|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Gene 06-03-2008, 11:43 |
Problem z Hamulcami |
Autor |
Wiadomość |
jas75 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-01-2008, 08:24 Problem z Hamulcami
|
|
|
Witam wszystkich .Mam maly kłopocik z hamulcami w pajero II.Po wymianie klocków z przodu pedał hamulca stał sie miękki i przy mocniejszym wciśnięciu hamulca powoli wpada .Próbowałem odpowietrzać i za każdym razem z odopwietrzników leci powietrze.Wycieku żadniego niema.Jaka powinna być kolejność odpowietrzania .A może ktoś sie spotkal z podobnym przypadkiem ? |
|
|
|
 |
Przemy [Usunięty]
|
Wysłany: 22-02-2008, 09:09
|
|
|
witam ja mam podobny problem. wymieniłem wszystko co sie dało i po pewnym czasie mam "miękki" pedał probowałem odpowietrzyć wszystko i jest niby ok - zero powietrza a nie raz muszę na 2razy hamować. Moze to wina pompy? po weekendzie będę jechał do znajomych mechaników może coś oni mi pomogą.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Anazar [Usunięty]
|
Wysłany: 18-03-2008, 22:12
|
|
|
.... na moje to:
Zapieczona prowadnica "klockotrzymacza"
Usterka powstaje na skutek luzów na prowadnicy.
Naprawa polega na wymianie zacisku.
Jak nie jest za późno można to delikatnie "rozruszać"
Zdemontuj zaciski, rozbierz na części pierwsze i przesmaruj wszystko odpowiednimi środkami. Po rozebraniu pomierz i kup odpowiednią reperaturkę zacisku. |
|
|
|
 |
|
|