Jak zdjąć boczki drzwi przednich ? |
Autor |
Wiadomość |
HamanN
Mitsumaniak Jacek
Auto: Lancer 1.6 GLXi KOMBI 94'
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-03-2008, 16:33 Jak zdjąć boczki drzwi przednich ?
|
|
|
Pytanie jak w temacie: ?
Odkrecilem 3 srubki (1 przy klamce, 1 od strony slupka, jedna w chowku pod klamka) i dalej nie widac innych. I co dalej bo probowalem poszarpac sie z zatrzaskami ale "odgasilem" bo mialem wrazenie, ze zaraz cala tapicerke szlak trafi (peknie)!!??
Jak sie do tego zabrac ?
ps. znalazlem jeszcze jedna pod lusterkiem... ale dalej tapicerka staia opor :/ |
|
|
|
 |
bazkomp [Usunięty]
|
Wysłany: 18-03-2008, 21:15
|
|
|
ja mam ten sam rocznik ale sedan - przypuszczam że sprawa jest identyczna sa 4 śrubki:
1. śruba pod klamką
2. śruba w uchycie zamykania drzwi (za to co się ciągnie podcza samykania)
3. śruba od strony słupka
4. śruba pod lusterkiem - na wysokości lusterka ale "z przodu"
dół boczki jest na zatrzaskach - trzeba nieźle pociągnąć a później całość trzeba lekko odchylić od dołu i przesunąć do góry
nawiasem mówiąc - masz instrukcje do swojego samochodu?? z działu download - jak nie znajdziesz to ci podeśle na e-mail.
ja w poprzednia sobotę przesmarowałem wszystkie mechanizmy otwierania szyby i każda boczka zeszła bez problemów....
powodzenia |
|
|
|
 |
stary alfer
Mitsumaniak Szkiełko i oko.

Auto: Już inne
Pomógł: 39 razy Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 5211 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 19-03-2008, 17:29
|
|
|
Jeśli dalej jest problem, odezwij się do mnie.
[ Dodano: 19-03-2008, 17:36 ]
Ale się naszukałem Proszę
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=7499
Jeśli wszystkie odkręciłeś to musisz użyć siły przy zatrzaskach. Nie ma na to żadnej innej rady/sposobu. |
_________________ Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego,
2. ...
Ogarniam prawy ALT |
|
|
|
 |
HamanN
Mitsumaniak Jacek
|
Wysłany: 19-03-2008, 17:54
|
|
|
Hmm widocznie uzylem za malo sily
bo srubki odkrecilem wszyskie
W tym temacie Stary alfer co mi podeslales jest mowa o wyciagnieciu przyciskow od szyb ?? tez na sile |
|
|
|
 |
stary alfer

|
Wysłany: 19-03-2008, 18:03
|
|
|
Zakładam, że rozbierasz lewe drzwi przednie. Tych nie ściągałem, ale też nie powinno być problemu. Przyciski - ich chyba nie trzeba wyciągać, bo siedzą powiedzmy na "stałe" i wymagają odpięcia wtyczki po ściągnięciu tapicerki. Generalnie jest możliwość ich wymiany, ale jeśli o to akurat Ci nie chodzi to nie musisz ich wyciągać.
A w ogóle co Ty tam kombinujesz?
W razie problemów dzwoń do Rafał lub Derpina, oni mają w tym dość duże doświadczenie |
2. ...
Ogarniam prawy ALT |
|
|
|
 |
HamanN
Mitsumaniak Jacek
|
Wysłany: 19-03-2008, 19:08
|
|
|
akurat zabieralem sie za prawe
a chce sciagnac, zeby pomierzyc dokladnie jakie glosniki mi tam wejda (glebokosc maksymalna) :]
ps. moze ma ktos do polecenia jakis konkretny model glosnikow 16cm ?? takie, zeby nie trzeba bylo juz w tyl nic pakowac i bez pieca dobrze graly (radio bedzie dobre ) ?? |
|
|
|
 |
stary alfer

|
Wysłany: 19-03-2008, 19:15
|
|
|
HamanN napisał/a: | akurat zabieralem sie za prawe |
To żadnych schodów, pełen luz |
2. ...
Ogarniam prawy ALT |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 26-03-2008, 10:32
|
|
|
HamanN napisał/a: | jakie glosniki mi tam wejda (glebokosc maksymalna) | 60-62mm maxymalna głębokość. Głębszy wadzi o szybę.
HamanN napisał/a: | moze ma ktos do polecenia jakis konkretny model glosnikow 16cm ?? takie, zeby nie trzeba bylo juz w tyl nic pakowac i bez pieca dobrze graly | Helix Blue MK II. Jeśli chcesz pod samo radio to tak żeby nie były zbyt mocne bo nie zasilisz ich z radia 50-60 Watt RMS wystarczy na pewno |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 26-03-2008, 12:06
|
|
|
stary alfer napisał/a: | dzwoń do Rafał lub Derpina, |
możesz nawet podjechać ja doszedłem w lancerniku do takiej wprawy że 5 minut i cały boczek miałem rozkręcony obok auta a to dlatego że przez pewien czas jeździliśmy z urwaną linką od szyby i trzeba było poprawiać tam taki kołek, który trzymał żeby szyba nie opadała xD |
|
|
|
 |
Czitos1
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer
Kraj/Country: Norway
|
Wysłany: 07-01-2012, 14:46
|
|
|
a czy ktoś mi podpowie jak zdjąć tapicerkę w aucie bez elektrycznych szyb? Mam problem z korbką od otwierania okien. |
|
|
|
 |
DanielBogusz
Mitsumaniak Sędzią moim jest Bóg

Auto: Space Star 1.6 Galant 2.5
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Sie 2009 Posty: 389 Skąd: Garwolin
|
Wysłany: 07-01-2012, 18:45
|
|
|
Po odpięciu wszystkich spinek po bokach i po odkręceniu śrubek, wyciągnięciu koszyczka w boczku na głupoty,odegnij ostrożnie korbkę "do siebie", słabo, ale widoczna będzie taka metalowa obejma, obrączka, nie wiem jak to nazwać, która jest założona na korbkę od wewnątrz - jest ona w kształcie litery greckiej omega " Ω ". Cienkim śrubokrętem musisz ją zapchać z korbki, najlepiej jak ktoś Ci delikatnie odchyla korbkę, a Ty byś zabrał się za spychanie tej obrączki. Potem już korbka plastikowa sama odejdzie, a zostanie sam element metalowy. Wtedy mógł będziesz przystąpić do zdjęcia boczku. |
|
|
|
 |
|