Skrzypiąca półka |
Autor |
Wiadomość |
Pkuba [Usunięty]
|
Wysłany: 02-03-2008, 13:14 Skrzypiąca półka
|
|
|
Witajcie fani Carismy:)
Temat który teraz porusze jest tak stary jak Carisma i pewnie wielokrotnie był poruszany jednak nie daje mi on spokoju bo ta trzeszcząca i piszcząca pułka z tyłu ciagle zaznacza swoją obecność. Można by rzec że taki juz jej urok, ale można też zadać pytanie jak poradzić sobie z tym problemem. Czekam na wasze rady i propozycje.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Brikston
Forumowicz

Auto: Carisma 2001 1.8 GDI Avance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 271 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 02-03-2008, 13:36
|
|
|
heja...
jak sam napisales ludzie juz opisywali tutaj jak sobie z tym radzili wiec trzeba poszukac
pozdr |
_________________ Mitsubishi Carisma 2001 1.8 GDI Avance
 |
|
|
|
 |
harizma [Usunięty]
|
Wysłany: 02-03-2008, 15:34
|
|
|
kolego mio trzeszczala pocierajac o plastiki na ktorych lezy podkleilem gabke w tych miejscach i ucichlo mozesz tez sprobowac tego prostego zabiegu |
|
|
|
 |
Sienio
Forumowicz
Auto: Carisma 1,8 GDI
|
Wysłany: 02-03-2008, 17:41
|
|
|
W mojej cari klapa ma zamocowane fabrycznie po obydwu stronach klocki gumowe, które po zamknięciu klapy bagażnika dociskają półkę. |
_________________ Pozdrawiam Sienio
Carisma 1,8 GDI |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 02-03-2008, 19:39
|
|
|
Brikston,
Cytat: | Dział Samochody - OT zabroniony, w temacie posta ma byc napisane czego temat dotyczy a nie tylko POMOCY! Za taki temat autor dostaje ostrzeżenie. Za OT również. UWAGA!!! Odsyłanie do szukaj niemile widziane - nie masz nic do dodania to nie pisz |
Ten napis jest pod Zasadami Forum. Same Zasady też o tym mówią.
Jeżeli zasada przyjaznego forum nie jest dla Ciebie czymś zrozumiałym to może czerwony kolor pomoże zrozumieć.
Nie będzie kolejnych przypomnień.
[ Dodano: 02-03-2008, 21:53 ]
Pkuba, poczytaj
http://www.mitsubishi-gra...light=p%F3%B3ka
http://www.mitsubishi-gra...light=p%F3%B3ka
http://www.mitsubishi-gra...highlight=polka |
Just think...
. |
|
|
|
 |
piekarz10
Forumowicz piekarz10
Auto: CARISMA 1,8 GDI
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Lip 2008 Posty: 42 Skąd: Zielonka k.W-Wy
|
Wysłany: 09-11-2008, 18:26
|
|
|
Dopiszę parę słów do tego tematu. Moja ciepliwość do skrzypiącej półki została dziś wyczerpana . Otworzyłem tylną klapę i zacząłem szukać .
1. Uszczelka samoprzylepna do drzwi powędrowała na plastiki podtrzymujące tylną półkę
2. Osłonki na mocowanie amorków tylnich również podkleiłem taką uszczelką
3. Otworzyłem osłonki od świateł tylnych ( te na klapie) , a tam wesoło klekoczą oprawki od żarówek . Wystarczyło obrócić je o kilka stopni i się dopasowały .
Jazda próbna - nic nie skrzypi .
Zaczynam rozumieć Adama SŁODOWEGO .
Od niedawna jeżdżę Carismą i szczerze mówiąc , te odgłosy z tyłu zaczynały nie już mocno irytować . Od dziś znowu czuję się jak szczęśliwy posiadacz Miśka. |
|
|
|
 |
|