|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8] kontrolka silnika |
Autor |
Wiadomość |
jacol [Usunięty]
|
Wysłany: 05-03-2008, 23:58 [Cari 1.8] kontrolka silnika
|
|
|
Mam Cari 1,8 GLX 97r
od 3 miesięcy zapala mi się kontrolka silnika podczas jazdy. Za pierwszym razem świeciła się 2 dni i zgasła. Poza tym brak jakichkolwiek oznak w pracy silnika czy mocy. Mniej więcej w tym czasie zaczęła mi palić około 8,5 (wcześniej 7-7,5 choć mam ciężką nogę) Podłączenie do kompa wykazało brak komunikacji z sondą lambda. "Ręczne" sprawdzenie sondy pokazało że jest sprawna. Od tej pory zapaliła mi się kilka razy od 5 minut do 2 dni.
Co możecie poradzić?
[ Dodano: 06-03-2008, 00:07 ]
Jest właściwie jeden objaw w pracy silnika a mianowicie czasami na wolnych obrotach schodzi bardzo nisko (chyba około 100obr/min) ale nie gaśnie |
|
|
|
 |
RadziX
Mitsumaniak RadziX

Auto: Carisma 1.8Gdi 99r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Paź 2006 Posty: 138 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 06-03-2008, 07:33
|
|
|
A może sonda traci swoje właściwości po nagrzaniu, albo np. jest obrywka w drutach i jak mierzyłeś to akurat było dobrze.
Sprobuj podlaczyc miernik i ruszac drutami, czasami jest tak ze raz kontaktuje a raz nie.
albo ta opcja z nagrzaniem |
|
|
|
 |
|
|