Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zmieniarka w Carismie?
Autor Wiadomość
Piotralu
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2006, 11:44   Zmieniarka w Carismie?

Witam
Od niedawna jestem posiadaczem Carismy, mam w niej oryginalne radio Mitsubishi, niestety kasetowe, chcę do niego podłączyć zmieniarkę. W radiu mam wejście na zmieniarkę 13 pinowe (okrągła wtyczka), jaką zmieniarkę można podłączyć pod to (czy w ogóle to jakieś standardowe gniazdo?), czy można to jakoś w razie czego przerobić? Zauważyłem, że niektóre zmieniarki blaupunkta mają takie same gniazda, czy będzie to grało z moim radiem?
Jestem laikiem, więc proszę o wyrozumiałość, być może pytam o coś oczywistego dla innych...

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2006, 12:10   Re: Zmieniarka w Carismie?

Piotralu napisał/a:
Witam
Od niedawna jestem posiadaczem Carismy, mam w niej oryginalne radio Mitsubishi, niestety kasetowe, chcę do niego podłączyć zmieniarkę. W radiu mam wejście na zmieniarkę 13 pinowe (okrągła wtyczka), jaką zmieniarkę można podłączyć pod to (czy w ogóle to jakieś standardowe gniazdo?), czy można to jakoś w razie czego przerobić? Zauważyłem, że niektóre zmieniarki blaupunkta mają takie same gniazda, czy będzie to grało z moim radiem?
Jestem laikiem, więc proszę o wyrozumiałość, być może pytam o coś oczywistego dla innych...

Zapytaj w warsztacie o przejścówkę do jakiejś firmowej zmieniarki. Powinni mieć. Jak nie będą mieli, to daj znać na PW.

Piotralu
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2006, 12:20   

A znasz jakieś namiary na takie warsztaty bo ja nie za bardzo jestem zorientowany w temacie.

zachar
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2006, 12:27   

prosciej bylo by pojechac do jakiegos sklepu ktory zajmuje sie profesjonalnymi zabudowami caraudio i spytac sie o przejsciowki

Piotralu
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2006, 12:31   

A jak jest ze zmieniarkami Blaupunkta, mają takie samo, 13 pinowe wejście, czy ktoś próbował podłączać taką zmieniarkę?

zachar
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2006, 12:35   

jesli nawet podlaczysz to i tak wekslarka nie bedzie chcial wspolpracowac z radiem jesli jest innej firmy niz radio

TNT 
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-02-2006, 14:57   

Zachar nie byl bym taki pewny o ile pamietam fabryczne radio z cari to pr4oduk blaupunkta badz na podzespolach. Ale reki nie dam sobie uciac. W wawie jest sporo firm montujacych audio wez pierwsza lepsza gazete motoryzacyjna i znajdziesz namiary
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2006, 15:42   

zalezy jaki patefon, dla mitsu robil philips, kenwood, blaupunkt

Piotralu
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2006, 23:18   

Po wymontowaniu radia znalazłem tylko model MZ594188 - Mitsubishi Electric Corporation Assembled In The Netherlands, niestety prawie zero przydatnych informacji o tym w inernecie. Po zdjęciu obudowy na układach nie było żadnej nazwy producenta..., bądź mądry i pisz wiersze

Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Wysłany: 14-02-2006, 16:03   

Oryginalnej zmieniarki na oczy nie widziałem, bo mi łzami zaszły jak się jej ceny dowiedziałem - 2100.
Też miałem radioodtwarzacz kasetowy i myślałem o zmieniarce, zamiast tego kupiłem radio CD i sam płyty zmieniam :)
A co do zmieniarek innych niż ori to sprawdź tego Blaupunkta, powinien pasować, ale sprawdź zanim kupisz.

strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia

eMBe
[Usunięty]

Wysłany: 17-02-2006, 14:46   

Ja mam zmieniarkę Mitsubishi z katalogu akcesoriów, kupiona razem z samochodem, czyli już prawie 5 lat temu. Oznaczenie ma CD5852C na 10 płyt. Współpracuje z oryginalnym radiem i wyświetlaczem. Drogie to było, już nie pamiętam chyba ze 2500 ale dziś ceny idą w dół takich rzeczy...

Piotralu
[Usunięty]

Wysłany: 07-03-2006, 18:18   Re: Zmieniarka w Carismie?

Kupiłem przejściówkę i zmieniarkę sonego i wszystko gra! Wielkie dzięki dla Fido__, pozdrawiam

Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Wysłany: 10-03-2006, 08:31   

A ja mysle ze w dobie Mp3 zmieniarka to juz przzytek... czy nie lepiej czasem zamiast kobnacji podłaczyć sie Mp3 palyerem pod kasete? czy to jest olbrzymia strata na jakości? Sam mam zmainiarke i radio blaupunkt ale sie zastanawiam coby jej opchnac i nie kupic radia z Mp3, zreszta o Mp3 był juz topic..
Pozdawiam
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r :)

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)
Czyli w tym przypadku 6a13 8) " by tomchuck

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 10-03-2006, 09:42   

Marcino napisał/a:
A ja mysle ze w dobie Mp3 zmieniarka to juz przzytek... czy nie lepiej czasem zamiast kobnacji podłaczyć sie Mp3 palyerem pod kasete? czy to jest olbrzymia strata na jakości? Sam mam zmainiarke i radio blaupunkt ale sie zastanawiam coby jej opchnac i nie kupic radia z Mp3, zreszta o Mp3 był juz topic..
Pozdawiam

A ja myślę, że mp3 w wyniku kompresji traci zbyt dużo na jakości. Niektórzy wolą posłuchać pełniejsze brzmienie. Niestety nawet w samochodzie jest to mocno słyszalne.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 10-03-2006, 10:10   

szczegolnie na dobrym sprzecie slychac roznice,
najepiej miec radyjko z cd i mp3

Odpowiedz do tematu