|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
przewody NIPPARTS |
Autor |
Wiadomość |
pit77
Mitsumaniak
Auto: EA5A V6 98
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-03-2008, 18:05 przewody NIPPARTS
|
|
|
Witam zamówiłem dziś przewody NIPPARTS do mojego gala 1.8,świece wymieniłem na ngk bkr6e ,ale przewody ngk proponowali mi za 205zł a te NIPPARTS za 106zł słyszałem że to też dobra firma,używał ktoś ich bo jeśli lipa to najwyżej nie wezmę. |
|
 |
gal18 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-03-2008, 20:18
|
|
|
NIPPARTS to chyba japońskie części dobrych firm pakowane w ich pudełka. Kupiłem pasek rozrządu NIPP... a w środku był MITSUBOSHI za który w oryginalnym pudełku zapłaciłbym dużo więcej.
Ale niech ktoś jeszcze coś dopisze, może się mylę. |
|
|
|
 |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 10-03-2008, 20:23
|
|
|
Powinno byc dobrze z tymi przewodami , znajomy je kiedys mial i chwalil sobie ale mowie to tylko z jego doswiadczenia bo ja ich nigdy nie uzywalem |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 10-03-2008, 21:43
|
|
|
Ja tylko kupuję w tej firmie i nie mam do dnia dzisiejszego żadny zastrzeżeń. |
EA5W

|
|
|
|
 |
konradr [Usunięty]
|
Wysłany: 10-03-2008, 21:57
|
|
|
pit77
A gdzie kupowałeś te przewody?
Ja właśnie mam zmieniać przewody i świece.
Jeśli chodzi o przewody zastanawiam się ngk albo seiwa, ale npparts nigdzie nie spotkałem.
Ja tej firmy mam akurat wahacze i chyba nie są złe...przynajmniej w porównaniu z sring srangami chińskimi. |
|
|
|
 |
pit77
Mitsumaniak
Auto: EA5A V6 98
|
Wysłany: 11-03-2008, 06:36
|
|
|
W lublinie na ul.zemborzyckiej jest sklep japan auto jeśli chcesz służę kontaktem. |
|
 |
axg [Usunięty]
|
Wysłany: 18-04-2008, 22:23
|
|
|
gal18 napisał/a: | NIPPARTS to chyba japońskie części dobrych firm pakowane w ich pudełka. Kupiłem pasek rozrządu NIPP... a w środku był MITSUBOSHI za który w oryginalnym pudełku zapłaciłbym dużo więcej.
Ale niech ktoś jeszcze coś dopisze, może się mylę. |
Ja mialem swego czasu do czynienia z czesciami NIPPARTSA i nie polecam :
Wahacze przednie (dolne-wygiete): wysypaly sie po ok 10tys. W jednym pekla guma w tuleji metalowo gumowej co powodowalo stukanie na nierownosciach w drugim popekala guma na oslonie sworznia, wiec bylo tylko kwestia czasu ze sworzen sie wysypie. Udalo mi sie zareklamowac i dostac zwrot kasy.
Klocki hamulcowe przednie: w jednym z klockow byl wtopiony kawalek metalu !!! , nie widoczny podczas zakladania, a ktory po przejechaniu ok 8 tys pieknie wytarl mi w tarczy na srodku rowek zanim to zauwazylem.
Uzywalem jeszcze filtrow oleju, powietrza, swiec zarowych do poprzedniego samochodu z tymi czesciami nie bylo problemu.
Z tego co sie dowiedzialem, to NIPPARTS nie jest zadna firma produkujaca czesci. Jest to po prostu przepakowywacz czesci innych producentow (cos jak JC ). To czy trafi sie w pudelu czesc markowa czy jakas chinszczyzna to kwestia szczescia.
Gal18 miales szczescie .
pzdr |
|
|
|
 |
|
|