Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
14-05-2014, 13:30
Proszę o opinię cari 1800cm3
Autor Wiadomość
Brendi
[Usunięty]

Wysłany: 03-03-2008, 23:59   Proszę o opinię cari 1800cm3

Witam, w najbliższym czasie mam zamiar kupić carisme 1,8 ale nie gdi
chcę pojechać zobaczyć tą sztukę

http://moto.allegro.pl/it...a_oplacona.html

i w związku z tym, proszę szanownych grupowiczów o opinie i pomoc w dokonaniu wyboru,
dodam, że mam do wydania ok 13tyś zł.
Myślicie, że w tej cenie wybiorę coś sensownego?

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-03-2008, 00:12   

Robiony prawy przód, większej szczeliny między kierunkiem, a blachą nie mogli zrobić?

6-7l ? To chyba z górki przy dobrym wietrze, przecież to nie gdi?
Limited Edition ? I brak oznaczenia na klapie po prawej(dół) stronie?
Brak klimatroniku? Tapicerka przepiekna i tylko na lato albo zimę i częste pranie...

Więcej usterek/narzekań się niedopatrzyłem :D

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 04-03-2008, 00:39   

Juiceman napisał/a:
Robiony prawy przód, większej szczeliny między kierunkiem, a blachą nie mogli zrobić?

przecież to jest uszczelka migacza, a nie szpara...a tak to wygląda, bo z takiej perspektywy foto robione.

faktycznie limited edition to to nie jest, znaczy sie żadnych och i ach, co by miała specjalnego

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 04-03-2008, 17:59   

Wycieraczka tylna podgieta i napis "Carisma" na klapie jest z modelu po liftingu :wink: :P
Po co on tak wyczyscil ten silnik...szybszy jest przez to czy co :? :evil:
Limitowana wersja bez klimatronika i przednich halogenow... :? Kicior :P
Poza tym autko wydaje sie byc warte uwagi
Pozdroo

kaszel
[Usunięty]

Wysłany: 04-03-2008, 18:20   

Może się mylę, ale czy nie brakuje oryginalnych chlapaczy? Może to sugerowac ewentualne zdejmowanie zderzaków (no chyba, że nie wszystkie mają chlapacze)Oprócz tego szczegółu wygląda ładnie

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 04-03-2008, 18:26   

Ma listwy podprogowe, gdzie widzisz brak org chlapaczy :?: :P
pozdroo

kaszel
[Usunięty]

Wysłany: 04-03-2008, 18:31   

Tak jak mówiłem ...może sie myle...sugerowałem sie tym że brachol też ma listwe progową i u niego są oryginalnie chlapacze przód i tył(u mnie nie ma listwy wiec i chlapaczy nie mam), ale nie wiem czy tak ma byc czy nie. Nie chce wprowadzac w bład potencjalnych nabywców Cari wiec proszę sie nie kierowac moim zdaniem

Mario 
moderator
...............

Auto: Eclipse 3g RS
Wysłany: 04-03-2008, 19:14   

Mi się nie podoba (dość duża) szpara między klapą bagaznika a tylnim prawym światłem. Noi ten napis Carisma jak juz pisal Robson :twisted:

Brendi
[Usunięty]

Wysłany: 05-03-2008, 00:52   

Dzwoniłem dzisiaj do gościa od tej cari i poprosiłem o nr vin. XMCLNDA2AWF009053 od razu stwierdził, że samochód nie był serwisowany w ASO tylko w jakiejś innej stacji obsługi, a co do bezwypadkowości to powiedział, że ma tester lakieru i sprawdził cały samochód i możemy również sprawdzić na miejscu przy sprzedaży.
Do zapłacenia została opłata recyclingowa i rejestracja, dokumenty nie są przetłumaczone ale co dziwne gość upiera się, że on zrobi tłumaczenia dopiero jak kupię od niego samochód i przyśle mi je pocztą, bo ma jakiegoś taniego tłumacza.
Wiecie czy można w ten sposób zrobić jakiś przekręt i dlaczego mu tak na tym zależy?

damiano
[Usunięty]

Wysłany: 05-03-2008, 02:34   

gdy ja kupowałem i rejestrowałem samochód sprowadzony (z Niemiec) to w pierwszej kolejności załatwiałem przegląd i tłumaczenie dokumentów. Tłumaczenie jest potrzebne przy zgłaszaniu samochodu w urzędzie celnym, a potem w urzędzie skarbowym i na końcu w urzędzie miasta w wydziale komunikacji. Nie wiem w takim razie jak gościu załatwił urząd celny i urząd skarbowy bez złożenia u nich przetłumaczonych dokumentów... :doubt: I jak to sobie wyobraża: najpierw kupisz od niego samochód, zajedziesz do domu a On Ci potem dośle (lub nie dośle) tłumaczenie dokumentów?? Tłumaczenie powinno być zrobione wcześniej i to przez tłumacza przysięgłego (przetłumaczona powinna być umowa kupna-sprzedaży, karta pojazdu i dowód rejestracyjny pojazdu).
Brendi! Ty z tymi tłumaczeniami musisz potem pójść do urzędu miasta w celu zarejestrowania samochodu w Polsce! Jak dla mnie gościu coś tutaj miesza, więc zalecam ostrożność... :roll:
Pozdrawiam!

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 05-03-2008, 06:51   

http://tmp.sysinfo.pl/auto.php tu masz całą procedure rejestracji auta

jaded
[Usunięty]

Wysłany: 05-03-2008, 14:20   

Ja załatwiałem w zeszłym tygodniu papiery i tłumaczenie było mi potrzebne tylko w wydziale komunikacji.

damiano
[Usunięty]

Wysłany: 05-03-2008, 18:42   

no ja musiałem tłumaczenia złożyć w urzędzie celnym, urzędzie skarbowym i w urzędzie miasta w wydziale komunikacji... :| Co miasto to inny obyczaj...? :biggrin: :P

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi