Komentarze do tematu PLUSY i MINUSY od uzytkownikow dla CARI |
Autor |
Wiadomość |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 14-02-2006, 18:38 Komentarze do tematu PLUSY i MINUSY od uzytkownikow dla CARI
|
|
|
W tym temacie zapraszam do "szerokiego" komentowania wszystkich plusow i minusow pojawiajacych sie w temacie j.w. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 15-02-2006, 09:23
|
|
|
Moje pierwsze pytanie:
Jakto wam nie leci ze spryskiwacza na tylna szybe?? Powinny leciec dwa ladne strumienie w ksztalcie odwrocone V w kierunku od spryskiwacza w dol szyby, u mnie lecial jeden strumien do momentu wymiany silniczka od spryskiwacza |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
CichyTom [Usunięty]
|
Wysłany: 15-02-2006, 10:50
|
|
|
ja tam nie wiem jak Ty Matejko robisz, że Ci ze spryskiwacza leci takie odwrócone V
ja mam pojedynczy strumień, no chyba że pod wiatr się ustawię, ale to wtedy też do szyby nie mogę dociągnąć
może mam za mały poziom płynu w nerkach tzn w pojemniku na płyn do spryskiwaczy |
Ostatnio zmieniony przez CichyTom 15-02-2006, 13:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 15-02-2006, 11:21
|
|
|
a przycisk od szyby tylnej - w obu pekniety tak samo:) |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
CichyTom [Usunięty]
|
Wysłany: 15-02-2006, 12:38
|
|
|
Matejko, a jak spryskujesz to czasem nie zatykasz spryskiwacza palcem, żeby Ci takie V leciało? |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 15-02-2006, 13:16
|
|
|
U mnie spryskiwanie tylnej szyby leci jako dwa strumyki ale w szybe nie trafia - ustawic nie idzie
Z przyciskow uszkodzony mam jedynie ten od otwierania szyby kierowcy - dziala ale na patencie |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 15-02-2006, 13:22
|
|
|
spryskiwacz mi tryska ladnie na szybke, a przyciski od szyb mialem uszkodzone w sedanie 2 ale to wymienilem, a w htb od nowosci te same tfu tfu caly czas sprawne |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
CichyTom [Usunięty]
|
Wysłany: 15-02-2006, 13:32
|
|
|
no dobra powiem prawdę
u mnie tylny spryskiwacz wcale nie działa, tylko przedni mi dzielnie, bez żadnych zakłóceń funkcjonuje od kiedy pamiętam, tzn. gdzieś tak od przedszkola
buahahahahahaha |
|
|
|
 |
Marcino
Mitsumaniak Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Pomógł: 68 razy Dołączył: 02 Cze 2005 Posty: 10687 Skąd: okolice Tczewa
|
Wysłany: 15-02-2006, 23:54
|
|
|
U mnie ładnie tryska soebie jak z dwururki:) tylko troszke wycieraczka zaczyna skrzypiec..:) |
_________________ 2019 - ... - VW Tiguan II 18r 2.0 TDI 110kw
2006- .... - Galant 2.5 V6 97r + LPG Stag
był - 2011 - 2019 - Pug 307sw
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r
"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów
Czyli w tym przypadku 6a13 " by tomchuck
 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24296 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 16-02-2006, 08:43
|
|
|
A ja czytałem teraz opis artura i podobało mi się, jak dalej uparcie twierdził, że wadą Cari jest: "przy ostrym hamowaniu w zakręcie, możliwość zarzucenia tyłem" (cytat mniej-więcej). No cóż - chyba każde PRZECIĘTNE auto RODZINNE by wtedy zarzuciło - zresztą już przerabialiśmy temat.
To ja napiszę, że wadą mojego Galanta jest, że jak go walnę mocno młotkiem, to się blacha gnie, albo szyba tłucze. Czuć analogię? |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 16-02-2006, 08:57
|
|
|
oj czuc analogie
darku nie bylby to minus gdybym tego nie usuna wymiana zawieszenia, a tak jest to dla mnie minus i druga sprawa jesli jakis nowy nabywca to przeczyta i bedzie wiedzial co sie moze spodziewac po carismie w zakrecie to moze ta wiedza go uratuje? kto wie?
stanik dzieki za rdze (choc w plusach w bardzo dyplomatyczny sposob) bo juz myslalem ze to co widze na swojej to zludzenia optyczne |
|
|
|
 |
CichyTom [Usunięty]
|
Wysłany: 16-02-2006, 09:28
|
|
|
oj tak, też mam otwierane szyby w tylnych drzwiach na korbki i nauczony już doświadczeniem - przed każdym myciem auta sprawdzam czy się znowu trochę nie uchyliły
a czy jechał ktoś może z uchylonymi szybami w tylnych drzwiach? - bo u mnie wtedy powstają takie dziwne odgłosy, jakieś dudnienie jakbym murzyna z bębenkiem w bagażniku woził, za pierwszym razem to się aż zatrzymałem bo myślałem, że kapcia złapałem |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 16-02-2006, 09:43
|
|
|
no tak tylko takie ciagle domykanie mnie denerwuje |
|
|
|
 |
piwkotom
moderator mitsumaniak maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Sie 2005 Posty: 1620 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 16-02-2006, 10:42
|
|
|
CichyTom napisał/a: | a czy jechał ktoś może z uchylonymi szybami w tylnych drzwiach? - bo u mnie wtedy powstają takie dziwne odgłosy, jakieś dudnienie jakbym murzyna z bębenkiem w bagażniku woził, za pierwszym razem to się aż zatrzymałem bo myślałem, że kapcia złapałem |
owszem bo wtedy powstaje fala stojaca + dudnienia czy cus Nalezy delikatnie uchylic ktoras przednia szybe i po problemie
A propos rdzy, to przyznasz chyba Arturro, ze raczej moze trafiles na jakis felerny egzemplarz, bo wiekszosc nie ma praktycznie wogole z nia problemow. A jesli u kogos powstaja jakies drobne ogniska rdzy to wynikaja raczej z jakichs przyczyn "niezaleznych" od jakosci karoserii. Proponuje tez przy okazji obejrzec 10-12 letnie dreswageny i jak one wygladaja. Faktem jest ze wiekszosc z nich to zlom przywozony z Reichu i u nas klepany przez pana ryska, ale to akurat niewiele usprawiedliwia. Powiem tak: Cari w mojej rodzinie to jest pierwsze auto ktore nie rdzewieje a Tato mial juz caly przeglad tych "najfajniejszych, najsolidniejszych" niemieckich, gdzie nocami bylo slychyc jak je rdza chrupie |
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 16-02-2006, 11:25
|
|
|
arturro napisał/a: | no tak tylko takie ciagle domykanie mnie denerwuje |
nie wystepuje przy elektrycznych, a przy recznych nie idzie nic z tym zrobic, gadalem z blacharzem poradzil tylko jedno wstrzymac listewka albo zaspawac na prowadnicach , bo zadne zaciskanie prowadnic, naciaganie linek itp nie pomaga,
a co do rdzy to nawet moj htb w ktorym juz sam nie wiem na ktorym elemencie jest fabryczny lakier tak nie rdzewieje zreszta po ostatnim juz wogole nie rdzewieje
kurcze jakbym nie znal Artura to bym napisal ze nie dba o auto, ale znam i watpie czy kogos innego carisma nawet najmlodsze roczniki prezentuja taki stan techniczny jak jego |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
|