|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA4A 1.6] odpowietrzenie ukladu chlodzacego |
Autor |
Wiadomość |
SlaVkoEg [Usunięty]
|
Wysłany: 30-03-2008, 12:59 [CA4A 1.6] odpowietrzenie ukladu chlodzacego
|
|
|
Wymienialem ostatnio wlacznik wentylatora i troszke przy tym ucieklo mi plynu lecz po rozgrzaniu itp. jak otworzylem korek to plynu bylo pelno. Wywnioskowalem z tego ze uklad jest zapowietrzony. Szukalem juz cos na ten temat ale nie znalazlem zadnych konkretnych informacji dlatego zalozylem nowy.
Czy uklad w Colcie odpowietrza sie sam czy trzeba go odpowietrzyc?? Jezeli sie nie odpowietrza to jak to zrobic? |
Ostatnio zmieniony przez karolgt 04-04-2008, 02:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
u157
Mitsumaniak

Auto: Galant E 33, EA5W
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 12 razy Dołączył: 19 Mar 2008 Posty: 344 Skąd: Złotów
|
Wysłany: 30-03-2008, 13:23
|
|
|
Witam.
Co prawda MIŚka mam od niedawna ale po tym co widzę po maską, to układ po rozgrzaniu - najlepiej do włączenia się wentylatora, powinien się odpowietrzyć automatycznie a ewentualne ubytki płynu uzupełnić ze zbiorniczka wyrównawczego. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21955 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 30-03-2008, 14:18
|
|
|
W CAO 1.6 podobno trzeba odpowietrzać ręcznie. Jednak ja też wymieniałem ten czujnik w chłodnicy oraz pompę wody, płynu trochę uciekło, ale nigdy nie odpowietrzałem. Sam się odpowietrzył. Jakby było coś nie tak to koło termostatu z góry jest śrubka odpowietrzająca na klucz 12 mm. |
|
|
|
 |
SlaVkoEg [Usunięty]
|
Wysłany: 30-03-2008, 18:55
|
|
|
Ogolnie to ja tez nie mam zadnych problemow jak narazie ale czytalem kiedys cos na tem temat na forum o tym ze trzeba samemu odpowietrzyc. Narazie poczekam, jak cos sie bedzie dzialo to odpowietrze. Dzieki za pomoc |
|
|
|
 |
Kuczan [Usunięty]
|
Wysłany: 31-03-2008, 22:44
|
|
|
Dawno temu zmieniałem cały płyn i nie odpowietrzałem ręcznie, odpowietrzył się sam. |
|
|
|
 |
|
|