|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Prezentacja Maturalna |
Autor |
Wiadomość |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 19-02-2006, 18:17 Prezentacja Maturalna
|
|
|
Siemka, w zwiążku z tym że w tym roku mam taki pewien sprawdzian co sie nazywa matura, muszę przygotować prezentację ustną na Język polski na wybrany przezemnie temat: Na podstawie analizy tekstów piosenek wybranych polskich zespołów hiphopowych, omów, w jaki sposób ich język mówi o wartościach grup hiphopowych.
ma ktoś jakieś pomysły jakie utwory mógł bym zanalizować ?
w z wiązku z tym tematem poszukuje utworu Kaliber 44 & Wzgórze YaPa3 - Język polski
jak kotoś posiada to prosił bym o przesłanie mi na meila, był bym wdzięczyny,
jeżeli macie jakieś pomysły na przedstawienie tego tematu to z uwagą je przeczytam
pozdrówki |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 19-02-2006, 18:32
|
|
|
Boszzz... jaki ja już stary jestem |
|
|
|
 |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-02-2006, 19:08
|
|
|
dorzucil bym do tego "nagly atak spawacza" i "paktofonike" |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
|
Wysłany: 19-02-2006, 19:49
|
|
|
sam ze zrob leniu |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 19-02-2006, 19:49
|
|
|
NAS raczej nie wchodzi w rachube, jakoś nie przepadam a raczej nie słyszałem jeszcze kawałka który na dłużej pozostał by w mojej liście w winampie, a co do PFK to zastanawiam sie nad Chwile ulotne, Jestem Bogiem, i Piorytety ale za dużo też nie moge wybrać ma prezentację tematu ma sie 15 minut, czyli myślę ze omówie 3 moze 4 kawałki które mówią o różnych dziedzinach życia młodzieży, która jest głównym odbiorcą hiphopu w polsce. i bede zamylał ze dużo wulgaryzmów itd itp, ale nie w sensie ze to źle że dużo wulgaryzmów tylko że z jednej strony zuobaża to język a z drugiej podkreśla istotę pewnych problemów które istnieją w tym danym środowisku. kucze zaczynam jush pisać tak jak bym tam stał i miał o tym mówić. pytam się Was bo mam dużo typów i nie mogę sie zdecydowac moim faworytem jest Grammatik - Czasem, albo Grammatik - Pamiętasz, lub Grammatik - Nic za friko, ewentualnie jakiś kawałek Tedunia mówiący o hajsie, moze coś Vienia i Pelego, no i oczywiście duży wybór w postaci WWO i całej Zipery dzięki której twórczości mogę praktycznie oprzeć sie tylko na nich, ale chciałbym poznać zdanie kogoś kto tak na świerzo spojrzy na ten temat.
dzięki i pozdrawiam |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
|
Wysłany: 19-02-2006, 19:50
|
|
|
umiesz liczyc licz na siebie |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 19-02-2006, 19:53
|
|
|
Rafal_Szczecin napisał/a: | umiesz liczyc licz na siebie |
nie nabijaj sobie postów braciszku jak chcesz mi cos przekazać to możesz to zrobić w domciu, a nie zaśmiecasz posta |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
|
Wysłany: 19-02-2006, 19:54
|
|
|
moze
Ascetoholix i Lajner - Szkola
?? |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 19-02-2006, 19:55
|
|
|
Matejko napisał/a: | moze
Ascetoholix i Lajner - Szkola
?? |
o jakoś nie słyszałem
możesz podesłać na @ thx
pozdrófki |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 19-02-2006, 20:17
|
|
|
Możesz dorzucić jeszcze stare kawałki Fenomen, Eldo (Grammatik) i WWO. Jak to ma być do szkoły, to raczej zrezygnuj z "Zakonu Marii" Kalibra . Unikałbym też Hemp Gru i Molesty. Wprawdzie trąbią tam o wartościach, honorze i innych takich, kojarzy się to jednakże z zadymami. Z innej strony to wcale nie byłbym pewnien, czy hiphop promuje jakiekolwiek wartości. Moim zdaniem coraz więcej zakłamania w tym wszystkim. No ale ja jestem stary i się nie znam... |
|
|
|
 |
zachar [Usunięty]
|
Wysłany: 19-02-2006, 20:45
|
|
|
moja dobra rada obejzyj blokersow tam mozesz troche podlapac ciekawych przemyslen ludzi ktorzy patrza na to wszystko z boku i widza jacy sa polscy HH
a z molesty polecam 28,09,97 |
Ostatnio zmieniony przez zachar 19-02-2006, 21:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
macieq [Usunięty]
|
Wysłany: 19-02-2006, 21:03
|
|
|
ja bym do tego podlaczyl OSTR'ego labo Fisza bo chlopaki maja raczej specyficzny styl i wyrafinowany jezyk;)
do zestawienia tych wszytskich blokerosow z Vienio i Pelem na czele to chyba dobrze jakis pozytywny przyklad podzrucic...
a jakbys mial jakies konkretne zapotrzebowanie to sie zgalszaj, bo mi sie roznosci troche uzbieralo... |
|
|
|
 |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
|
Wysłany: 19-02-2006, 21:20
|
|
|
Oj ja bym uwazal z mowieniem ze wulgaryzmy podkreslaja czy wzmacniaja jakies slowa....nauczycielom starej daty sie to niespodoba. Mosisz napisac prace pod nich. |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 19-02-2006, 21:28
|
|
|
blokersów oglądałem chyba z 3 razy, i wykorzystuje film jako literature przedmiotu, bo tam jest taki podział w bibliografi, a potrzebuje właśnie teraz kilku kawałków do omówienia,
Matejko zassałem szkołę, całkiem całkiem, wchodzi na moją listę propozycji, jeszcze zobaczymy czy ją wybiorę,
Gregorbu rzeczywiście HempGru jakoś też mi nie podchodzi ale np K44-Kofntontacjie, albo bakubaku to jest skłąd przedstawia pewne wartości czy chwalebne czy nie ale o czym mówić jest, jeżeli chodzi i zakłamanie to rzeczywiście teraz jest tego pełno bo każdy chce sie wylansować chociarz na chwilę, ale jeżeli chodzi i o początki hiphopu w polsce to jednak byli wtedy ludzi którzy nadal pozostali przy swoich poglądach do dzisiaj i nie nie wezmą kasy za byle chałe bo sami sie cenią żeby nie wydać shitu,
Macieq rzeczywiście OSTR i Fisz to raperzy którzy potrafią naprawdę nieźle znaleść sie na tej scenie i pokazać że można stworzyć hiphop bez ciągłego bluzgania, może wybiorę coś z Fisza np Czerwoną sukienkę, a z ostrego to nic specialnego nie przychodzi mi do głowy, jego ostania płyta to już pod jazz podchodzi i zaczyna mieszać z różnymi klimatami a mi chodzi bardziej o zwykły prosty hiphop który potrafi opowiedzieć o naprawdę róznych sytuacjach w niecodzienny sposób jak np Sokół, dlatego WWO chyba na bank znajdzie sie wśród tych 4 utworków tylko jeszcze nie mogę sie zdecydować....
hehe teraz zamiast uważać w sql to bede siedział z słuchawkami i przesłuchiwał co chwila jakieś kawałki żeby wybrać to co naprawdę uznam za niezłe do omówienia.
dzięki pozdrówki |
|
|
|
 |
kochajj
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
|
Wysłany: 19-02-2006, 22:25
|