|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Drgania powyzej 80km/h |
Autor |
Wiadomość |
alfig707 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-03-2008, 22:03 Drgania powyzej 80km/h
|
|
|
Witam wszystkich! Mam zapytanie: podczas jazdy powyzej 80 km/h do chyba 150 pojawiaja sie drgania kierownicy i chyba calego auta. Ciekawym jest to, ze zjawisko to wystepuje podczas dodawania gazu, tzn. jesli zjezdzam z gory badz jade po rownym terenie nic nie drga ale jesli tylko nacisne pedal gazu to zaczyna sie robic nieciekawie Czyli wg mnie jesli silnik jest sprzezony z kolami "na sztywno" to wszystko sie trzesie. Co to moze byc? Wymienilem juz zimowki na letniasy ale drgania nie ustaly. Moze mial ktos podobny przypadek. Prosze o rady. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 24-03-2008, 22:46
|
|
|
przeguby i poduszki pod silnikiem, skrzynią biegów to sprawdziłbym na początek. |
|
|
|
 |
batman-1 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-03-2008, 22:49
|
|
|
miałem podobny przypadek i wymieniałem tuleje przedniego wachacza i końcówke drążka ale główny powód to były opony radził bym podjechać na stacje diagnostyczną i sprawdzić luzy na zawieszeniu |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 25-03-2008, 11:12
|
|
|
alfig707 napisał/a: | Wymienilem juz zimowki na letniasy ale drgania nie ustaly. |
Czy wywazałeś koła? Może być felga/opona. Pamiętaj że wyważarka nie wyważy ci koła gdy ma bicie pionowe, to dlatego najpierw sprawdzają grzbiet opony dłanią czy nie jest wyząbkowana. |
EA5W

|
|
|
|
 |
Pablost [Usunięty]
|
Wysłany: 04-04-2008, 18:59
|
|
|
Witam
Miałem ten sam problem. Niestety u mnie sklonczyło sie dosć kosztownie bo okazało sie, ze jest to wina luzów na przegubach wewnętrznych półosi. Wymieniłem zewnętrzne na nowe bo nie za drogie oraz wewnetrzne na używane (nowe 1000zł sztuka). Teraz jest wszystko super.
Pozdrawiam
Paweł |
|
|
|
 |
alfig707 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-04-2008, 18:53
|
|
|
Dzieki wszystkim za rady. Okazalo sie, ze na przegubie byly luzy, kupilem uzywke (cala poloske) i od piatku wszystko jest OK!!!!!! |
|
|
|
 |
|
|