Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Uwagi z ostatniej wycieczki...
Autor Wiadomość
Gorzkim
[Usunięty]

Wysłany: 05-07-2007, 11:50   

Cytat:
kszyho: Może to trochę wina szerokich opon bo mam 205

A napisz dwa slowa o tych kolach - masz wlozony zestaw 205/45/16? Jak sie z czyms takim jezdzi w porownaniu do 195/50/15? Silnik 1.3 daje rade to 'uciagnac'?

kszyho 
Forumowicz
kszyho

Auto: COLT 1.3 Z30 95KM
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-07-2007, 15:54   

Mam zestaw 205/45/R16. Samochód zdecydowanie lepiej prowadzi się w zakrętach. Na standardowych kołach 175/65R14 nie mialem takiej pewności na zakręcie jak mam na tych. Jeśli trafi się w koleiny to można puścić kierownicę sam pojedzie. I przy takim rozmiarze opon to czuć większy opór przy operowaniu kierownicą.

MPP
[Usunięty]

Wysłany: 22-07-2007, 12:39   

Ostatnio byłem na króciutkim urlopie i trase ok. 90km pokonałem spalając średnio 5,4L/100km
Teren 40% góry,górki / 60% w miarę płaski. Klimatyzacja non stop.
Przyznam że wynik mnie zaskoczył :lol:

krysstek 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z30 1,3 Inform '06
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-08-2007, 17:40   

Przez ostatni tydzień ostro przetestowałem możliwości mojego "miśka". Trasa Lublin-Barwinek-Budapeszt-Zagrzeb-Sibenik-Drvenik-Lublin. Łącznie ok. 3300 km. Spalanie od 6 do 6,8 przy średnich prędkościach 50-96 km/h, między tankowaniami (zainteresowanych szczegółami zapraszam do "spritmonitor"). Autko załadowane do granic przyzwoitości, 3 osoby plus bagaż upchnięty wszędzie, gdzie tylko możliwe. Po drodze kilka atrakcji m.in. jazda magistralą adriatycką po Makarskiej Rivierze, 15-kilometrowy korek w drodze powrotnej przed tunelem Sv. Rok (5 godzin "jazdy"), a na wieść o dalszych korkach, jazda krajowymi i regionalnymi drogami chorwackimi. Ogólnie, nie dam złego słowa powiedzieć o Colcie ...
Ps. W drodze widziałem tylko dwa nowe Colty, w tym jeden na tablicach z Rzeszowa.

KAM
[Usunięty]

Wysłany: 08-03-2008, 20:18   

Moim autkiem najnizej udalo sie zejsc do 4.6l/100km, ale watpie aby sie to kiedykolwiek powtorzylo gdyz byla to extremalnie spokojna jazda. Jadac do pracy najczesciej 4.8-5.2l/100km w zaleznosci na ilu swiatlach musze sie zatrzymac. Sa to godziny kiedy ruch jest niewielki. Wracajac 7.5-8l/100km przez liczne korki. Na autostradzie przy 110km/h srednio 6l, przy 120-130km/m spala 6.5l. Nie scigam sie po ulicach ale przyspieszenie ma przyzwoite. Wlaczajac klime nie widze znaczacego zwiekszenia spalania ani gorszego przyspieszenia. Gorsze przyspieszenie odczuwam przy zaladowanym aucie.

wojtasss84
[Usunięty]

Wysłany: 10-03-2008, 13:33   

Polecam Silnik 1.5 DID. na ostatniej przejażdzce Bydgoszcz - Lublin spalanie przy normalnej jeździe 4,9 litra. jadąc naprawde spokojnie można zejść do 4,5 bez problemu....ale to ciężka sprawa w dzisiejszech warunkach drogowych

Gorzkim napisał/a:
A napisz dwa slowa o tych kolach - masz wlozony zestaw 205/45/16?

Co do tego zestawu to również mam założone takie oponki.....autko prowadzi sie dobrze.....jedynie w koleinach przy wyprzedzaniu może być mały problem, gdyz trzeba trzymac kierownice dosć mocno, zeby wyjechac z kolein ;) .....a tak ogólnie żadnych zarzutów nie mam do tych kółek...auto naprawde rewelacyjnie się prezentuje na felach 16"

Masima
[Usunięty]

Wysłany: 12-03-2008, 22:53   

Najniższe spalanie 4,7 l, na trasie Brzozów - Rzeszów, przy szybkości max 80 km, , praktycznie jazda jeden za drugim, zero wyprzedzania, teren płaski praktycznie cały czas. Raz jeden udało mi sie taki wynik zrobić, potem już taka jazda była nie na moje nerwy. Ostatnio udało mi sie przetestowac colcika na dłuższej trasie- krosno-kraków -wroclaw-karpacz. Wszystkiego 550 km ( w tym 270 km autostrada kraków - wrocław), spalanie na całej trasie 7,2 l; średnia prędkość na całej trasie 87 km. Z tym ze "czwórka" ciagle w przebudowie, wysepki, wiec wyprzedzanie praktycznie niemożliwe i to samo z wrocławia do karpacza, jedno auto za drugim ( szybkość 50- 80 km), na autostradzie non stop 140-150 km. Chciałam tez zobaczyć ile mój colt pójdzie maksymalnie. Niestety nie udało mi sie sprawdzic do końca, bo przy prędkosci 185 km ( a pod butem jeszcze było) trzeba było przystopowac.
Ogólnie autko sie sprawowało bez zarzutu.

Odpowiedz do tematu