|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Ten samochód to pułapka - temat ze zdjęciami z ogłoszeń |
Autor |
Wiadomość |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-03-2008, 15:35 Ten samochód to pułapka - temat ze zdjęciami z ogłoszeń
|
|
|
Cytat: | Mitsubishi Colt
Cena:
600 PLN / 170 EUR (do negocjacji)
Typ:
Hatchback
Informacje:
Rok produkcji: 1990, Data rejestracji: 12/1991, Ubezpieczenie: 10/2008, 237 966 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 90 KM (66 kW), Pojemność skokowa: 1500 cm3, benzyna+gaz, srebrny, Liczba drzwi: 2/3, Pojazd uszkodzony.
Dodatkowe wyposażenie:
skórzana tapicerka, radio / CD, instalacja gazowa
Dodatkowe informacje:
zarejestrowany w Polsce
Opis pojazdu:
Witam,mam do zaoferowania mitsubishi colta 1990 pierwsza rej. 12.12.1991 (plymouth) 1.5 gaz od 2003 (są na wszystko papiery)!Posiada w wyposażeniu automatyczne pasy,radio,pokrowce,zapasowe koło,nowe kable zapłonowe! Autko nie jest na chodzie stało ok pół roku więc raczej na części z diagnozy mechanika wynika ze komputer jest do wymiany ,przed usterką wszystko chodziło idealnie,świetnie sprawdzał się w trasie 6-7l gazu, i zalecane poprawki blacharsko lakiernicze! Posiada ważną polisę Oc. 2 rata za 2m-c!Zapraszam do oględzin autka!
Sprzedający:
Numer ogłoszenia: C4624515Dane teleadresowe
Gdańsk (woj. pomorskie),
tel.: +48 517530564
|
I mój komentarz do zdjęć:
Samochod po dzwonie na tyle powaznym, że słupek A i mocowanie drzwi jest cofnięte. Spójrzcie jak błotnik wchodzi pod poszycie drzwi...
Zdjecie deski rozdzielczej potwierdza zniszczenia - spójrzcie na pękniecie w desce nad schowkiem, nieudolnie zamaskowane ale cała deska była połamana. Pas bezpieczeństwa jest naprawiany można powiedzieć że to plastik popękał ale ja sądzę (a mam takiego Colta/Mirage) że pas puścił przy uderzeniu i trzeba było ciąc plastik, żeby go zeszyc co jest czystym idiotyzmem
Tył "trochę" zardzewiał. Popatrzcie na zderzak - ile razy był klejony?
Klapa otwarta, co ciekawe zdjęcie jakoś dziwnym trafem nieostre. Ale widać jak "prosty" jest plastik na dole otworu. Przy zamku.
Kolejne dziwnym trafem nieostre zdjecie - tym razem spod maski. Nie ma aku, filtr jakis się przesunął i naprawił chyba epoksydem, tak sam z siebie, gdzie jest tłumik szumów w dolocie skoro to 1,5? Wisza jakieś kable przy silniku od strony kierowcy. Ja mógłbym tak jeszcze długo

Jedyne zdjecia nieprzedstawiajace zniszczeń. W każdym razie nie takie widoczne od razu. Ale widzimy kurek od gazu.... i rudą, która wpieprza tylne błotniki... a w środku pokrowce które zapewne maja przypudrowac pryszcza jakim zapewne jest stan siedzeń...
Podsumowując - unikać za wszelką cenę |
Just think...
. |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 23-03-2008, 23:34
|
|
|
Hmmm Hubert to chyba za 600 zl na czesci to nie ma co sie spodziewac igły....
Tak wiec nie nazwałbym tego pulapka. |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 23-03-2008, 23:36
|
|
|
I kolejny - ten już na forum był - zderzak przedni z Hyundaia Accenta
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4694675
Cytat: | Mitsubishi Colt colt gti, nie v-tec vtec vti
Cena:
8 000 PLN / 2 264 EUR (do negocjacji)
Typ:
Sportowy / Coupe
Informacje:
Rok produkcji: 1994, 138 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 140 KM (103 kW), Pojemność skokowa: 1800 cm3, benzyna, niebieski-metalic, Liczba drzwi: 2/3,
Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, autoalarm, wspomaganie kierownicy
Opis pojazdu:
Witam mam do sprzednia mitsubishi colta GTi 1.8 140KM jest w dobrym stanie mam go od 2,5 roku ważne ubezpieczenie, zarejestrowane w Polsce..... wiadomo wymieniony zostal rozrzad (kompletny) jak i kompletny uklad wydechowy.... nie dawno wymienilem tarcze przód i komplet klocków.... zapraszam zainteresowanych do obejżenia jak i na jazde próbna... autko dynamiczne i oszczedne przy tym spalenie od 7-9 litrów z powodu małej masy auta... do setki nie cale 8 sec....
cena do negocjacji... czekam na propozycje...
odpowiem na wszystkie pytania przez tel 509-101-401 lub meila animals12@wp.pl
Sprzedający:
Numer ogłoszenia: C4694675Dane teleadresowe
Mikołów (woj. śląskie),
tel.: +48 509101401
|

qbahc napisał/a: | Co do niebieskiego gti to pare tematow nizej jest moje pytanie o to auto. Po ogledzinach zauwazylem:
- przod bity i najprawdopodobnie jak to juz zauwazyliscie tyl
- przednie swiatla cofniete
- slady korozji w kilku miejscach
- licznik cofany, wlasciciel sam powiedzial ze zdaje sobie z tego sprawe
- w trakcie jazdy cos tykalo w silniku, ponoc silnik musi sie zagrzac zeby szedl cicho
Samochod zostal sprowadzony ale papierow na to nie ma, min 3 wlasciciel |
Rafal_Szczecin napisał/a: | zdjecia niebieskiego byly kiedys na naszym forum
OMIJAJCIE TO AUTO Z DALEKA ! SAMOCHOD DOSTAL MOCNEGO STRZALA W BOK ! TAK ZE ZROBIL SIE Z NIEGO BANAN
OMIJAC OMIJAC, JESZCZE RAZ OMIJAC |
londolut napisał/a: | Przód też mu zmiotło z tego co mówił Jogurt. To musi być niezły frankenstein (bez urazy harpagan ) poskładali go chyba z 5 różnych samochodów a do tego jeszcze innej marki |
|
Just think...
. |
|
|
|
 |
docencik87
Mitsumaniak

Auto: Mondeo Mk3 '2004 2.0 PB+LPG
Pomógł: 34 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 887 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 25-03-2008, 17:35 Re: Ten samochód to pułapka - temat ze zdjęciami z ogłoszeń
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Cytat: | Mitsubishi Colt
Cena:
600 PLN / 170 EUR (do negocjacji)
Typ:
Hatchback
Informacje:
Rok produkcji: 1990, Data rejestracji: 12/1991, Ubezpieczenie: 10/2008, 237 966 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 90 KM (66 kW), Pojemność skokowa: 1500 cm3, benzyna+gaz, srebrny, Liczba drzwi: 2/3, Pojazd uszkodzony.
Dodatkowe wyposażenie:
skórzana tapicerka, radio / CD, instalacja gazowa
Dodatkowe informacje:
zarejestrowany w Polsce
Opis pojazdu:
Witam,mam do zaoferowania mitsubishi colta 1990 pierwsza rej. 12.12.1991 (plymouth) 1.5 gaz od 2003 (są na wszystko papiery)!Posiada w wyposażeniu automatyczne pasy,radio,pokrowce,zapasowe koło,nowe kable zapłonowe! Autko nie jest na chodzie stało ok pół roku więc raczej na części z diagnozy mechanika wynika ze komputer jest do wymiany ,przed usterką wszystko chodziło idealnie,świetnie sprawdzał się w trasie 6-7l gazu, i zalecane poprawki blacharsko lakiernicze! Posiada ważną polisę Oc. 2 rata za 2m-c!Zapraszam do oględzin autka!
Sprzedający:
Numer ogłoszenia: C4624515Dane teleadresowe
Gdańsk (woj. pomorskie),
tel.: +48 517530564
|
I mój komentarz do zdjęć:
[url=http://img207.images....th.jpg]Obrazek[/URL]
Samochod po dzwonie na tyle powaznym, że słupek A i mocowanie drzwi jest cofnięte. Spójrzcie jak błotnik wchodzi pod poszycie drzwi...
[url=http://img185.images....th.jpg]Obrazek[/URL]
Zdjecie deski rozdzielczej potwierdza zniszczenia - spójrzcie na pękniecie w desce nad schowkiem, nieudolnie zamaskowane ale cała deska była połamana. Pas bezpieczeństwa jest naprawiany można powiedzieć że to plastik popękał ale ja sądzę (a mam takiego Colta/Mirage) że pas puścił przy uderzeniu i trzeba było ciąc plastik, żeby go zeszyc co jest czystym idiotyzmem
[url=http://img72.imagesh....th.jpg]Obrazek[/URL]
Tył "trochę" zardzewiał. Popatrzcie na zderzak - ile razy był klejony?
[url=http://img180.images....th.jpg]Obrazek[/URL]
Klapa otwarta, co ciekawe zdjęcie jakoś dziwnym trafem nieostre. Ale widać jak "prosty" jest plastik na dole otworu. Przy zamku.
[url=http://img237.images....th.jpg]Obrazek[/URL]
Kolejne dziwnym trafem nieostre zdjecie - tym razem spod maski. Nie ma aku, filtr jakis się przesunął i naprawił chyba epoksydem, tak sam z siebie, gdzie jest tłumik szumów w dolocie skoro to 1,5? Wisza jakieś kable przy silniku od strony kierowcy. Ja mógłbym tak jeszcze długo
[url=http://img296.images....th.jpg]Obrazek[/URL][url=http://img86.imagesh....th.jpg]Obrazek[/URL]
Jedyne zdjecia nieprzedstawiajace zniszczeń. W każdym razie nie takie widoczne od razu. Ale widzimy kurek od gazu.... i rudą, która wpieprza tylne błotniki... a w środku pokrowce które zapewne maja przypudrowac pryszcza jakim zapewne jest stan siedzeń...
Podsumowując - unikać za wszelką cenę |
A widziałeś jak profesjonalnie zamontowana chłodnica .?? |
_________________ Witaj Gość!!
1993-2008 Mitsubishi Colt C51A 1.3 8V Gaźnik(mój ukochany samochodzik )
2008-2014 Mitsubishi Colt C52A 1.5 8V (nowy nabytek)
2014-???? Ford Mondeo MK3 Kombi 2.0 PB + LPG
Staram się pisać poprawnie po polsku. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 25-03-2008, 18:10
|
|
|
docencik87 napisał/a: | A widziałeś jak profesjonalnie zamontowana chłodnica .?? |
Hubeeert napisał/a: | Ja mógłbym tak jeszcze długo |
|
Just think...
. |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 25-03-2008, 18:34
|
|
|
Chłopaki, za 600PLN-a po krótkim targu pewnie 450, może być to niezłe auto do upalania na np. KJS. Do momentu wygasnięcia polisy OC czyli 08/2008 powinien wytrzymać |
|
 |
docencik87
Mitsumaniak

Auto: Mondeo Mk3 '2004 2.0 PB+LPG
Pomógł: 34 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 887 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 25-03-2008, 19:04
|
|
|
Ja nawet na KJS-ach nie chciałbym się takim rozwalić |
_________________ Witaj Gość!!
1993-2008 Mitsubishi Colt C51A 1.3 8V Gaźnik(mój ukochany samochodzik )
2008-2014 Mitsubishi Colt C52A 1.5 8V (nowy nabytek)
2014-???? Ford Mondeo MK3 Kombi 2.0 PB + LPG
Staram się pisać poprawnie po polsku. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 25-03-2008, 19:20
|
|
|
tomekrvf, jeden problem.
Skoro pekla tak deska to jak wydzwonione bylo to auto? |
Just think...
. |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 26-03-2008, 00:55
|
|
|
tomekrvf napisał/a: | może być to niezłe auto do upalania na np. KJS | Tomek, KJS to ma być przyjemność z wyścigu a nie walka z samym sobą, żeby wejść do takiej rozpadliny. To auto to istne origami, wyprostowane na chama. Za 600PLN wolał bym kupić CC 700 na KJS i czerpać z tego przyjemność
Hubeeert napisał/a: | I kolejny - ten już na forum był - zderzak przedni z Hyundaia Accenta | Nie mam słów, adres e-mail mówi sam za siebie... |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
Jogurt
Mitsumaniak

Auto: CA4A & EA5W
Pomógł: 24 razy Dołączył: 21 Wrz 2006 Posty: 2554 Skąd: Tychy
|
Wysłany: 26-03-2008, 22:04
|
|
|
londolut napisał/a: | Za 600PLN wolał bym kupić CC 700 na KJS i czerpać z tego przyjemność | podejrzewam a nawet jestem pewien że naczerpałbyś tyle samo przyjemności co z tego colta. |
_________________ CA0
Galant II |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

|
Wysłany: 27-03-2008, 00:03
|
|
|
Jogurt napisał/a: | jestem pewien że naczerpałbyś tyle samo przyjemności | Ale na pewno było by bezpieczniej. Zobacz sobie jaki to zlepek, nadwozie nie ma już tej sztywności co była także jest na pewno wiotkie i mniej bezpieczne jak auto bezwypadkowe lub po mniejszych gongach |
 |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 27-03-2008, 07:31
|
|
|
CC i SC nie mają żadnej sztywności nawet jak nie były rozbite. Kilku moich znajomych miało wypadki tymi dziwolągami. To naprawdę straszne jak składają się przy wypadku.
Przed Coltem trzeba ostrzegać i nie ma znaczenia czy jest mocniejszy niż CC skoro właściciel zataja informację o dzwonie. |
|
 |
Tomekp
Mitsumaniak A tak wygląda teraz:

Auto: Mitsubishi Colt '95 GLXi
|
Wysłany: 27-03-2008, 21:19
|
|
|
Kolejny "bezwypadkowy" Colt - cofnieta dość mocno lewa lampa i brak znaczka o tym najlepiej świadczą o przebiegu nie wspominając... Mitsubishi Colt, 1.3 benzyna, 1994r. |
_________________ Tak wyglądał kiedyś...
 |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 27-03-2008, 23:30
|
|
|
Tomekp napisał/a: | cofnieta dość mocno lewa lampa | Dość mocno? Założę się, że świeci również pod maskę. |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

|
Wysłany: 27-03-2008, 23:55
|
|
|
Tomekp napisał/a: | cofnieta dość mocno lewa lampa | Prawa też nie jest w najlepszym położeniu. Dostał niezłego gonga.
Hugo napisał/a: | Założę się, że świeci również pod maskę. | Dobre |
 |
|
|
|
 |
|
|