Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
LPG do EA2W co byście wybrali??

LPG do EA2W co byście wybrali??
1
28%
 28%  [ 2 ]
2
71%
 71%  [ 5 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 7
Wszystkich Głosów: 7

Autor Wiadomość
MAJK
[Usunięty]

Wysłany: 22-01-2008, 13:05   LPG do EA2W co byście wybrali??

witajcie Mitsumaniacy ....
mam dylemat chcę zagazować swojego rekina ... i w warsztatach dostałem takie propozycje:
1. sekwencyjny wtrysk gazu firmy Tartarini.Cena wynosi 3300 zł +ok.150-200 za dodatkowy emulator do wtryskiwaczy Mitsubishi + koszt zatankowania LPG.
2. Sekwencja BRC zbiornik Stako. Koszt instalacji to 3300pln+dwuletnia gwarancja nieograniczona kilometrami.
3. instalacja sekwencyjna AKME firmy KME. Koszt 3000pln.
co byście wybrali???

MAJK
Ostatnio zmieniony przez Bartek 22-01-2008, 14:10, w całości zmieniany 1 raz  

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-01-2008, 14:11   

:)

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

JaGrab3 
Mitsumaniak
Piotrek - ORACLE fan

Auto: Sig 2.0T,Frotka 3.2, Astra2
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 22-01-2008, 22:09   

BRC.
A jeszcze lepiej STAGA300 na Valtecach , a zbiorniki to chyba wszystkie sa od stako.
---------------------------------------------------
Pomoc dla Kamilka
---------------------------------------------------

Tomas79
[Usunięty]

Wysłany: 24-01-2008, 12:03   

Jak zdecydujesz sie na Tartarini to polecam firmę JOT.

drout
[Usunięty]

Wysłany: 24-01-2008, 12:21   

Polecam Prinsa

Sylwia 
Forumowicz

Auto: Chrysler 3,8 v6 LPG- PRINS
Pomogła: 4 razy
Wysłany: 24-01-2008, 13:56   

witam jeśli chcesz dłużej pojeździć autem, stać Cię na droższą instalke to też polecam Prinsa, , z tego co wiem to w Twojej okolicy nie są popularne stagi (czy 4gazy)
zdecyduj też pod kątem warsztatu- jak przeglądy co ile, czy są odpłatne, jak reklamacje- czy wymiana od ręki czy odsyłają i czekasz (jeździsz na pb.)
co do zbiorników to raczej zapytaj o date produkcji- są ważne na 10lat- teraz są w hurtowniach raczej z końca 2007, ale ktoś może znaleść coś starszego i tańszego,, z wyprzedaży..
stako jest b dobrą firmą, ale inne- Irene, Grodków czy Bormech też mają homologacje, spełniają normy,itp. nie patrzyłabym na marke! niech raczej dobiorą tak by pasowało jak ulał! no i czy mogą umieścić wlew pod klapką (jeśli jest to możliwe) i jeśli chcesz.
no i powinieneś dostać komplet papierów- fakture Vat, książeczke gwarancyjną, atest na zbiornik! i homologacje na instalacje- to ostatnie możesz dostać za kilka dni po montażu.
życze powodzenia

Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Wysłany: 25-01-2008, 00:16   

POlzecam Staga.... sam ma i nie narzekam
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r :)

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)
Czyli w tym przypadku 6a13 8) " by tomchuck

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 25-01-2008, 00:19   

MAJK,gdzie chcesz gazowac swojego misia ? brat i chyba tez Kaleos serwisuja swoje misie ( w sprawie gazu ) u goscia niedaleko szerokiej , i sa bardzo zadowoleni. jak cos to gdzies tam mam adres, to moge Ci go podac, podjedziesz i moze popytasz, czy cos .

MAJK
[Usunięty]

Wysłany: 25-01-2008, 14:55   

Rafałku zgodnie z sugestiami padło na BRC w AGADAMPOL na Zielonogórskiej www.agadampol.com. We wtorek od rana zaczynają wkładać. Cena 3300 brutto już ze zbiornikiem w miejsce koła (45-48l)... uczuliłem że jestem pedantem do estetyki montażu od razu... Warsztat mocno ocertyfikowany a jak podjechałem dziś na oględziny i pomiary gość od razu rzucając okiem na silnik wyśpiewał ilość zaworów i moc z pamięci... na pierwszy rzut oka znają się na rzeczy zobaczymy jak dalej... aaaa i dwa lata gwarancji na miejscu bez limitu kilometrów....
Jak masz tańszego a sensownego to daj cynk ....

MAJK

[ Dodano: 25-01-2008, 23:32 ]
Tomas79 napisał/a:
Jak zdecydujesz sie na Tartarini to polecam firmę JOT.

to wlasnie od nich jest propozycja 1

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 07-02-2008, 21:33   

a gdzie wlew gazu ? mam nadzieje , ze nie robisz w zderzaku, tylko we wlewie paliwa.

Tomas79
[Usunięty]

Wysłany: 25-03-2008, 10:43   

DO Gala EA2 nie trzeba dodatkowego emulatora na sekwencji.
A pan Sylwester słynie z dobrej opinii

pozdro

Vasily
[Usunięty]

Wysłany: 31-03-2008, 12:25   

A propo wlewu, ja bym raczej radził wsadzić wlew gdzieś jednak mimo wszystko w zderzak albo zaraz pod nim bo jeśli chodzi o wlew to ok nic nie widać są porory że pomykamy na pendzynie ale u dwóch moich kumpli po 3-4latach zaczeła korozja wyłazić w tamtym miejscu... co prawda to były dwa różne auta ale w obu było tak samo. Więc ja by się zastanawiał czy we wlewie gazu robić we wlewie paliwa...

Tomas79
[Usunięty]

Wysłany: 31-03-2008, 14:14   

jak co miesiąc będizesz tankował benzynę za 50 zl to przy kończeniu tankowania zawsze kapnij kropelkę pod wlew i po sprawie :)

Odpowiedz do tematu