Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Co sie mogło zepsuć?!
Autor Wiadomość
pem77
[Usunięty]

Wysłany: 20-03-2008, 19:04   Co sie mogło zepsuć?!

Kurcze mój galant ma dziwne problemy. Otóż jak silnik sie nagrzeje zaczyna pracować jakby
nie palił na wszystkie gary. Szarpie prycha. Powymieniałem filtry , wymieniłem pompę ( po ty zabiegu przestał gasnąć. Ciśnienie garach na zimnym i ciepłym silniku jest dobre a jednak ma te irytujące objawy.Dodam że na gazie jest wszystko ok :shock: . Ludzie pomóżcie bo już mnie krew zalewa. mój gal to 91 rok 1,8 pb na szprycy.
Ostatnio zmieniony przez pem77 20-03-2008, 20:18, w całości zmieniany 1 raz  

Wook@sH 
Mitsumaniak

Auto: Galant E39A - 2.0 4x4 '89
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-03-2008, 19:33   

Najprawdopodobniej to zapchane wtryski.
Z tym że zazwyczaj jest tak że na zimnym ma problemy z równą pracą, no ale jak widać nie jest to regułą. Proponuję trochę nim pojeździć na benzynie - moze się odetkają te wtryski. Lub je wymienić na takie które nie były używane w silniku z LPG (koszt ok 200zł)
Może tez pomoże dodanie do PB środków czyszczących wtryski.

pem77
[Usunięty]

Wysłany: 20-03-2008, 21:11   

Chemia nie pomogła , jazda z padaczką też wiec mam nadzieje że masz racje i ze to te wtryski zawodzą

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 20-03-2008, 21:35   

pem77 - odezwij sie do mnie na PW - jutro jade do Malborka, wiec mozesz tam podjechac, pozycze Ci moje wtryski i zobaczysz czy to one
podkreslam - tylko jutro wieczorem wchodzi w gre

inna sprawa, ze auta z lpg sa - moim zdaniem - niemal nienaprawialne i niediagnozowalne
lpg, wszystkie wpiecia w podcisnienia i w elektryke daja nieskonczone mozliwosci usterek...

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Wysłany: 20-03-2008, 22:21   

Miałem ten sam problem.Sprawdzałem wszystkie ustawienia kilka razy,i nic.Okazało się że jeden z zaworów był za ciasny.Nigdy bym na to nie wpadł,bo na gazie działał normalnie.

pem77
[Usunięty]

Wysłany: 21-03-2008, 06:40   

Jak to sprawdzić i jaka powinna być prawidłowa szczelina ?

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 21-03-2008, 11:02   

regulacje zaworow masz opisana na mojej WWW

pem77
[Usunięty]

Wysłany: 22-03-2008, 12:11   

Niestety regulacja zaworów w niczym nie pomogła . Jedyne co to wreszcie zlikwidowalem wyciek z pod pokrywy. Od wtorku rozpoczynam poszukiwania fachmena w Elblągu ktory będzie w stanie mi go zdiagnozować :roll:

Odpowiedz do tematu