|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
rozrząd wymiana |
Autor |
Wiadomość |
rodi7676 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-04-2008, 14:59 rozrząd wymiana
|
|
|
Witam posiadam Carisme1.8 GDI 2001r przymierzam się do wymiany rozrządu i czy czeba rownocześnie wymienić (pompe wodną)?.jeszcze jedno pytanko mam problem z wrzuceniem drugiego biegu i czy w GDI są tulejki i czyone mogą być przyczyną tego proble mu? |
|
|
|
 |
major
Mitsumaniak Major

Auto: carisma 1.6, galant 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Wrz 2006 Posty: 678 Skąd: kalisz i wrocław
|
Wysłany: 01-04-2008, 15:08
|
|
|
Pompe wodną trzba wymienic tylko jeżeli ma jakieś "wycieki" lub działa nieprawidłowo, jeżeli nic sie z nią nie dizeje można ją zostawić A co do skrzyni toz tego co pamiętam to w GDI nie ma tych tulejek jak np. w 1.6. W GDI jest inn technologia zastsowna:) Ale niechna ten temat sie wypowiedzą znawcy tematu GDI. |
_________________ Moje autka:
Carisma GLX 1.6 1996 rok
Galant SPORT EDITION 2.5 V6 1998 |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 01-04-2008, 15:20
|
|
|
rodi7676 napisał/a: | jeszcze jedno pytanko mam problem z wrzuceniem drugiego biegu i czy w GDI są tulejki i czyone mogą być przyczyną tego proble mu? |
W GDI nie ma tulejek...sa za to cięgna, ale jesli chcesz je wymienc licz sie z wydaniem calkiem sporych pieniazków (z tego co pamietam okolo 1000zl )
Na początek polecam wymiane oleju w skrzyni biegów, powinno pomoc
rodi7676 napisał/a: | czy czeba rownocześnie wymienić (pompe wodną) |
Lepiej wymien...pozniej w razie nie wymiany mozesz (chodz nie musisz) miec jakies problemy
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
|
|