Alufelgi - pomóżcie wybrać - plizzzzzzz |
Autor |
Wiadomość |
Leszek_Kamil [Usunięty]
|
Wysłany: 25-03-2008, 12:12
|
|
|
Mi się te podobają DOTZ SHURIKEN |
|
|
|
 |
kikan
Forumowicz

Auto: carisma 99r 1.8 gdi exe
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-03-2008, 22:56
|
|
|
pomylilem sie troszke,chodzilo mi o to czy felgi 16 z et35 z opona 205/50 wejda mi do carismy |
|
 |
zwolin
Forumowicz baaardzo zły miś ;-)
Auto: Carisma 1.8 GDI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 481 Skąd: Wawa Ursus
|
Wysłany: 27-03-2008, 21:39
|
|
|
kikan napisał/a: | pomylilem sie troszke,chodzilo mi o to czy felgi 16 z et35 z opona 205/50 wejda mi do carismy |
Moim zdaniem nie. Ja mam 195/55r15 Et 42 i jest naprawdę minimalny luz. Ty nie dość, że masz mniejsze ET, to jeszcze szerszą oponę, więc szczerze wątpię. |
_________________ Pozdrawiam
Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku |
|
|
|
 |
SALWA [Usunięty]
|
Wysłany: 04-04-2008, 13:23
|
|
|
Nie będę się rozpisywał dlaczego pisze w tym temacie i wogóle... bez sensu zakładac nowy o tym samym
Potrzebuje włożyć do Carismy Felgi 16 na 9 cala z jak najmniejszym ET ...poradźcie mniej wiecej co mi wejdzie.ma być mega rant i mają być na równo z błotnikami..ew.lekko wystawać.. jakie najmniejsze ET będzie pasowało ??
Ps.Zaznaczam że zawieszenie jest gwintowane i totalny beton także ma być nisko i szeroko. |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 04-04-2008, 16:48
|
|
|
SALWA napisał/a: | Felgi 16 na 9 cala | Wątpię, że wetkniesz taki walec do Cari bez dłubania z blachą Konfigurator zaleca 16x7.0 więc będzie ciężko ale życzę powodzenia |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
SALWA [Usunięty]
|
Wysłany: 04-04-2008, 21:12
|
|
|
wejdzie choćby narazie miał wystawać .. a później jak auto pójdzie w perłe to będą i błotniki ... narazie przyjechał gwint ralliartu i będą się robiły szyby... jak przyjadą koła to będę kminił ..ale jestem zdecydowany choćby nie wiem co .. ma być pół german i koniec |
|
|
|
 |
sruba
m3m&mitsumaniak football is a drug
Auto: Toyota Auris II TS
Pomógł: 11 razy Dołączył: 14 Wrz 2005 Posty: 5702 Skąd: Wolne Miasto Gdańsk
|
Wysłany: 07-07-2008, 18:10
|
|
|
jak Wam się podobaja te felgi ?
16', 7 cali, ET 35
bo chyba sie skusze... |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 07-07-2008, 19:56
|
|
|
Sruba, jeśli to te wynalazki z allegro, to uważaj, bo gdzieś czytałem, że te wynalazki mają średniawą wytrzymałość...dośc łatwo jest je pokrzywić i potem nie sposób wyważyć koło |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
zwolin
|
Wysłany: 07-07-2008, 21:00
|
|
|
Sruba, trudno powiedzieć, niby ładne, ale takie felgi na ogół super się prezentują w dużych rozmiarach. Nie wiem, czy przy 16" nie wyjdzie z tego poprostu świecidełko. Sam napaliłem się na schurikeny i dobrze, że kupiłem Enzo, bo jak zobaczyłem Schurikeny 15" na samochodzie to mi ręce opadły. Zero efektu, żeby nie powiedziec, że odpust.
Chooper napisał/a: | jeśli to te wynalazki z allegro, to uważaj, bo gdzieś czytałem, że te wynalazki mają średniawą wytrzymałość...dośc łatwo jest je pokrzywić i potem nie sposób wyważyć koło |
Popieram przedpiścę. Znajomy ma felgi z Allegro (tureckie zdaje się) i pomimo tego, że omija dziury ciagle ma z nimi schody. Ja swoich jeszcze nie wyważałem od założenia i jest OK. |
|
|
|
 |
sruba
|
Wysłany: 07-07-2008, 22:22
|
|
|
zdaje sobie sprawe, z tego, ze felgi "no name" sa pewnie mniej wytrzymale na nasze dziury, niz firmowe.
niemniej chce kupic nowe felgi, a nie uzywane.
zawsze kupowalem uzywki "nowki sztuki, nie prostowane, nie malowane" i zawsze okazywalo sie, ze cos prostowac trzeba bylo...
z drugiej strony nie chce na felgi wydawac majatku.
jakis kompromis musze znalezc...
poza tym troche miesa na nich bedzie, bo dzisiaj zakupilem opony Continentala - 215/55/16...
zwolin napisał/a: | Nie wiem, czy przy 16" nie wyjdzie z tego poprostu świecidełko. |
hmm... gwarancji nigdy nie ma, ale patrzac w tych kategoriach - to co mam kupic 18' ? i jezdzic na profilu 35 ?
tak czy siak, dziekuje chlopaki za uwagi i sugestie. przespie sie z tym i jutro podejme decyzje... |
|
 |
zwolin
|
Wysłany: 08-07-2008, 10:08
|
|
|
Sruba napisał/a: | to co mam kupic 18' ? i jezdzic na profilu 35 ?
|
Nauka zna i takie przypadki, ale moim zdaniem poprostu szkoda kręgosłupa.
Alternatywa to zakup mniej efektownych felg, które w razie czego będą mniej razić w oczy.
Sruba napisał/a: | niemniej chce kupic nowe felgi, a nie uzywane. |
Sruba, to nie tu tkwi problem. Poprostu Turcy i Chinole robię te felgi z g.....a. Wiem, bo pracuję w firmie, która kupuje gotowe frefabrykaty z stali nierdzewnej i kwasówki. Regularnie trafiają się "promocje" towarów z poza UE (właśnie Turcja), które pomimo identycznego wygladu jak markowe wyroby zrobione są z takiego syfu, że głowa mała. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 08-07-2008, 10:31
|
|
|
Sruba napisał/a: | zdaje sobie sprawe, z tego, ze felgi "no name" sa pewnie mniej wytrzymale na nasze dziury, niz firmowe. |
mialem firmowe, ktore pekaly,
mam bezfirmowe, ktorych nie zaluje i zero obaw gdy wulkanizator wklada je na wywazarke |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
sruba
|
Wysłany: 08-07-2008, 13:50
|
|
|
no wiec panowie teraz to juz tylko kwestia kilku dni, bo sie zdecydowalem, zaplacilem, czekam na przesylke
jak zaloze kolka na samochod, to cykne oczywiscie kilka fotek i ocenicie, czy Chmurka wyglada dobrze, czy jednak "wies tanczy, wies spiewa" |
|
 |
skull
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Pomógł: 8 razy Dołączył: 03 Mar 2008 Posty: 614 Skąd: Kentaki
|
Wysłany: 16-12-2008, 16:36
|
|
|