|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
skrzynia w 1.9 |
Autor |
Wiadomość |
glx [Usunięty]
|
Wysłany: 24-03-2008, 20:04 skrzynia w 1.9
|
|
|
Panowie mam problem dzisiaj jak zaparkowałem samochód ,zgasiłem go na 1 biegu,wszystko wydawało mi sie o/k.Dodam że parking był pod lekkim skosem.Gdy wróciłem odpaliłem auto to nie mogłem wybic 1 biegu.Przy kilku próbach ,jak pchałem go do tyłu i do przodu ,wydawało ,mi się że go wybiłem na luz ,przynajmniej lewarek był ustawiony w położeniu jak by był na luzie .Odpaliłem go i gdy puszczałem powoli sprzęgło to on mi przygasał ,tak jak by go coś hamowało ,po prostu silnik się dusił .Nie moglem go wybić z biego pomimo że drążek pokazuje że jest na luzie .Poprosiłem znajomego i z holował mnie .Nie mam pojęcia co to może być.Ostatnio wymieniłem tulejki. |
|
|
|
 |
kielurkk
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 46 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 1050 Skąd: Mielec
|
Wysłany: 24-03-2008, 22:21
|
|
|
glx napisał/a: | tak jak by go coś hamowało |
może bieg wcale nie został wyłączony
glx napisał/a: | Ostatnio wymieniłem tulejki. |
a może zle ustawiłeś biegi? a jak włączysz drugi bieg to masz bieg czy luz wtedy? może wystarczy poprawić ustawienie cięgła i będzie git |
_________________ Carisma 1,9TD GLX hatchback silvermetalik
TWO BEER OR NOT TWO BEER THAT IS THE QUESTION
SHEAKESBEER
Samochód japoński tak jak Chuck Norris zapala z pół obrotu
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
 |
glx [Usunięty]
|
Wysłany: 25-03-2008, 06:47
|
|
|
Obojętnie gdzie bym ustawił lewarek to ciągle jest wbity jakiś bieg .Auto gdy holowałem to musiałem mieć wcisnięte sprzęgło |
|
|
|
 |
adamk4 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-03-2008, 07:28
|
|
|
wejdz pod samochod i sprawdz sobie te tulejki ktore wymieniales? |
|
|
|
 |
glx [Usunięty]
|
Wysłany: 25-03-2008, 10:49
|
|
|
Sprawa się wyjaśniła .Piąty bieg nie odbił odkręciłem dekiel przy skrzyni gdzie znajduje się piąty bieg ,odciągnołem sówkę i wszystko jest ok.A syn mi się przyznał że jak ja byłem wczoraj na zakupach to on się bawil lewarkiem zmiany biegów i widocznie wbił dwa biegi piąty się zablokował .Nie wiem tylko czy coś sie nie wyrobiło że tak się stało.Bo nigdy wcześniej takiego czegoś nie miałem w żadnym samochodzie. |
|
|
|
 |
kielurkk
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 46 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 1050 Skąd: Mielec
|
Wysłany: 25-03-2008, 19:50
|