Euro NCAP a L200 |
Autor |
Wiadomość |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 01-03-2008, 00:08
|
|
|
HugoOrmo napisał/a: | tak naprawde nie ma sie co podniecac bo takie samochody jak nasze nigdy nie beda tak bezpieczne jak 5-cio gwiazdkowcy i liderzy tych testow... |
i tu jest bardzo wazna kwestia bo posiadacze mini ciezarowek mysla ze ich auta ze wzgledu na gabaryty sa super bezpieczne i wogole hiper, tak wiec warto aby ten odsetek posiadaczy zweryfikowal swoje poglady. |
|
|
|
 |
mugino [Usunięty]
|
Wysłany: 01-03-2008, 02:40
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Ariaadna napisał/a:
po moim trupie |
a mojej sie spodobal i lubi nim jezdzic mimo ze ma z3 dla siebie
[ Dodano: 01-03-2008, 02:49 ]
arturro napisał/a: | i tu jest bardzo wazna kwestia bo posiadacze mini ciezarowek mysla ze ich auta ze wzgledu na gabaryty sa super bezpieczne i wogole hiper, tak wiec warto aby ten odsetek posiadaczy zweryfikowal swoje poglady |
w stosunku do osobowek...masa robi swoje..wiec to napewno na plus dla pickupow i stad to przekonanie.. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 01-03-2008, 12:50
|
|
|
mugino napisał/a: | masa robi swoje..wiec to napewno na plus dla pickupow |
jak widac z testow ncap jednak na minus |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 01-03-2008, 13:40
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Jej się podoba Shogun | Nie masz wyjścia musisz zostać Shogunem |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 01-03-2008, 14:16
|
|
|
JCH napisał/a: | Hubeeert napisał/a: | Jej się podoba Shogun | Nie masz wyjścia musisz zostać Shogunem |
he he no przeciez nie Pajerem |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
subek [Usunięty]
|
Wysłany: 01-03-2008, 14:18
|
|
|
HugoOrmo napisał/a: | aaa to zwracam honor mojej zonie bardziej podobala sie elka niz navka wiec powiedziala, ze jezeli juz chcesz miec pick up'a to tylko elka i tak tez sie stalo |
Cos w tym jest, ja jako maniak Nissanow i zalozyciel www.NissanTech.pl zdecydowalem sie na Elke |
|
|
|
 |
mugino [Usunięty]
|
Wysłany: 01-03-2008, 14:38
|
|
|
arturro napisał/a: | jak widac z testow ncap jednak na minus |
przeciez napisalem ze w stosunku do osobowek..w sensie zderzenia z osobowka ktorych jest najwiecej na drogach |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 01-03-2008, 17:15
|
|
|
mugino napisał/a: | przeciez napisalem ze w stosunku do osobowek..w sensie zderzenia z osobowka ktorych jest najwiecej na drogach |
przeciez sciana imituje drugi samochod wiec nie rozumiem |
|
|
|
 |
elili [Usunięty]
|
Wysłany: 01-03-2008, 18:17
|
|
|
arturro napisał/a: | przeciez sciana imituje drugi samochod wiec nie rozumiem |
Jesteś pewien?
A gdybyś wyobraził sobie, że na teście golfa ta "ściana" wskakuje mu na maskę (lub - patrząc z punktu widzenia golfa: vw nurkuje pod "ścianę") i "ściana" ma pod spodem ramę... |
|
|
|
 |
mugino [Usunięty]
|
Wysłany: 01-03-2008, 18:44
|
|
|
arturro napisał/a: | przeciez sciana imituje drugi samochod wiec nie rozumiem |
hmm imitacja jakiego samomochodu?:)
jecsze poza gwiazdkami sa prawa fizyki a 4 gwiazdkowe l200 moze byc 2x ciezsze od 5 gwiazdkowej osobowki...
a tirem jak przywalisz w w mur przy takiej predkosci to myslisz ze tir sie nie pognie,a jak wyglada osobowka po spotkaniu z tirem pisac nie musze
tu dla przykladu masz 2 autak ktore nawet pol gwiazdki by dzis nie dostaly on ncapu...obydwa by sie do polowy zwinely przy tescie...ale w wzajemnej konfrontacji chyba widac roznice?
http://www.youtube.com/wa...feature=related |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 02-03-2008, 12:16
|
|
|
nie rozumiecie o co mi chodzi
zgadzam sie z wami ale tak samo jak prawa fizyki dzialaja na osobowke tak samo dzialaja na pickup'a, tak samo jak ciezar ma wplyw na skutki wypadku na osobowce tak samo ma wplyw na skutki zderzenia na pickup'ie. |
|
|
|
 |
wybuh [Usunięty]
|
Wysłany: 02-03-2008, 13:58
|
|
|
ten test jeszcze raz potwierdza że zakup eleczki był dobry kocham ją |
|
|
|
 |
mugino [Usunięty]
|
Wysłany: 02-03-2008, 14:32
|
|
|
Cytat: | nie rozumiecie o co mi chodzi
zgadzam sie z wami ale tak samo jak prawa fizyki dzialaja na osobowke tak samo dzialaja na pickup'a, tak samo jak ciezar ma wplyw na skutki wypadku na osobowce tak samo ma wplyw na skutki zderzenia na pickup'ie.
_________________ |
i tak nic z tego nie rozumie..zreszta ten temat to juz nie na temat.wiec moze zostanmy przy swoich racjach.. |
|
|
|
 |
spyrant [Usunięty]
|
Wysłany: 17-03-2008, 11:23
|
|
|
Navara po apdejcie softu w module SRS zyskała 2,5 gwiazdki - czyli ma teraz 3.
Poza tym dostała jedną gwiazdę więcej za ochronę dzieci (teraz ma 4 czyli więcej niż L200) - tutaj ocenie w znacznej mierze podlegają oznaczenia i instrukcje obsługi - gwiazdę dostali za nową naklejkę
pozdr.
Tomasz |
|
|
|
 |
center [Usunięty]
|
|
|
|
 |