|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Katalizator wymiana |
Autor |
Wiadomość |
MisioSC [Usunięty]
|
Wysłany: 07-03-2008, 19:57 Katalizator wymiana
|
|
|
przejrzalem forum, google i warsztaty, ale nie dostalem jednoznacznej odpowiedzi :/
Zakupilem katalizator i nosze sie z zamiarem wymiany (samemu) ale nie wiem czy jest roznica ktora strona go zamontuje (jedni mowia ze jest znaczenie, inni ze nie ma znaczenia- wiec sam juz zglupialem). Na kacie nie ma zadnego oznaczenia jak powinien zostac zamontowany, w instrukcji tez nic o tym nie ma :/ wiec jak to jest?
Niewazne jest ktora strona zamontuje kata (od strony kolektora)?
a to kat jaki zakupilem
 |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 08-03-2008, 11:16
|
|
|
Na chłopski rozum jak ne ma oznaczenia to nie powinno być różnicy którą stroną się montuje bo niby skąd masz to wiedzieć? |
_________________ Carisma 1,8 GDI Honda Accord VII 2.0 |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 08-03-2008, 11:51
|
|
|
jeżeli flansze pasują w obie strony, nie ma znaczenia jak zamontujesz |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
MisioSC [Usunięty]
|
Wysłany: 08-03-2008, 12:04
|
|
|
flansze pasuja w obie strony. Jak dla mnie to nie ma roznicy jak go zamontowac. Natomiast jak juz pisalem w warsztatach slyszalem dwie wersje i to mnie zastanawialo dosc mocno.
Anyway, dziekuje za odpowiedz. |
|
|
|
 |
gal18 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-03-2008, 16:41
|
|
|
Ten wygląda z obu stron tak samo więc bez różnicy. A takie co maja różne zwężenia z przodu i z tyłu to tym łagodniejszym stożkiem należy założyć do tyłu auta. |
|
|
|
 |
Bastek77 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-03-2008, 20:23
|
|
|
Przy okazji katalizatora, mam problem z tym elastycznym elementem pod kolektorem wydechowym, można to gdzieś kupić? |
|
|
|
 |
gal18 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-03-2008, 21:36
|
|
|
Jeśli chodzi o łącznik elastyczny to sprawdź choćby na alegro. Dokupuje się taki o odpowiedniej średnicy i wspawywuje się w wydech. |
|
|
|
 |
Bastek77 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-03-2008, 21:54
|
|
|
Czyli może być jakiś uniwersalny, jeśli tak to coś znajdę, dzięki.
[ Dodano: 12-03-2008, 17:33 ]
Jest tego pełno na allegro po 59zł, czy ktoś z was wie jaki ma być wymiar tego ustrojstwa do CK1A,będe wdzięczny za info, pozdr. |
|
|
|
 |
|
|