Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gene
06-03-2008, 11:40
Co myslicie o tym autku ?
Autor Wiadomość
rybex
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2008, 13:48   Co myslicie o tym autku ?

Jak myslicie ?? Dzwoniac sprzedawca mowil ze wszystko ok i 100% sprawny .. ja nie chce nim jakos szlaec czy cos ... ale sami ocencie :)

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4458713

Nie bedzie jakos zacharatany ?? A w ogolnosci to drogie sa czesci itp ??
Ja sie praktycznie nic na tym nie znam :( wiec pomozcie ;)

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-03-2008, 14:19   

Rybex, moze najpierw miloby bylo sie przywitac. To naprawde wiele nie kosztuje a znacznie lepiej swiadczy o nowym forumowiczu. Witaj na forum.
Juz po zdjeciach widac, ze auto ostro w terenie smigalo. Nie jest to bulwarowka i moga byc klopoty z poruszaniem sie po czarnym. Poczynajac od wlasnosci trkacyjnych a konczac na prawnych. Zreszta po opisie widze, ze masz Uaza a to oznacza, ze wiesz jak takie "resoraki" jezdza po szosie. Ten samochod w tym stanie nie bardzo nadaje sie do zwyklego wykorzystania choc moze okolicznosci i twoje potrzeby sprawiaja, ze jest to rozsadna decyzja. Jest przygotowany do off-road'u i bezdroza to jego domena. Dla kogos kto szuka autka do upalania to dobra podstawa wyjsciowa. Samochod jest przygotowany i jesli nic nie walnie to spokojnie przy normalnej "turystycznej" jezdzie da rade. Musisz pamietac, ze wszystkie elementy i podzespoly w tak jezdzonym samochodzie maja znacznie mniejsza trwalosc. Chodzi mi o to, ze terenowa zawiecha czy kola zniosa wiecej ale inne mechanizmy nie koniecznie. Wiec jesli szukasz auta "rodzinnego" to lepiej nie pakowac sie w modyfikowany i upalany terenowo samochod.
Czesci, nie ma z tym wiekszego klopotu ale sa sytuacje gdzie nie wystepuja zamienniki i kosz jest juz powalajacy. Mysle, ze warto zapytac i poczytac o pierwszej generacji na forum Rajdy4x4 http://www.forum4x4.pl/forum/viewforum.php?f=19 w dziale Mitsubishi. Oczywiscie jesli tego nie zrobiles wczesniej. Znajdziesz tam liste czesci wystepujacych w zamienniku oraz wiele porad ludzi posiadajacych i uzywajacych podobne auta w terenie.
Zycze powodzenia i udanego zakupu

misio
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2008, 14:38   

cosik za tani się wydaje jak na przystosowany do off roadu

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 02-03-2008, 14:48   

misio, wiesz moze motany byl wlasnym sumptem a teraz gosc chce sprobowac czegos innego i zajawka na upalanie odeszal. Auto swoje przeszlo wiec ceny tez wiekszej za bardzo nie moze dac. Oczywiscie sprawdzilbym przed kupnem to i owo. Moze rude w nim juz tak sie zadomowilo, ze niebawem kolor z bialego zmieni sie w rdzawy.

misio
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2008, 14:56   

wiesz za samuraja z tego rocznika i po przeróbkach o dużo prostszej budowie tyle trzeba dać, a ten misiek za baerdzo odpicowany jak dla mnie

[ Dodano: 02-03-2008, 14:59 ]
jest dobry sposób jak się ktoś mało zna trzeba pojechać ze swoim mechanikiem, jak właściciel bedzie się migał przed oceną to niech spier..... z takim czymś

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 02-03-2008, 15:02   

Dokladnie tak jest jak wspominasz. Dlatego napisalem, ze sprawdzilbym to i owo. Cena jest jaka jest, moze chce gosc szybko sie pozbyc syfa a moze faktycznie Pojarka dostala w d**e.

[ Dodano: 02-03-2008, 15:05 ]
W takim autku moze praktycznie piardnac wszystko ale i wiele rzeczy "kowal" naprawi. Jesli szuklabym zmoty do upalania zastanawialbym sie nad tym autem ale do codziennego uzytkowania nigdy w zyciu.

misio
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2008, 15:06   

przymierzam się do kupna przerobionego samuraja i porównuję ceny, rozmawiałem też ze swoimi mechanika że na takie coś trzeba bardzo muważać i że sami mnie nie puszczą na takie zakupy hehe

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 02-03-2008, 15:08   

he he masz rozsadnych mechanikow :wink: a to rozumiem, ze III bedziesz ciagal Suze :D

misio
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2008, 15:09   

ale poupalałbym sobie w sumie jakiegoś rz :mrgreen: ęcha

[ Dodano: 02-03-2008, 15:14 ]
Gene napisał/a:
he he masz rozsadnych mechanikow

udali mi się nie powiem :D jede mi powiedział jak mu pokazałem Suzę co chciałem kupić że nie będzie przy niej robił bo to złom a jak ją odpaliłem to gość tylko jęknął :mrgreen:

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 02-03-2008, 15:15   

Z tego co widze to moze sie ustawicie jakos z kolega Rybexem i razem olukacie tego "bialego kruka". :D

rybex
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2008, 19:53   

Przepraszam wszystkich za to ze sie nie przedstawilem :) :) Ok no to mam na imie Damian jestem nowym forumowiczem. Zarejestrowalem sie wlasnie z mysla o tym by dowiedziec sie cos nowego o tych autach. Napoczatku myslalem o kupnie patrola .. tz to moj tata ma kupowac itp. Chodzi nam o auto takie ktorym mozna przyje*** w terenie ale takze zeby spisywalo sie nawet troszke na drogach .... tz po asfalcie tez bymsy jezdzili ale nie tak czesto jak po terenie. Mamy domek pod lasem 7 km drogi w terenie. Duze dziury itp ... nie potrzebne nam takie auto jak to tz takie pod starsszny OFF ROAD ... tylko wlasnie cena jest satysfakcjonujaca ... poniewaz gosci mowi ze amatorsko go uzywa <Lol2> i ze wyciagarka cb cd itp jest w nim bez doplat :P :) Co do tego sprawdzania to jak mysliscie co najbardzije bym musial ogladnac ?? :> Misio a Ty to widze ze tez z rzeszowa ?? ;> ja sszczerze jestem z pod ale czesto tam witam :)

Pozdrawiam i dziekuje za szybkie odpisywanie :) )

a i chcialbym dodac ze nie jestem jakims profesjonalista xD i nie uprawiam takowego super OFF road :D

[ Dodano: 03-03-2008, 18:24 ]
nie pomozecie ?? ;>

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 04-03-2008, 12:39   

rybex napisał/a:
nie potrzebne nam takie auto jak to tz takie pod starsszny OFF ROAD

To biale Pajero nie jest strasznie zmotane, tak po zdjeciach przynajmniej widze. Oczywiscie po czarnym spokojnie bedzie smigac lecz trzeba bardziej uwazac i hamowanie zaczynac nieco wczesniej. Jesli technicznie jest sprawne i gosc doklada tyle gratow za ta cene bralbym oferte pod uwage.
rybex napisał/a:
Co do tego sprawdzania to jak mysliscie co najbardzije bym musial ogladnac ?

popros goscia o testowa przejazdzke, sprawdz jak pali, czy bardzo kopci, czy napedy dzialaja, hamulce i jak sie wogole prowadzi. Zobacz jak wyglada rama i czy bardzo jest przez "rude" podgryzany.
rybex napisał/a:
a i chcialbym dodac ze nie jestem jakims profesjonalista xD i nie uprawiam takowego super OFF road

Tu chyba nikt nie uprawia super off-road'u. To forum dla posiadaczy i fanow samochodow terenowych marki Mitsubishi. Jak znam zycie wiekszosc aut nowych nawet nie powochala blota a ich kierowcy nie wiedza co to jazda po bezdrozach wiec spokojnie. Bardziej zaawansowani terenowo chetniej zagladaja na: http://www.forum4x4.pl/forum/

rybex
[Usunięty]

Wysłany: 04-03-2008, 15:53   

Dzieki Gene ! :) Powiem tak ... dzisaij kumpel widzial to auto w Rzeszowie mowi ze z daleko z wygladu zajebiste ... z daleko tz ze nie widzial gdzie rdza itp ... ale mowil ze troche wlasnie dymi :( i smichnie chodzi :P tak pierdzi itp :p Ale widze ze trzeba bedzie jechac go ogladnac z jakims macherem :) )

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 04-03-2008, 16:10   

rybex napisał/a:
Ale widze ze trzeba bedzie jechac go ogladnac z jakims macherem
to najlepsze co mozesz zrobic :wink:
rybex napisał/a:
ale mowil ze troche wlasnie dymi
to ze troche dymi to nie problem, nawet nowe silniki Diesela daja czarny dym, szczegolnie przy duzym "wysilku". Moj 4D56 tez kopci a ma troche ponad rok. Pytanie jak bardzo kopici i jaki kolor spalin daje. Czarny dym przy kaszlaku i z takim przebiegiem to naturalna sprawa. :wink:
Ogarniaj sie szybko bo z tego co widze ogloszenie juz "spadlo" z serwisu. :|

rybex
[Usunięty]

Wysłany: 04-03-2008, 17:48   

nom tylko wlasnie w tym rzecz ze dzwonilem do niego z domowego :( I nie mam juz numeru ;/ a ogloszenia nie mozna odnalesc ;/ a z tym silnikiem to jak sie te kolory dymu odroznia ?? ;> tz cos slyszalem ze jest jeszccze siwy .. straszny czarny itp xD :P

Odpowiedz do tematu