|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
wymiana żarówki l300 '96 |
Autor |
Wiadomość |
vidur [Usunięty]
|
Wysłany: 22-03-2008, 16:47 wymiana żarówki l300 '96
|
|
|
Witam wszystkich!
2 miesiace temu stalem sie posiadaczem l300 4WD z silnikiem 2,5TD, autko naprawde rewelacyjne ale pojawil sie problem w postaci przepalonej zarowki
nie mam pojecia jak ja wymienic a nie chcialbym niczego polamac bo z czesciami moze byc ciekawie
jest to przedni prawy reflektor - 'nowy' typ (soczewkowy),
wydaje mi sie ze nalezy odkrecic listwe pod nim, wyciagnac kierunkowskaz, odkrecic reflektor, wymienic zarowke i zlozyc tak jak bylo
brzmi prosto ale nie moge sciagnac listwy, zapewne sa tam jakies zatrzaski dlatego prosze o pomoc
pozdrawiam ! |
|
|
|
 |
tomek48 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-03-2008, 13:47
|
|
|
Witam Cię. masz rację z odkręceniem listwy pod lampą, po zdjęciu jej będzie z przodu głębiej wkręt do odkęcenia, reszta tak jak pisałeść. Myślę że dobrze Ci napisałem,bo robiłem wymianę dosyć dawno w moim busie. Pozdrawiam!! |
|
|
|
 |
vidur [Usunięty]
|
Wysłany: 28-03-2008, 23:50
|
|
|
1. odkrecic listwe pod reflektorem:
- z boku jeden wkret