[ALL] Nie działa zapalniczka |
Autor |
Wiadomość |
jacobs [Usunięty]
|
Wysłany: 13-03-2008, 22:35 [ALL] Nie działa zapalniczka
|
|
|
Witam!
Nie działa mi zapalniczka. Sprawdziłem bezpiecznik i jest sprawny. Dodam, ze zgasła tez podswietlana obwodka zaplaniczki. Co moge jeszcze sprawdzic bez demontazu srodkowego panela? |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 14-03-2008, 08:17
|
|
|
jacobs napisał/a: | Co moge jeszcze sprawdzic bez demontazu srodkowego panela? | Masz zaślepkę od zapalniczki? Możesz zobaczyć czy ten cypel w środku który nagrzewa wkład nie jest zasyfiony albo skorodowany. Weź miernik i zobacz czy jest 12V na biegunach w zapalniczce. |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
jacobs [Usunięty]
|
Wysłany: 14-03-2008, 16:56
|
|
|
No jest napiecie. Chcialem zmierzyc rowniez rezystancje uzwojenia wtyku zapalniczki ale chyba jest mocno zasniedziala bo sie nie dalo. Wiec jesli jest napiecie, to wydaje mi sie ze trzeba wymienic tylko "wtyk" zapalniczki. Jutro moze kupie to sprawdze.
[ Dodano: 15-03-2008, 00:07 ]
No niestety kupilem nowy wtyk i nie dziala. Podlaczylem tez transmitter FM i dalej bez reakcji. Dodoam, ze w gniezdzie zapalniczki po przekreceniu na ACC caly czas pojawia sie 12V. Co moze byc grane? |
|
|
|
 |
Don_Be [Usunięty]
|
Wysłany: 18-03-2008, 13:05
|
|
|
A Mi sie nic nie świeci nie mam prądu w kabelkach od radia i nie świeci mi sie nic prócz zegera na srodkowym panelu co moze byc przyczyną? |
|
|
|
 |
jacobs [Usunięty]
|
Wysłany: 18-03-2008, 13:12
|
|
|
Pierwsze co to sprawdz bezpieczniki. A co do nie swiecenia "niczego" na srdokowej konsoli to podejrzewam przepalone zarowki. Jak kupowalem auto to tez nic sie nie swiecilo, bo te zaroweczki czesto padaja. Jak bedziesz je ew. kupiowal to sa to zarowki z "wąsami" na 12V (w kazdym sklepie elektronicznym powinni wiedziec o co chodzi). |
|
|
|
 |
Don_Be [Usunięty]
|
Wysłany: 18-03-2008, 17:32
|
|
|
Własnie bezpieczniki są OK Nie wiem oco chodzi |
|
|
|
 |
jacobs [Usunięty]
|
Wysłany: 18-03-2008, 17:50
|
|
|
No a zaroweczki sprawdziles? Sprawdz koniecznie przed zrobieniem czegokolwiek, gdzy wlasnie one najczesciej padaja. |
|
|
|
 |
p0gr0m
Forumowicz
Auto: colt CA0 4G92 93r. LPG
|
Wysłany: 23-03-2008, 13:57 witam
|
|
|
podepne sie pod temat i tez zapytam co moze byc nie tak z zapalniczka, u mnie to bylo tak jezdzilem sobie autkiem rok i zapalniczka dzialala jak ta lala, ktoregos dnia przestala dzialac , kupilem nowa w tesco, odpalila 2 papierosy i powiedziala amen, kupilem znowu nowa i ta juz nie dziala, o co tu biega :/ w zasadzie to az tak mi nie przeszkadzalo bo rzucilem od roku palenie ale , qrde kupilem niedawno nawigacje i tu gnizado zapalniczku by sie przydalo |
_________________ MITSUBISHI COLT 1.6 16V 4G92 + LPG |
|
|
|
 |
|