Polecam!!!! |
Autor |
Wiadomość |
Kanior [Usunięty]
|
Wysłany: 03-03-2008, 18:24 Polecam!!!!
|
|
|
Witam. Szukałem jakiś ładnych alufelg do mojej Carismy i znalazłem takie http://moto.allegro.pl/it...mitsubishi.html . Pojechałem, obejrzałem, ale niestety nie pasują to mojego auta (te felgi maja rozstaw śrub 4x114.3 a w mojej Cari jest 4x100). Kola wyglądają dużo lepiej niż na zamieszczonych w aukcji zdjęciach i na 100% nie znajdziecie niczego lepszego w tej cenie. Ja nie mogę ich sobie kupić, ale może któryś z was szuka już alusów na nowy sezon. Polecam i pozdrawiam. |
|
|
|
 |
kacmaster [Usunięty]
|
Wysłany: 03-03-2008, 18:37
|
|
|
Dzięki napewno sie przyda sam szukam alumów do siebie ale obawiam sie że 16" dla mnie bedą za duże mam carsi wersje msx obawiam sie że może byc za twardo. Co o tym myślisz? A co z oponami maja inne bieżniki na zdjęciach? |
|
|
|
 |
Kanior [Usunięty]
|
Wysłany: 03-03-2008, 18:57
|
|
|
http://www.alloyguide.co.uk/Mitsubishi.php
Tu masz link z parametrami i z tego co widzę to wszystko będzie idealnie pasowało do Cari 1.8. Te opony mają profil 50 wiec nie powinno być twardo. Właściciel zdjął te felgi z Galanta, do którego właśnie sobie kupił 17". Opony przednie sa z 2005 roku a tył nie pamiętam, ale na tych zdjęciach wyglądają jakoś na bardziej zużyte niż w rzeczywistości. Facet dysponuje garażem na miejscu i możesz sobie przymierzyć i sprawdzić czy wszystko jest ok. |
|
|
|
 |
Master
Mitsumaniak Mitsubishi Carisma

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Wrz 2007 Posty: 120 Skąd: Busko-Zdrój
|
Wysłany: 04-03-2008, 20:23
|
|
|
twardo jest zawsze a im nizsza opona tym gorzej no chyba ze sie po ladnych rownych drogach zawsze jezdzi, ale felgi dobre sam bym takie nabyl, a nie orientujesz sie ile bieznika jest na nich jeszcze? |
_________________ Jadę sobie dziurą, aż tu nagle asfalt |
|
|
|
 |
Kanior [Usunięty]
|
Wysłany: 04-03-2008, 21:00
|
|
|
Te oponki z 2005 mają ok. 7mm a dwie pozostałe ok. 5mm. |
|
|
|
 |
Gattsu [Usunięty]
|
Wysłany: 05-03-2008, 19:04
|
|
|
Drogie te fele koledzy, a modelowo to najtańszy chyba wyrób Borbeta... Fakt jest faktem, że sa bardzo twarde (jak każde "gwaiździste" Borbety),ale akurat te są drogie uważąm, tymbardziej , że na pewno 2 opony trzeba dokupić nowe... Mają dobre ET do carismy... Nie wiadomo tylko jeszcze jaka ich szerokośc jest... |
|
|
|
 |
Kanior [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2008, 01:02
|
|
|
Gattsu skoro te są drogie to może znasz kogoś kto ma jakieś ciekawe felgi do sprzedania? Ja szukam 16”, 4x100, ET 35-38. |
|
|
|
 |
Gattsu [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2008, 08:34
|
|
|
Kanior napisał/a: | Gattsu skoro te są drogie to może znasz kogoś kto ma jakieś ciekawe felgi do sprzedania? Ja szukam 16”, 4x100, ET 35-38. |
Do jakiego auta szukasz tych felg???? |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2008, 08:42
|
|
|
Gattsu napisał/a: | Do jakiego auta szukasz tych felg???? |
= poprawa humoru z rana :
Kanior, Auto: CARISMA sedan |
|
|
|
 |
Rafal_Katowice
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI, DYNAMICS,'00
|
Wysłany: 06-03-2008, 09:24
|
|
|
Kanior napisał/a: | http://www.alloyguide.co.uk/Mitsubishi.php
Tu masz link z parametrami i z tego co widzę to wszystko będzie idealnie pasowało do Cari 1.8. |
Słuchajcie, jak to w końcu jest? Przecież Cari 1.8 GDI po 99 ma mieć ET 44-46. Na tej stronce powyżej jest napisane, ze każda Cari po 99 ma mieć ET 35 to 38 (ja mam 42 i mi trochę obciera jak jedzie więcej osób, jakbym wsadził 35 to by mi wystawały całkiem na zewnątrz ).
Ja wiem, ze to nie jest watek o felgach i parametrach, no ale jeżeli tam jest błąd to może nie należy na przyszłość podawać tej strony?
na dowód spójrzcie na stronkę: http://www.rozmiaryfelg.pl/mitsubishi.htm
tam jest podane ze ET ma być 44. |
_________________ mój pierwszy samochód... moja pierwsza Cari...
- Lataj nisko i powoli! - jak mówiła babcia do wnuczka pilota.
 |
|
|
|
 |
dylson [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2008, 10:54
|
|
|
Kanior napisał/a: | Ja szukam 16”, 4x100, ET 35-38. |
Ja mam w carismie 16 4x100 et 35 i obciera o ranty. Jesli zalozysz takie et to musisz rozklepac ranty albo zlaozyc gumu pod sprezyny zeby tak nie dobijalo. |
|
|
|
 |
Gattsu [Usunięty]
|
Wysłany: 07-03-2008, 22:49
|
|
|
arturro napisał/a: | Gattsu napisał/a: | Do jakiego auta szukasz tych felg???? |
= poprawa humoru z rana :
Kanior, Auto: CARISMA sedan |
Spoko, spoko, pytam do jakiego nie bez powodu , bo z ET 35-38 na 16" to do Cari nie podchodzi... Ot i co arturro....
Min ET na feldze 16" do cari to 42 i to jeszcze zależy od producenta... |
|
|
|
 |
Kanior [Usunięty]
|
|
|
|
 |
wolgaster
Mitsumaniak

Auto: Carisma
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Lis 2006 Posty: 276 Skąd: Jelenia Góra City
|
|
|
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Pomógł: 22 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 1694 Skąd: Szczecin/Police
|
Wysłany: 08-03-2008, 07:28
|
|
|
Kanior, nie wiem czy jeszcze się tym para ale może spróbuj namierzyć tego gościa altrak2 na Allegro.Ceny hurtowe, napisze Ci jakie ma do twojego samochodu i przyśle katalog:
http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=10261 |
|
|
|
 |
|