|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Roczny Colt a CB Radio |
Autor |
Wiadomość |
Churchill_MD [Usunięty]
|
Wysłany: 10-03-2008, 20:10 Roczny Colt a CB Radio
|
|
|
Witam,
mam Mitsu na gwarancji (roczny dzieciak ), czy CB muszę założyć w ASO?
jeśli nie, to gdzie mogę to dobrze zrobić w Gdańsku?
chodzi mi o ładne poprowadzenie kabli gdzieś w ukryciu i ew. rozważenie założenia anteny na stałe, a nie na magnes - czy można to zrobić bez utraty gwarancji poza ASO?
z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-03-2008, 20:37
|
|
|
zamontowanie CB w radiu nic nie ma (moim zdaniem) do gwarancji pojazdu.
Co do CB to ja bym polecał jednak magnez - dlaczego?? bo zawsze możesz sobie antenę schować jak jesteś na nieciekawej dzielnicy i nie będzie sytuacji że ktoś(np pijany małolat) wyrwał Ci połowę auta bo ciągnął kabel - a tak chowasz i spokój- ale wybór należy oczywiście do Ciebie.
Co do miejsc to podjedziesz do pierwszego lepszego miejsca sprzedającego CB i na pewno coś Ci doradzą- tam wielkiej filozofii nie ma i myślę że sam byś to zrobił.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Kibloo
mod L200 pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-03-2008, 20:55
|
|
|
co do miejsca montażu... polecam CB Carlos na Słowackiego we wrzeszczu na przeciwko jednostki, chłopaki mają odpowiedni sprzęt i znają sie na rzeczy, nie odwalają fuszery.
pozdro |
_________________ "Dzisiaj jest owe jutro, o które martwiliśmy sie wczoraj i wszystko jest w porządku" [cytat]
Żabol pozdrawia!!!
 |
|
|
|
 |
Churchill_MD [Usunięty]
|
Wysłany: 11-03-2008, 16:56
|
|
|
Gwoli ścisłości: jak sam dziś sprwadziłem Carlos CB przenieśli się na ul. Leszczyńskich 9d na Zaspie.
Druga sprawa: Pani powiedziała, że czasem mieli problemy z Mitsubishi, bo elektronika samochodu zakłócała pracę CB radia - ktoś może orientuje się o co chodzi?
Trzecia sprawa: gdzie macie umieszczone radyjka? Nie chciałbym stracić półeczki po radiem...
POST SCRIPTUM:
stałem się szczęśliwym posiadaczem CB radia. skorzystałem z rady i zgłosiłem się do Carlos CB. z czystym sumieniem mogę polecić tę firmę.
zdecydowałem się na umieszczenie nadajnika pod firmowym radiem (niestety straciłem półeczkę...). Harry II z łatwością się tam zmieścił, choć początkowo były wątpliwości - nawet da się go przykryć zaślepką (muszę troszkę pokombinować jeszcze).
kabel do anteny eleganco został schowany pod gumkami uszczelniającymi drzwi i pod tapicerką, zatem wszystko wygląda bardzo estetycznie. poza tym zastosowano złączkę blisko samej anteny, więc mogę spokojnie odczepić antenę i schować do bagażnika albo zabrać do domu (nie wiem po co).
ogólnie jestem zadowolony. |
|
|
|
 |
|
|