|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Pajero] pajero II 2.5 tdi |
Autor |
Wiadomość |
pietkator [Usunięty]
|
Wysłany: 05-03-2008, 21:43 [Pajero] pajero II 2.5 tdi
|
|
|
Witam,
Mam problem z identyfikacją części znajdującej się przy pompie paliwowej. Pompa kiomoto. Mam problem z uruchamianiem silnika. Samochód więcej pali. Mechanik mówi, że to wina przyspieszacza??? Są to jakieś rurki, znajdujące sie przy pompie wtryskowej, które mają za zadanie podgrzewanie paliwa. Nie mogę kupiś tej części bo nie wiem jak ona sie nazywa. Jeżeli ktoś wie co to jest proszę o odpowiedź. Dzięki |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 06-03-2008, 00:00
|
|
|
I nie kupisz,. To nie podgrzewacz paliwa, ale najprawdopodobniej, element z bimetalem który podłączony jest do obiegu chłodzenia. Ma za zadanie podciągnąć dźwignię przyspieszenia jak silnik jest zimny. W miarę nagrzewania się bimetal się kurczy i cięgno powoduje, że obroty silnika są mniejsze.. U nas tego ci dostatek:) |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
pietkator [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2008, 14:16
|
|
|
Dzięki za zainteresowanie, myślę że to właśnie o ten element element chodzi. Tylko nie wiem nadal jak to sie nazywa i jak to kupić. W każdym razie już coś wiem. Dzięki. |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 08-03-2008, 14:25
|