[Cari 1.8] Nie odpala za pierwszym razem |
Autor |
Wiadomość |
raafe [Usunięty]
|
Wysłany: 30-03-2008, 23:52 [Cari 1.8] Nie odpala za pierwszym razem
|
|
|
Witam!
Sprawa wygląda tak, przy zimnym silniku jak kręce rozrusznikiem po raz pierwszy to nie chce mi odpalić, jak zakręcę drugi raz, pali na dotyk. Dodam że dłuższe odczekanie po zgasnieciu kontrolek, lub kilkukrotne przekręcenie kluczyka i dopiero potem odpalenie nic nie daje. Pali zawsze za drugim kręceniem rozrusznika. Co to może byc?
Szukałem odpowiedzi w podobnym temacie ale nie mogłem nic znaleźć |
|
|
|
 |
zbychu 37
Forumowicz
Auto: mitsubishi carisma 1998r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Paź 2007 Posty: 80 Skąd: zastocze
|
Wysłany: 31-03-2008, 07:51
|
|
|
Mam dokladnie identyczne objawy w mojej carismie i również zastanawiam sie co może być tego przyczyną |
_________________ zbychu
carisma 1.6 lpi 98r
galant 1.8 td 90r |
|
|
|
 |
raafe [Usunięty]
|
Wysłany: 31-03-2008, 11:40
|
|
|
zbychu 37 napisał/a: | Mam dokladnie identyczne objawy w mojej carismie i również zastanawiam sie co może być tego przyczyną |
Od razu mi jakos raźniej |
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 31-03-2008, 12:46
|
|
|
Też tak mam. Trzeba chwilkę dłuzej kręcić albo na 2 razy.
Odłączyłem instalację LPi. Czyli sama benzyna.
I odpla zawsze na dotyk. Zimny czy ciepły bez znaczenia.
Wystarczy tylko musnąć kluczykiem |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 31-03-2008, 13:21 Re: Nie odpala za pierwszym razem
|
|
|
raafe napisał/a: | Sprawa wygląda tak, przy zimnym silniku jak kręce rozrusznikiem po raz pierwszy to nie chce mi odpalić, jak zakręcę drugi raz, pali na dotyk. Dodam że dłuższe odczekanie po zgasnieciu kontrolek, lub kilkukrotne przekręcenie kluczyka i dopiero potem odpalenie nic nie daje. Pali zawsze za drugim kręceniem rozrusznika. Co to może byc? |
Problem z wtryskami albo raczej z pompa paliwa lub zaworem zwrotnym - nie odpala od razu bo pewnie paliwo się cofa w przewodach lub coś w ten deseń i po kilkukrotnym pokręceniu podpompowuje i odpala. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
raafe [Usunięty]
|
Wysłany: 31-03-2008, 16:18 Re: Nie odpala za pierwszym razem
|
|
|
saphire napisał/a: | raafe napisał/a: | Sprawa wygląda tak, przy zimnym silniku jak kręce rozrusznikiem po raz pierwszy to nie chce mi odpalić, jak zakręcę drugi raz, pali na dotyk. Dodam że dłuższe odczekanie po zgasnieciu kontrolek, lub kilkukrotne przekręcenie kluczyka i dopiero potem odpalenie nic nie daje. Pali zawsze za drugim kręceniem rozrusznika. Co to może byc? |
Problem z wtryskami albo raczej z pompa paliwa lub zaworem zwrotnym - nie odpala od razu bo pewnie paliwo się cofa w przewodach lub coś w ten deseń i po kilkukrotnym pokręceniu podpompowuje i odpala. |
hmmm, moze z wtryskiwaczami, bo jak sprawdzałem błedy to wymrugało mi bład wtryskiwaczy...niedługo wybieram sie do mechanika więc zobaczymy co jest grane |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 01-04-2008, 08:54
|
|
|
To czemu od razu nie piszesz że mialeś błędy i jakie to były tylko każesz zgadywac i wróżyć z fusuów.... Ech... |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
raafe [Usunięty]
|
Wysłany: 02-04-2008, 11:05
|
|
|
saphire napisał/a: | To czemu od razu nie piszesz że mialeś błędy i jakie to były tylko każesz zgadywac i wróżyć z fusuów.... Ech... |
Bo jakoś tak mi się zapomniało o tym w trakcie pisania posta. Ale bedę ćwiczył pamięć a co do tematu to dodam ze czy na samej benzynie (wyłaczam i właczam silnik) czy w trybie mieszanym z gazem problem nadal istnieje...mam nadzieje ze sprwa z wtryskiwaczami to nic powaznego :/ |
|
|
|
 |
bartekcari
Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI LS 1997
|
Wysłany: 05-11-2011, 18:05
|
|
|
Teraz ja mam podobny problem, auto odpala za drugim razem :/ komputer nie pokazuje żadnych błędów :/ pompe w baku wymienilem na nowa, tylko nie wiem czy dobra kupiłem: Quality Auto Parts 3 bary, taka dobral mi sprzedawca po wyciagnieciu starej :/ czy ten zawor zwrotny nie jest integralna czescia pompy paliwa ?? jezeli nie to gdzie on jest ? mozna przy nim pogrzebac ?? |
|
|
|
 |
|