[ALL] Klakson włącza sie sam po przekręceniu kierownicą |
Autor |
Wiadomość |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 28-03-2008, 16:08 [ALL] Klakson włącza sie sam po przekręceniu kierownicą
|
|
|
Doslownie przed chwila zamontowalem sobie do Colta sportowa kierownice. Wyjalem ją razem z nabą z Golfa III gdzie klakson dzialal. Dalem nabe do przerobienia (wstawiono frez z Miśka), po czym przystapilem do instalacji. Po podlaczeniu kabli i zalozeniu naby i kierownicy przycisk nie reagowal. Postanowilem ze zajme sie tym jutro, przesunalem normanie na ACC i chcialem odblokowac kierownice. W tym momencie klakson zawyl. I wyje kiedy z polozenia wyjsciowego przekreci sie kierownice o jakies 10' w kazda strone. Zerwalem wiec kabel od klaksonu, a ten dalej wyje . Zdjalem wiec kierwnice i nabe, i na razie usunalem ta blaszke, ktora styka sie z precikiem spod frezu. Na razie nie mam wiec klaksonu (to bylo jedyne wyjscie, bo za 10 min musialem byc w pracy po drugiej stronie miasta ). Jakies pomysly jak to rozwiazac? A i na oryginalnej kierownicy wszystko gralo normalnie. |
Ostatnio zmieniony przez harpagan 29-03-2008, 21:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 28-03-2008, 16:24
|
|
|
Coś musiało zewrzeć. Tu masz temat o titku sprawdź i będziesz wiedział |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

|
Wysłany: 29-03-2008, 13:05
|
|
|
sprawdzilem, klakson dziala normalnie na starej kierownicy. Cos czuje, ze przeciagne kabel i zrobie go po swojemu |
|
 |
Browar [Usunięty]
|
Wysłany: 02-04-2008, 16:48
|
|
|
pawela napisał/a: | Doslownie przed chwila zamontowalem sobie do Colta sportowa kierownice. Wyjalem ją razem z nabą z Golfa III gdzie klakson dzialal. Dalem nabe do przerobienia (wstawiono frez z Miśka), po czym przystapilem do instalacji. Po podlaczeniu kabli i zalozeniu naby i kierownicy przycisk nie reagowal. Postanowilem ze zajme sie tym jutro, przesunalem normanie na ACC i chcialem odblokowac kierownice. W tym momencie klakson zawyl. I wyje kiedy z polozenia wyjsciowego przekreci sie kierownice o jakies 10' w kazda strone. Zerwalem wiec kabel od klaksonu, a ten dalej wyje . Zdjalem wiec kierwnice i nabe, i na razie usunalem ta blaszke, ktora styka sie z precikiem spod frezu. Na razie nie mam wiec klaksonu (to bylo jedyne wyjscie, bo za 10 min musialem byc w pracy po drugiej stronie miasta ). Jakies pomysly jak to rozwiazac? A i na oryginalnej kierownicy wszystko gralo normalnie. |
nie lepiej bylo bezpiecznkia wyciagnac...?
hehe |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

|
Wysłany: 02-04-2008, 16:59
|
|
|
myslisz bro, ze myslalem logicznie w stresie, jezdzac po centrum miasta i ciagle trabiac |
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 02-04-2008, 17:04
|
|
|
Naprawiłeś już klakson?
pawela napisał/a: | myslisz bro, ze myslalem logicznie w stresie, jezdzac po centrum miasta i ciagle trabiac | Sorki za OT ale nie dałem rady wyobraziłem sobie takie akcje: migacz, rozgladasz się po lustrach czy ci coś nie wjedzie w kuper, zbierasz sie do skręcania, lekki ruch kierownicy i TIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII i całe skrzyżowanie twoje |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

|
Wysłany: 02-04-2008, 17:07
|
|
|
londolut napisał/a: | Naprawiłeś już klakson? |
Jeszcze nie, niemam sie kiedy zabrac, za duzo na glowie....
londolut napisał/a: | pawela napisał/a: | myslisz bro, ze myslalem logicznie w stresie, jezdzac po centrum miasta i ciagle trabiac | Sorki za OT ale nie dałem rady wyobraziłem sobie takie akcje: migacz, rozgladasz się po lustrach czy ci coś nie wjedzie w kuper, zbierasz sie do skręcania, lekki ruch kierownicy i TIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII i całe skrzyżowanie twoje |
a pomysl jak ja sie czulem |
|
 |
konrad1704
Mitsumaniak

Auto: Colt`95 CA0 1.6 16 V benzyna
Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Sty 2007 Posty: 1002 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: 02-04-2008, 18:14
|
|