|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[C62A 1.5] Problem z odpaleniem lancerka :( POMOCY |
Autor |
Wiadomość |
wojtaskg [Usunięty]
|
Wysłany: 27-03-2008, 19:38 [C62A 1.5] Problem z odpaleniem lancerka :( POMOCY
|
|
|
Hey:)
Mam Problem od Poniedziałku nie moge odpalic swojego Lancerka 1.5 glxi z LPG
To co zrobilem bezpieczniki sprawdzone, ECU kondensatory wymienione, 2 byly wylane z tego jeden przezarl sciezke ale teaz jest ok.
samochod odpala jak go trzymam na rozruszniku to ok a jak puszcze to gasnie.
Pomocy co mam sparawdzic albo co jest POMOCY niedawno ECU wymienialem, bo nie odpalal ale wsadzilem 2 od colta i odpalil i jezdzilem czasami palila sie CE
POMOCY!!!!!!!!!!! |
|
|
|
 |
West
Mitsumaniak Mitsubishi forever!

Auto: Mitsubishi Grandis 2.4, 2005r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Paź 2006 Posty: 195 Skąd: Gryfów Śląski
|
Wysłany: 28-03-2008, 14:06
|
|
|
Jeżeli pali się CE to proponował bym sprawdzić jaki to błąd - można to zrobić diodą wg opisu zamieszczonego na str. Krzyżaka http://mitsubishifan.webpark.pl/ . A później myśleć dalej... |
_________________ Był Lancer, był Galant jest Grandis
 |
|
|
|
 |
wojmi1
Mitsumaniak lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Pomógł: 49 razy Dołączył: 12 Wrz 2006 Posty: 1579 Skąd: Oswiecim-Piotrowice
|
Wysłany: 28-03-2008, 16:04
|
|
|
Prtoblem mozesz miec z aparatem zaplonowym a konkretnie z czujnikiem ruchu
aby to sprawdzic popros kogos by podjechal i przeluz aparat |
_________________ lancer 4 wd combi 87, 89 ; c12v 1.5 90, gal E33 90 +e33 |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 28-03-2008, 17:24
|
|
|
Zapraszam oba ECUsie do mnie powinienem jednego sprawnego z nich sklecić.... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
Big_AL [Usunięty]
|
Wysłany: 17-05-2008, 01:03
|
|
|
zbytni sie nie znam ale moze to wina samej stacyjki. podobnie mialem w astrze i wine ponosila stacyjka |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14375 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 14-07-2008, 21:15
|
|
|
Witam wszystkich,
Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że nie jestem na tym forum nowy, niestety zapomniałem hasła do swojego profilu a mail z przypomnieniem jakoś nie dochodzi. Dlatego założyłem nowe konto. Poprzednio używałem profilu Suchar.
Otóż mam identyczny problem. Kiedy trzymam na rozruchu to samochód odpala.. Spiąłem kable w stacyjce na krótko, włączyłem zapłon, auto odpaliło i odpiąłem kabel od rozrusznika. Auto prawie normalnie jeździło, był niestety problem z wkręcaniem na obroty, ewidentnie brakowało prądu, ponieważ powyżej 4 tys silnik się dławił. Problem wystąpił po tym jak próbowałem wsunąć pod deskę kable które wystawały nad pedałami. Podejrzewam jakieś zwarcie, ale nic tam nie widać.
Dodam iż auto pracuje tylko na gazie, ponieważ uszkodziłem zbiornik paliwa, a nie mam kiedy wymienić :/
Czy udało się rozwiązać problem, jeśli tak to co było przyczyną?
Pozdrawiam
[ Dodano: 16-07-2008, 14:08 ]
Pomocy, czy naprawde nikt nie wie co się dzieje z moim lancerkiem? Już straciłem pomysły. Może to być wina ECU i czy jakiś przekaźnik padł? Dziwi mnie, że na pozycji rozruch wszystko działa... |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14375 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 16-07-2008, 19:05
|
|
|
Wiem o tym, po spuszczeniu paliwa pompa została odłączona. Choć wiem, że to i tak nie wróży nic dobrego ponieważ tak czy inaczej wtryskiwacze mogą stanąć
[ Dodano: 17-07-2008, 10:51 ]
Czy jest na forum ktoś z Warszawy kto mógłby mi pomóc z kondensatorkami? Jeden z nich wylany :/ niestety nie posiadam sprzetu zeby to naprawic :/ |
|
|
|
 |
|
|