Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
awaria centralnego zamka
Autor Wiadomość
Lukasey
[Usunięty]

Wysłany: 04-02-2008, 23:13   awaria centralnego zamka

witam
który bezpiecznik i gdzie odpowiada w galu E55A za centralny zamek?? bo robi mi zwarcie i rozładowuje akumulator a nie moge sprawdzic bo przestał działac i zamyka i otwiera drzwi kiedy chce:) a narazie musze tylko rozłaczyc bo nie mam czasu szukac usterki. :?
bede wdzieczny za pomoc
pozdrawiam

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-02-2008, 23:21   

W moim galu ten problem występuje co jakiś czas,i pomaga czyszczenie siłownika.Nie wiem co to ma za znaczenie,ale czyszczę spirolem styki,podginam blaszki i jakiś czas jest ok.

Marcus68
[Usunięty]

Wysłany: 18-03-2008, 20:04   

witam w moim galu padł centralny razem ze sterowaniem szyby od strony kierowcy pozatym wszystko działa może ktoś miał podobny przypadek

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Wysłany: 18-03-2008, 21:52   

Sprawdż czy przewody nie są przerwane.

Mikesz
[Usunięty]

Wysłany: 19-03-2008, 08:34   

Tak jak napisał jacek11 dodam ,że u mnie był podobny problem ,a okazało się , że był ułamany przewód w tej gumowej osłonce między słupkiem drzwiami.

Lukasey
[Usunięty]

Wysłany: 19-03-2008, 12:01   

witam ponownie
u mnie też okazało się że jeden z kabli idących w wiazce miedzy drzwiami a słupkiem był przerwany i powodował zwarcie. teraz juz jest ok:)

mamba99 
Forumowicz

Auto: E57A 2.0 TDi 95r
Wysłany: 18-05-2009, 18:58   

Mam podobny problem, tylko że z innych wydaje się przyczyn ;-/
Jakiś czas temu wymieniałęm, tzn łaczyłem bezpośrednio kable w miejscu łaczenia ich między drzwiami pasażera a belką. Udało mi sieuruchomić niedziałajace opuszczanie szyby, i centralny zamek.
Problm w tym tkwi taki, że na tą chwilę wariuje mi centralny, nie dizała światełko sygnalizujące otwarcie drzwi, ponadto z belki wystaje o dwa kabelki za duzo (odpowiednio żółto niebieski i biało niebieski) i podłaczajac je do icchy już złączonych uruchamiam centralny (sterowanie nim działa tylko od strony pasazera) i głośnik od pasażera (tył i od pasażera), które buczą. Wogóle po prawidłowym (względem kolorów i pokryca w złaczu kostki)podłaczeniu zostają dwa kabeli i coś jest popiepszone.

Czy ktos mógłby mi dać jakąś wskazówkę/radę?

Prócz eektryka oczywiście:D

Konrad30
[Usunięty]

Wysłany: 20-05-2009, 21:16   

Marcus68,
jak sobie poradziłeś z tym problemem ?

U mnie od kilkunastu dni jest dokładnie to samo - nie działa centralny i sterowanie przedniej lewej szyby :(

bubek
[Usunięty]

Wysłany: 20-05-2009, 21:39   

Moim zdaniem nalezałoby jeszcze posprawdzać wszysktie krańcówki w drzwiach, jeśli zą zardzewiałe lub zasniedziałe to też będą miały wpływ na działanie centralnego

grigor121 
Nowy Forumowicz

Auto: 323F BG B6i
Wysłany: 21-05-2009, 15:17   

Konrad30, Konrad30,

Przerabiałem to - awaria centralki od szyb i zamka (panel po stronie kierowcy), jak pogmerałem kabelkami to słychać było że jakieś zwarcie się robi w centralce, znalazłem używaną na allegro za 50 zł i mam spokój. Mogę oddać za darmo moją uszkodzona jak ktoś chce.

rvlauren 
Mitsumaniak
LEMUR

Auto: GRANDIS 2.0 DiD 2006
Wysłany: 22-05-2009, 18:09   

Na bank pomaga czyszczenie i ponowne przesmarowanie jeszcze nic lepszego nie wymyśliłem dla świętego spokoju robię to sobie raz na rok i jest naprawdę spokój konserwacja to podstawa bo nie wiadomo czemu lubi się tam gromadzić para co w efekcie powoduje murszenie styków i osady rdzy kable też wymieniałem w drzwiach bo jak się mocno otwiera drzwi to potrafią się urwać :?

Konrad30
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-2009, 01:53   

w takim razie za radą rvlauren wezme się w weekend do czyszczenia styków i kontroli przewodów w drzwiach

oczywiście napiszę o efektach pracy

kkkarol 
Mitsumaniak
nie ma amatorki

Auto: Galant 2,5 V6 1998
Wysłany: 29-05-2009, 23:55   tez ciekawy problem

przy otwarciu drzwi kierwocy nie zapala mi sie swiatlo w srodku, nie wystepuje piszczałka jesli swiatła zostawione ( kluczyki w kieszeni), znikło mi takze podswietlanie skrzyni automatycznej.
Stalo sie to po tym jak mechaniory uszczelke pod głowica mi wymieniali.
Pytanie gdzie i czego szukac? Jakis bezpiecznik czy raczej kabel mechaniory przecieli ale gdzie ?? :)

POZDRAWIAM

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Wysłany: 30-05-2009, 14:19   

kkkarol, miałem kiedyś taki problem,i z tego co pamiętam wywaliło bezpiecznik :roll:

Odpowiedz do tematu