Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Strzelił gaz- problem -wysokie obroty
Autor Wiadomość
syski
[Usunięty]

Wysłany: 28-03-2008, 21:48   Strzelił gaz- problem -wysokie obroty

Witam !
Strzelił gaz i mam problem bo mimo resetowania ujemną klemą i kilkakrotnej próby nauczenia go obrotów od nowa do włączenia się wentylatora przy wyłączonych odbiornikach i ustawionych kołach na wprost -nie chce się nauczyć wolnych obrotów
Na zimnym obroty około 2500 jak się zagrzeje spadają do 1200 czyli za wysokie oczywiście skrzynia szarpie.
Szukałem na forum postów ale akurat nic nie ma co mogło by mi pomóc w ustawieniu obrotów.
Oczywiście nie ma mowy o uszkodzeniach rury gumowej, spadnięciu jej bo zresztą wtedy silnik zachowuje się na odwrót. Silnik krokowy nie wymaga czyszczenia jak również przepustnica.
Jutro jeszcze raz go wyjmę i zmierzę rezystancję . Przepływka powinna być ok tzn plaster miodu jest nie pogięty.

Proszę o jakąś podpowiedź bo na razie nie mam pomysłu i nie wiem jak ustawić wolne obroty?

Z góry dzięki za wszelkie sugestie.

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-03-2008, 09:37   

Lewe powietrze - wybuch coś rozerwał.....

Może spadła rurka do wspomagania hamulców, albo ją rozerwało........

[ Dodano: 29-03-2008, 09:37 ]
ehhhh uroki gazu 2g w Vałeczkach...... normalnie ręce kiereszować.......

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

syski
[Usunięty]

Wysłany: 29-03-2008, 12:58   

Jak ma lewe powietrze to obroty spadają i pracuje nie równo a jak rura spadła to założyłem bo przecież nie można wtedy zwiększyć obrotów czyli normalnie jechać poza tym sprawdziłem wszystko ale dzięki za podpowiedź sprawdzę to po raz kolejny. :wink:

batman-1
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-2008, 11:04   

moim zdaniem oberwał przepływomież może podjedź do diagnosty na analize spalin na benzynie powinno wykazać

Chi-Man
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-2008, 16:55   

Witam,

niestety obawiam się, że jak już wyżej napisano oberwał czujnik ciśnienia atmosferycznego w przepływonierzu. Ewentualnie zerwało diodę będącą czujnikiem temperatury powietrza. Najprościej było by podmienić na chwilę z kimś przepływomierze, wszystko się wyjaśni... :)

Pozdrawiam.

syski
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-2008, 19:57   

Mam podmienić z Łukaszem ma też przepływkę wolną więc jak coś to odkupię a diody nie zerwało była tylko zabrudzona czarnym nalotem z wystrzału.

Dzięki bardzo :wink: Jak sprawdzimy to dam znać
Ps.
Z ecs to był czujnik niskiego ciśnienia w głowicy kompresorka (nieszczelność pod oringiem - zajechało kompresorek - Łukasz dał mi czujnik i podmieniliśmy kompresorek - wszystko działało - nowy w drodze -Jeszcze raz dzięki za trafne podpowiedzi
Pozdrawiam

[ Dodano: 06-04-2008, 18:56 ]
Witam!
Niestety po podmianie przepływomierza nic się nie zmieniło czyli przepływka jest ok.
Gdzie jeszcze w takim razie szukać?
Wszelkie uwagi wezmą pod rozwagę i sprawdzę, z góry dziękuję !
Pozdrawiam !

Odpowiedz do tematu