Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
3000gt czy eclipse ??
Autor Wiadomość
100procent
[Usunięty]

Wysłany: 10-03-2008, 20:28   3000gt czy eclipse ??

Moje pytanie może wpłynać na poziom adrenaliny co niektórych, ale naprawde niewiem co mam wybrać z budżetem 22 tys. zl. Padnięte 3000gt czy eclipse w troche lepszym stanie. Wiem że eclipse to "pseudosportowe" auto ale niewiem czy za te pieniadze wyrwe coś godnego.
Ostatnio zmieniony przez 100procent 11-03-2008, 21:47, w całości zmieniany 1 raz  

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-03-2008, 22:47   

Eclipse jest zdecydowanie bardziej sportowym autem niż 3k GT...... zwlaszcza za 20 tysi.....

Mając 20 000 euro możesz myśleć o sportowym 3000 gt, za mniej będzie to tylko szybko wyglądający lansowóz

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

ManyMan
[Usunięty]

Wysłany: 11-03-2008, 00:02   

100procent napisał/a:
Wiem że eclipse to pseudosportowe

Jesli GSX jest pseudo sportowy.

To rozbiegnij sie a ściana sie sama znajdzie.

Nie dorosłeś chyba żeby mieć ani tego ani tego.

Dresu
[Usunięty]

Wysłany: 11-03-2008, 09:33   

To 3000 ma być z LPG czy bez?

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Wysłany: 11-03-2008, 11:39   

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C2813981 czy http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4546451 2 równorzędne autka jezeli chodzi o moc.
Mysle ze maja ponizej 6,5sekundy do sety. A Ty mówisz o pseudo sportowych wozach.
To SĄ sportowe wozy !!!!!

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain

ManyMan
[Usunięty]

Wysłany: 11-03-2008, 12:38   

Z tym 3000gt w automacie to nie przesadzaj :P . Sportowym może być tylko zdrowe vr4, a eclipse tylko GSX, GST jeśli mowa o 1g lub 2g

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Wysłany: 11-03-2008, 19:26   

eclipse to gdzieś ode mnie - białostockie / wysokie mazowieckie / odpuść sobie....już za sam wygląd i kaligrafię w pisowni a jak ktoś robi takie błędy w ogłoszeniu to i błędy są w samochodzie i jeszcze...ktoś kto wkłada 10000 koła w auto to nie sprzedaje tak tanio....pozdrawiam.

100procent
[Usunięty]

Wysłany: 11-03-2008, 21:02   

ManyMan napisał/a:
100procent napisał/a:
Wiem że eclipse to pseudosportowe

Jesli GSX jest pseudo sportowy.

To rozbiegnij sie a ściana sie sama znajdzie.

Nie dorosłeś chyba żeby mieć ani tego ani tego.

:butthead: widze że podszedłeś ambitnie do odpowiedzi.
przecież nie napisałem ci że gsx jest pseudosportowy, ale dla mnie gs nie jest porównywalny chocby z 3kGT sl a co dopiero vr4 dlatego nie wiem w którym kierunku pójśc. Poza tym nie miałem nigdy ani jednego ani drugiego dlatego pisze na tym forum. Z tą scianą masz racje tylko zastanów sie czy nie jesteś pustakiem jej budującym.

pozdro

[ Dodano: 11-03-2008, 21:14 ]
Na gazie jak narazie będe tylko jajecznice robił... Napewno za te pieniadze znajde młodszego i zdrowszego gsx a ale nadal zastanawiam sie nad 3000gt. Chciałbym żeby ktoś napisał jakie widzi za i przeciw.

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Wysłany: 11-03-2008, 21:37   

3000GT nawet wolnossące ,przy odrobinie czasu i kasy zmienisz dolot ok 1500 zł. /polerka i wylot / 2200 kompletny - pojedyńcze kolektory i wylot /ok.10%mocy dojdzie ,jak brak kasy - to raty ... 3000GT to już okaz ,jeszcze parę lat i ....zadbany - rarytas .myślę że 226 koni na dzien dobry starczy . za 1100 zł.można podciągnąć jakieś 20 koników na hamowni po zmianie oprogramowania ecu. jest to najciekawsze z ciekawszych mitsu ....przejedź się a zrozumiesz. sam nie mam ale powoziłem czymś takim parę razy i wrażenie zostało .

ManyMan
[Usunięty]

Wysłany: 11-03-2008, 23:52   

100procent napisał/a:

:butthead: widze że podszedłeś ambitnie do odpowiedzi.

Zawsze staram sie pomoc. Ale Ty chyba masz trochę złe podejście do sprawy.

Cytat:
przecież nie napisałem ci że gsx jest pseudosportowy,

ale ze eclipse a czy GSX to nie Eclipse ? o_O

100procent napisał/a:
ale dla mnie gs nie jest porównywalny chocby z 3kGT sl

porównaj sobie ich wagę

100procent napisał/a:
Z tą scianą masz racje tylko zastanów sie czy nie jesteś pustakiem jej budującym.

widzę ze kolega ma problemy z pisownią

Reasumując.

za 22 tys zł odpuść temat 3000gt. Co najwyżej starczy Ci na dobrego GS 2g(ale módl sie o jakiegoś dwuślada ) .

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 11-03-2008, 23:53   

3000 GT SL (to SL to skrót od SLow - ang. wolny) i to prawda..... auto przy 220 km mocy ma porównywaly stosunek mocy do masy co Eclipse GS, do tego dochodzi ciężki ryjący na każdym zakręcie przód, hamulce takie jak w Galancie, który waży 1250 kg.......

Zadbanej SLki nie kupisz za 20 000 zł.... nie oszukujmy się.....znam jedną, w którą jest zainwestowane 20 000 zł i można uznać ją za zadbaną, ale właściciel nie odda jej za 30 .....

Co do wrażeń z jazdy..... miałem okazję powozić SLę, VRkę, Eclipsa GS, GST i GSX..... Moja kolejność:

- GSX (1g oczywiście)
długo nic
- VRka
- GST
- GS
długo długo długo nic
- SLow

zbyszek05, zapomniałeś po POWER Rezystorze z Allegro +25 koni.... Pamiętaj, że wolnossące Miśki są piekielnie trudne (drogie) w tuningu i 10% mocy na + nie załatwisz za 3500 zł.....

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

100procent
[Usunięty]

Wysłany: 12-03-2008, 14:48   

ManyMan, widze że jesteś zadziorny jak kogut :twisted: Wiem że źle to napisałem, ale znowu nie było to aż tak idiotyczne żebyś zaraz walił mi takiego klina. Następnym razem postaram się nie ogólnikować eclipse bo jest wielka różnica pomiędzy gs a gsx :) tak jak sl i vr4.
A tak na marginesie to możecie coś powiedzieć na temat 3000gt ków z mobile.de bo chodzą one za rozsądne kwoty i jak bym się sprężył to jakiegoś starszego vr4 za około 8 tys euro bym ściągnął. Tylko znów czy dodając pare tys. zł nie będzie to skarbonka :?:

tabek 
Forumowicz

Auto: 3000GT SL `92
Wysłany: 12-03-2008, 15:49   

Musisz sam sobie odpowiedziec jakie autko chcesz i czego od niego oczekujesz, czy ma byc szybkie?, czy ma byc ladne? no moze zle pisze ale to podstawowe zeczy, wiekszosc osob ktore tu pisza wyboru dokonala sama i mysle ze kierowali sie roznymi przeslankami.
Ja swojego skromnego SLa kupilem dlatego ze:
1. Zawsze mi sie cholernie podobal, bardziej niz eclipsa IIge. ktora jest takze pieknym autem
2. jest to na tyle zadko spotykany samochod, za mam frajde z jego samego posiadania
3. skromne 225KM mi na dzien dzisiejszy wystarcza
4. trafil sie egzemplarz w calkiem dobrym stanie za dobre pieniazki

i nie ukrywam ze chcialbym VR4 ale nie ukrywam ze nie bylo by mnie stac na wymiane tam amortyzatorow czy zabaw w regeneracje turbin (niestety budzetowka:)). Mam to co chcialem miec, po jakims czasie nie czuje sie juz tej mocy i apetyt rosnie ale zawsze i tak sie znajdzie ktos szybszy wiec...... wiec pozostaje mi sie cieszyc patrz pkt. 2 :mrgreen: , a i jeszcze jedno (jak sie myle to niech ktos mnie poprawi) wg. mnie 3000GT i eclipsa to dwa bardzo rozne klasowo samochody i ich porownywanie mija sie troche z celem, podobnie jest w Toyotach, luksusowo sportowa Supra i sportowa Celika

100procent
[Usunięty]

Wysłany: 13-03-2008, 12:33   

http://suchen.mobile.de/f...de&pageNumber=1
ma nawalone km ale wygląda dobrze jak na rocznik

ManyMan
[Usunięty]

Wysłany: 13-03-2008, 15:02   

Ładnie wygląda ale szkoda ze fotek nie ma silnika.

Na przebieg nie patrz może nie był kręcony.

Ale wygląda na zadbanego.

Odpowiedz do tematu