o pomoc. Link na stronę motocom.
http://motocom.pl/mitsubi...3,0,,0,,55.html
ps. jeżeli znacie lepsze sklepy to piszcie. |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 01-03-2008, 13:20
|
|
|
Cytat: | WENTYLOWANA / GRUBOŚĆ (MM): 18
NIE WENTYLOWANA / GRUBOŚĆ (MM): 13,3 |
Jeśli to nie jest drastyczna różnica to jestem pełen podziwu w CA0 1.3 są nie wentylowane, przynajmniej u mnie tak jest. Musiał byś na jarzmo założyć klocki i zmierzyć odległość między nimi. Ja stawiam na nie wentylowane. |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
ufi [Usunięty]
|
Wysłany: 01-03-2008, 13:29
|
|
|
Bardziej chodziło mi o średnicę i wysokość. Oczywiste jest, że tarcza wentylowana jest grubsza. |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 01-03-2008, 14:09
|
|
|
ufi napisał/a: | Bardziej chodziło mi o średnicę i wysokość | 2mm różnicy w średnicy to kropla w morzu. Gorzej z grubością, jeśli masz jarzmo pod zwykłą tarcze a chciał byś wentylowaną to musisz poszukać innego jarzma. Przykro mi bardzo |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
|
|